Recept na dnes: Topkura
Autor(ka) : Silvia Petrasova
Dátum a čas : 31.5.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  



1 kurča, 1 vývar, 60g masla, 100g šampiňónov, 2 dl vína madeira, soľ
Plnka: 300g husacej pečene, 150g šampiňónov, koňak, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, soľ, strúhanka

Umyté kurča vysušíme, osolíme, naplníme plnkou, zviažeme a na masle z dvoch tretín upečieme. Ešte nedopečené vyberieme, vložíme do hlbokej hlinenej misy, pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré sme 5 minút dusili na víne, polejeme vypečenou šťavou zmiešanou s madeirou a vývarom. Prikryjeme a ešte asi 30 minút pečieme v rúre.

Plnka: Pečeň a šampiňóny pokrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme mletý muškátový oriešok, koňak a dobre premiešame a zahustíme strúhankou.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.