Jan Souček, šéfkuchár pražskej reštaurácie La Strada Ristorante, autor kreatívnych receptov so sójovými produktmi Alpro
Autor(ka) : Monika
Dátum a čas : 13.2.2014 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Chýbalo tak málo, a namiesto šéfkuchára mohol byť dnes leteckým mechanikom alebo chirurgom. Gastronómia však zvíťazila. Jan Souček, dnes šéfkuchár pražskej reštaurácie La Strada Ristorante, napriek svojmu mladému veku pozbieral rad skvelých úspechov vo svojom odbore. Patrí tak medzi mladých majstrov, ktorí sa usilujú posunúť latku českej gastronómie vyššie.

Chýbalo tak málo, a namiesto šéfkuchára mohol byť dnes leteckým mechanikom alebo chirurgom. Gastronómia však zvíťazila. Jan Souček, dnes šéfkuchár pražskej reštaurácie La Strada Ristorante, napriek svojmu mladému veku pozbieral rad skvelých úspechov vo svojom odbore. Patrí tak medzi mladých majstrov, ktorí sa usilujú posunúť latku českej gastronómie vyššie.

 

Na práci šéfkuchára je najlepšia možnosť vymýšľať jedlá. A tak aj pre svoju reštauráciu La Strada Ristorante zostavil menu s prvkami talianskej, španielskej a francúzskej kuchyne. Dlho bol len „podrž vareška“, ale vydržal a nakoniec vyhral.

 

Ihneď po absolvovaní Školy hotelierstva a gastronómie hotelu Internacional začal zbierať prvé úspechy vo svojom odbore. V roku 2007/2008 sa stal juniorským Kuchárom roku. Stal sa členom a neskôr aj kapitánom národného juniorského kuchárskeho tímu. S národným tímom zbieral skúsenosti aj na zahraničných súťažiach v Nemecku, Luxembursku alebo Rakúsku. Praktické skúsenosti mu ponúkli reštaurácie Kampa Fish, Červená Tabuľka alebo Ristorante Soave by Aureole, kde pričuchol k modernej zážitkovej gastronómii inšpirovanej talianskou kuchyňou.

 

Pre značku Alpro vytvoril sadu receptov pod názvom Alpro Menu. V receptoch sú pestro a originálne ukázané možnosti, ako používať sójové produkty Alpro v kuchyni. Alpro Menu zahŕňa ponuku – kokteil, predjedlo, polievky, hlavné jedlá a dezerty. Pri ich tvorbe dbal Jan Souček na použitie dostupných surovín a najmä na jednoduchosť, praktickosť a originalitu, ktorú im dodávajú jedinečné nápoje a dezerty Alpro.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.