Najšikovnejší budúci šéfkuchári sú zo Zvolena
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 6.2.2014 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na veľtrhu Danubius Gastro si svoje sily opäť zmerali tí najtalentovanejší študenti gastronomických škôl a učilíšť z celého Slovenska. Ich schopnosti v rámci METRO Kuchárskeho päťboja preverili individuálne disciplíny, ale aj tímová práca pri hostení návštevníkov vlastnými špecialitami.

Na veľtrhu Danubius Gastro si svoje sily opäť zmerali tí najtalentovanejší študenti gastronomických škôl a učilíšť z celého Slovenska. Ich schopnosti v rámci METRO Kuchárskeho päťboja preverili individuálne disciplíny, ale aj tímová práca pri hostení návštevníkov vlastnými špecialitami.

 

Ako rýchlo viete nakrájať cibuľu, očistiť pór či našúpať zemiaky? Na druhom ročníku Kuchárskeho päťboja sa juniorski gastronómovia opäť popasovali práve s týmito výzvami, ale aj s vykosťovaním chladeného kurčaťa a nafiletovaním čerstvého pstruha. Odborná porota v zložení šéfkuchárov Vojto Artz, Petr Stádník a Martin Korbelič pritom okrem rýchlosti hodnotila aj precíznosť zvládnutia jednotlivých úloh. Súťažné disciplíny išli najlepšie od ruky Michalovi Strapkovi zo Zvolena, ktorý  získal spomedzi 30 súťažiacich prvé miesto.

 

V kategórii tímov bolo úlohou nádejných šéfkuchárov z vopred zadaných surovín pripraviť slávnostné dvojchodové menu na tému Jedlá slovenskej kuchyne. Titul Top gastro tím získali študenti SOŠ Zvolen za skutočne delikátne menu – ako predjedlo sa podávala Pošírovaná rolka z pstruha, restovaná šošovica s pórom, karfiolové pyré a karotka, nasledoval hlavný chod Kuracia rolka SOUS-VIDE, kurací steak, a ako príloha karamelizovaný kel s kašou z pečených zemiakov. Za Top servis si ocenenie odniesli mladí čašníci rovnako zo Zvolena.

 

„Sme veľmi radi, že pre mladých gastronómov existuje takáto príležitosť ukázať svoje schopnosti, inšpirovať sa nápadmi ostatných, či vyskúšať si svoju budúcu prácu naostro priamo v teréne. Zároveň im ako skúsenejší profesionáli môžeme odovzdať užitočné tipy a rady, ktoré im pomôžu posunúť sa vo svojom obore ešte ďalej,“ hovorí o súťaži Vojto Artz, porotca a šéfkuchár spoločnosti METRO Cash & Carry.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.