Recepty s Pribináčikom
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 6.6.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Ovocie nakrájajte na malé kocky. Ručným mixérom ich rozmixujte na kašu (ak máte radi, môžete zopár kociek nechať v celku) a podľa chuti prislaďte. Do ovocia postupne pridajte Pribináčky a zmes dôkladne premiešajte. Použiť môžete ktorúkoľvek príchuť Pribináčka, niektoré sú skvelé aj v kombinácii. Napríklad vanilkový a čokoládový.

Domáca zmrzlina z Pribináčka s ovocím

Zdravé letné osvieženie, ktoré si zamilujú nielen deti…

Čo budete potrebovať:

·         4 obľúbené Pribináčky (80g)

·         Cukor podľa chuti

·         Ovocie (jahody, maliny, broskyne alebo iné  zrelé sezónne ovocie)

 

Postup:

Ovocie nakrájajte na malé kocky. Ručným mixérom ich rozmixujte na kašu (ak máte radi, môžete zopár kociek nechať v celku) a podľa chuti prislaďte. Do ovocia postupne pridajte Pribináčky a zmes dôkladne premiešajte. Použiť môžete ktorúkoľvek príchuť Pribináčka, niektoré sú skvelé aj v kombinácii. Napríklad vanilkový a čokoládový.

Zmesou naplňte zmrzlinovú formu alebo malé plastové nádobky a do stredu vložte drievka alebo malé plastové lyžičky. Vložte do mrazničky a nechajte stuhnúť. Pred podávaním formu na chvíľu ponorte do horúcej vody. Nanuky vďaka tomu jednoducho vyberiete.

 

Osviežujúci letný nápoj s Pribináčkom a ovocím

   Čo budete potrebovať:

·         1 obľúbený Pribináček (125 g)

·         0,5 l polotučného mlieka

·         Čerstvé alebo mrazené ovocie (jahody, maliny a iné)

 

   Postup:

Dobre vychladené polotučné mlieko nalejte do nádoby, pridajte   Pribináček a nakrájané čerstvé ovocie. Ak nemáte k dispozícii čerstvé, použite mrazené. Všetko spolu dobre rozmixujte, v prípade nutnosti pridajte trochu cukru. Nápoj podávajte dobre vychladený.  Pre labužníkov odporúčame dochutiť šľahačkou a lístkom mäty.

 

Party cupcakes plnené Pribináčkom

Základní cesto na cca 12 kusov. Doba prípravy 120 minút aj s prípravou a chladnutím

Ingrediencie:

·         140g  hladkej múky

·         60g kakaa 

·         12 g kypriaceho prášku

·         120 g  kyslej smotany

·         1 vanilkový struk

·         120 g masla

·         60 g čokolády 70%

·         170 g kryštálový cukor

·         110 g hnedý cukor

·         2 vajcia

·         štipka soli

 

Postup:

Vystelieme si mafinový plech papierovými košíčkami. Maslo s čokoládou roztopíme nad vodným kúpeľom. Odstavíme a pridáme hnedý a biely cukor. Vyšľaháme do peny a postupne pridávame vajíčka. Zašľaháme a pridáme kyslú smotanu a vanilkový struk. Varechou primiešame preosiatu múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. Zmes naplníme do košíčkov. Pečieme na 165 stupňov cca 25 min. Necháme vychladnúť.

 

Ingrediencie na krém:

·         150g maslo izbovej teploty 150 g

·         250g práškový cukor 250 g

·         1 vanilkový struk 1 ks

·         2 PL plnotučného mlieka

na čokoládový krém

·         115 g roztopenej čokolády 70%

 

Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým strukom do peny. Postupne pridáme mlieko a vyšľaháme. Pri čokoládovom kréme pridáme čokoládu až na konci šľahania a dobre a krátko zašľaháme. Krém si dáme do cukrárenského vrecka a ozdobíme cupcakes. Pri zdobení zapojte aj fantáziu vašich detí, ktoré si ozdobovanie radi užijú spolu s vami J.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.