Mrkvová tortička
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 9.4.2014 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vajcia spoločne s tukom Hera maslová príchuť a cukrom vymiešajte do bielej hladkej peny. Potom ručne vmiešajte mrkvu spolu so škoricou, muškátovým orieškom a orechmi. Nakoniec vmiešajte múku spojenou s kypriacim práškom.

Ingrediencie:

Na korpus:

500 g najemno nastrúhanej mrkvy

200 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

300 g kryštálového cukru

5 vajec

300 g hladkej múky

hrsť hrozienok alebo brusníc

štipka škorice

štipka muškátového oriešku

50 g vlašských orechov

1 balíček kypriaceho prášku

 

Na krém:

200 g mascarpone

100 g smotany

100 g kryštálového cukru

1 ks stužovača smotany

 

Postup:

Vajcia spoločne s  tukom Hera maslová príchuť a cukrom vymiešajte do bielej hladkej peny. Potom ručne vmiešajte mrkvu spolu so škoricou, muškátovým orieškom a orechmi. Nakoniec vmiešajte múku spojenou s kypriacim práškom.

 

Hotovou hmotou naplňte tortovú formu a pečte na 170 °C asi 40 minút.

 

Na hotový korpus v tortovej forme potom naneste krém. Mascarpone vymiešajte s cukrom a pridajte vyšľahanú smotanu so stužovačom a nechajte vychladnúť cez noc. Hotovú tortu obsypte plátkami pražených mandlí a dozdobte mrkvičkami z marcipánovej hmoty.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.