GRILL&FUN - grilujte a zabavte sa!
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 23.5.2014 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Grilovačku jednoducho milujeme! Krásne počasie, príroda či záhrada, priatelia a vynikajúce jedlo! Takéto príjemné chvíle si všetci radi užijeme. A aby bola grilovačka chutná a bez starostí, o to sa stará Lidl bohatou ponukou marinovaných steakov, klobások, párkov ba dokonca aj nakladaných syrov na grilovanie za skvelé ceny. Množstvo výborných receptov, rád a trikov pre začiatočníkov aj pokročilých grilmajstrov od Marcela Ihnačáka a Romana Paulusa nájdete na stránke www.kuchynalidla.sk. Takže grilujte a zabávajte sa!

Grilovačku jednoducho milujeme! Krásne počasie, príroda či záhrada, priatelia a vynikajúce jedlo! Takéto príjemné chvíle si všetci radi užijeme. A aby bola grilovačka  chutná a bez starostí, o to sa stará Lidl bohatou ponukou marinovaných steakov, klobások, párkov ba dokonca aj nakladaných syrov na grilovanie za skvelé ceny. Množstvo výborných receptov, rád a trikov pre začiatočníkov aj pokročilých grilmajstrov od Marcela Ihnačáka a Romana Paulusa nájdete na stránke www.kuchynalidla.sk. Takže grilujte a zabávajte sa!

 

GRILL&FUN Klobásky – biele klobásky na  grilovanie môžete ponúknuť hneď na  úvod záhradnej párty, pretože ich pripravíte rýchlejšie ako mäso. Nakrájané na menšie kúsky s tradičnou horčicou alebo chutným cesnakovým dipom a čerstvým zeleninovým šalátom sú výborným predjedlom. GRILL&FUN Klobásky obsahujú až 95 % bravčového mäsa.

 

 

 

GRILL&FUN Steaky z bravčovej krkovičky s korením – ocenia všetci gurmáni, ktorí dávajú prednosť pikantnému grilovanému mäsu. V jednom balení nájdete štyri plátky šťavnatej marinovanej krkovičky, ktorú stačí jednoducho dať na správne rozpálený gril alebo na grilovaciu tácku. S čerstvým chlebom a grilovanou zeleninou to bude ozajstný gurmánsky zážitok.

 

 

 

GRILL&FUN Steaky z bravčovej krkovičky v paradajkovo-salsovej marináde – si môžete na grile pripraviť viac alebo menej prepečené, tak ako ich máte radi. K voňavému a šťavnatému steaku sú vhodné rôzne tipy dipov či omáčok, grilovaná zelenina, ale aj klasické sterilizované uhorky, feferónky či baranie rohy. 

 

 

GRILL&FUN Bavorské klobásky chilli – pikantné klobásky na grilovanie by v menu určite nemali chýbať. Pre tých, čo uprednostňujú štipľavú chuť, ich môžete ešte dochutiť pikantným dipom s čerstvými chili papričkami. Ostrú chuť naopak zjemní lahodná grilovaná zelenina, napríklad cuketa, paprika, baklažán alebo grilované čerstvé hríby. Obsahujú až 95 % bravčového mäsa a v balení je desať kusov klobások

 

Dulano mníchovské klobásky – ocenia labužníci, ktorí majú radi jemne korenené biele klobásky na grilovanie. Ak nemáte poruke gril, môžete ich jednoducho opražiť aj na panvici. Vo vákuovom balení je šesť kusov klobások. Neobsahujú lepok ani laktózu. 

 

 Marcel Ihnačák radí: Griluj a dipuj!

·         Dip je hustá omáčka, ktorá zvýrazňuje chuť jedál.

·         Dipy by mali byť čerstvo pripravené a podávané vychladené.

·         Základom dipov je zväčša jogurt (najlepšie hustý grécky), smotana, majonéza, žĺtka, tvaroh, olej alebo uvarená struková zelenina.

·         Typické prísady do dipov sú bylinky, zelenina, chren, sezamová pasta, pečené papriky, ančovičky, horčica, ostrá paprika.

·         Vynikajúcou prílohou k omáčkam sú salsy – omáčky z čerstvých paradajok a bylín s ochuteným octom.

 

Roman Paulus radí: Suché a tekuté marinády

-       Suché marinády sú zmesi korenia alebo sušených bylín, ktorými posypeme potraviny pred grilovaním.

-       Sú vhodné na potraviny, ktoré nevyžadujú dlhé grilovanie.

-       Tekuté marinády sa pripravujú z korenín, bylín a tekutiny – najčastejšie z vína, octu, oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, kečupu a pod.

-       Tekuté marinády na mäso by mali obsahovať kyslú zložku (napr. ocot, víno, citrónovú šťavu) a olej. Takéto prepojenie uvoľňuje svalové vlákna, takže mäso po upečení nie je tvrdé.

-       Potraviny nechávame v tekutej marináde naložené dlhšie – mäso cez noc (niekedy aj niekoľko dní), ryby a zeleninu marinujeme niekoľko hodín,

Zdroj: www.kuchynalidla.sk

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.