Slovenské plavecké nádeje úspešné na medzinárodných pretekoch ISM v Berlíne
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 6.3.2014 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na prestížnych medzinárodných pretekoch International Swim Meeting v Berlíne sa presadili mladé plavecké nádeje zo Slovenska. Členovia bratislavského plaveckého klubu SPK dosiahli v silnej konkurencii 200 klubov z 26 krajín Európy skvelé výsledky. Mladí plavci a plavkyne si domov odniesli 6 medailí.

Slovenské plavecké nádeje úspešné na medzinárodných pretekoch ISM v Berlíne

 

Na prestížnych medzinárodných pretekoch International Swim Meeting v Berlíne sa presadili mladé plavecké nádeje zo Slovenska.  Členovia bratislavského plaveckého klubu SPK dosiahli v silnej konkurencii 200 klubov z 26 krajín Európy skvelé výsledky. Mladí plavci a plavkyne si domov odniesli 6 medailí.

 

Medzinárodných plaveckých pretekov sa zúčastnilo 22 talentovaných členov bratislavského klubu podporovaného NADÁCIOU POŠTOVEJ BANKY. Medzi nimi sa nachádzalo aj 8 juniorských reprezentantov Slovenska. Ich výsledky z Berlína vzbudzujú pozornosť a obdiv. Suverénne najlepším bol Alexander Světlík, ktorý pre Slovensko vybojoval 3 zlaté medaily. Jedna z nich bola zlato vo finálovej disciplíne znak na 50 m s novým osobným rekordom 27,84 s.  Marek Smetana získal striebro v kategórii prsia na 100 m a zároveň si vylepšil svoj osobný rekord s časom 1:06,02 min. Na stupeň víťazov sa postavili aj sestry Bábske. Lara získala pre Slovensko striebro za prsia na 50 m s novým slovenským rekordom 34,23 s. Jej sestra Nina si odniesla bronzovú medailu za prsia na 100 m, ktoré zaplávala za 1:23,38 min. Spolu tak Slovensku vybojovali až 6 medailí, z toho 3 tie najcennejšie.

 

Z veľkého úspechu sa teší najmä tréner klubu Peter Macho, ktorý pravidelnými tréningami vedie svojich zverencov k dosiahnutiu najlepších výkonov. “Aj vďaka podpore NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY sme sa mohli  zúčastniť  prestížnych pretekov s výbornou európskou účasťou. Pre našich plavcov je to neoceniteľná skúsenosť. O to viac potešilo, že sa naši, v silnej konkurencii na medzinárodnej úrovni, dokázali presadiť a skončili na najlepších miestach.“ Vďaka doterajším výsledkom mali zverenci trénerov plaveckého klubu SPK predpoklady na úspech už pred samotnými pretekmi. Klub SPK, ktorý sa v roku 2013 umiestnil na treťom mieste v Slovenskom pohári družstiev, vybojoval v minulom roku v rámci Majstrovstiev SR najväčší počet medailí: 50 bronzových, 51 strieborných a 50 titulov Majstra Slovenska.

 

Skvelé výsledky slovenských plaveckých nádejí z Berlína sú dôkazom, že podporovať deti v športovaní má zmysel. V úspech mladých plavcov verili aj zástupcovia NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY, ktorí klub podporujú už takmer sedem rokov. „Svojou snahou a následnými výkonmi nás plavci klubu SPK pravidelne presviedčajú, že podporovať ich plavecké aktivity má skutočne význam. Sme veľmi radi, že spolu s našou pomocou si mohli mladí plavci overiť svoje schopnosti aj za hranicami Slovenska," povedala správkyňa NADÁCIE Oľga Pažitná. S podporou NADÁCIE POŠTOVEJ BANKY sa na preteky môže kvalitne pripravovať 45 členov klubu.

 

Od roku 2002 je ISM - International Swim Meeting jedným z hlavných plaveckých udalostí hlavného mesta Nemecka, na ktorom sa za jeho dvanásťročnú existenciu zúčastnilo už viac než 25 európskych krajín. Tohtoročný ISM sa konal od 28. februára do 2. marca v berlínskej Schwimm- und Sprunghalle v Europasportparku. Pretekov sa môžu zúčastniť plavecké nádeje vo veku 9 až 18 rokov registrované v nemeckých a zahraničných plaveckých kluboch a federáciách. Podrobné informácie o pretekoch môžu záujemcovia nájsť na stránke www.ism-germany.com.)

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.