Veľkonočné dobroty v znamení želatíny
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 7.4.2014 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola. Pri príprave náplní tort a koláčov určite oceníte Želatínu na stuženie krémov Dr.Oetker, ktorá im ponechá krémovosť, no zároveň dodá pevnosť.

Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola. Pri príprave náplní tort a koláčov určite oceníte Želatínu na stuženie krémov Dr.Oetker, ktorá im ponechá krémovosť, no zároveň dodá pevnosť. Svojich hostí môžete prekvapiť aj chutným aspikom alebo efektnou slanou tlačenkou s vajíčkami či salámou. Svoj tvar budú pevne držať vďaka novinke – Želatíne na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker, ktorá bola vyvinutá špeciálne na prípravu týchto slaných dobrôt.

 

Nie je želatína ako želatína!

Želatína má v kuchyni všestranné využitie. Je nenahraditeľnou súčasťou krémov, ale aj aspikov a rôznych rôsolov. Každé jedlo si vyžaduje osobitý prístup a aj vlastnosti želatíny by mali zodpovedať jej využitiu. Zatiaľ čo náplne dezertov musia ostať po použití želatíny krémové, no zároveň pevné, aspiky a vaječné alebo salámové tlačenky musia byť mimoriadne tuhé.

 

Želatína na stuženie krémov

Pevné krémy do koláčov, ovocné, jogurtové, smotanové ale aj tvarohové želé pripravíte ľahko vďaka Želatíne na stuženie krémov. Vrecko želatíny stačí rozmiešať s 3-4 polievkovými lyžicami vody, nechať asi 10 minút napučať a následne za stáleho miešania zahriať do úplného rozpustenia. Potom už len primiešate krém a dobrota je na svete.

 

Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky

Ak ste sa doteraz vyhýbali príprave aspikov len preto, lebo ste sa báli, že nebudú držať tvar, Dr.Oetker má pre vás riešenie. Nová Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky je určená špeciálne na prípravu týchto slaných dobrôt. Je tuhá, výborne drží tvar a práca s ňou je jednoduchá. Stačí ju rozpustiť vo vode, náleve alebo vývare a pridať do vášho obľúbeného receptu.

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.