COLMAR – talianska prémiová značka športového oblečenia oslávila 90 rokov
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 1.2.2014 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Rodinná firma COLMAR, ktorá vyrába exkluzívne lyžiarske oblečenie, oslávila 90-te výročie. Už desiatky rokov prináša COLMAR oblečenie inšpirované talianskym dizajnom z tých najmodernejších materiálov a farieb, ktoré nie sú v športe často využívané. Vďaka tomu stúpa jeho obľúbenosť medzi generáciou fanúšikov, ktorí dbajú na prvotriedny štýl a kvalitu.

Rodinná firma COLMAR, ktorá vyrába exkluzívne lyžiarske oblečenie, oslávila 90-te výročie. Už desiatky rokov prináša COLMAR oblečenie inšpirované talianskym dizajnom z tých najmodernejších materiálov a farieb, ktoré nie sú v športe často využívané. Vďaka tomu stúpa jeho obľúbenosť medzi generáciou fanúšikov, ktorí dbajú na prvotriedny štýl a kvalitu.

 

Meno COLMAR vzniklo spojením mena zakladateľa Mária Colomba, ktorý tak pomenoval svoju spoločnosť v roku 1923 v talianskom meste Monza. Pri jej zrode sa zameral na výrobu klobúkov, o pár rokov neskôr však prešiel na výrobu lyžiarskeho a vysokohorského oblečenia.

 

Do širšieho podvedomia verejnosti sa COLMAR dostal vďaka oficiálnemu sponzorstvu talianskeho tímu na Zimných olympijských hrách v roku 1952 v nórskom Osle. Počas nich získal ocenenie aj vtedajší najlepší taliansky lyžiar, pre ktorého COLMAR vytvoril špeciálny plášť z priliehavého dynamického materiálu s názvom „Colo“.  V tomto období sa športové oblečenie začalo objavovať aj v najprestížnejšom lyžiarskom stredisku v Európe – v meste St. Moritz, ktoré sa postupne stalo obľúbeným medzi svetovou smotánkou.

 

Popularita zjazdového lyžovania sa rozrástla najmä v 70. rokoch, preto prišiel COLMAR s myšlienkou usporiadať vlastné závody v lyžovaní. Táto doba patrila najmä talianskym lyžiarskym legendám, s ktorými nadviazal COLMAR spoluprácu. S nimi stál na stupňoch víťazov počas Zimných olympijských hier v Sappore (1972), Innsbrucku (1976) a tiež počas Majstrovstiev Sveta v St. Moritzi.

 

Športovci dovtedy dbali viac na technickú stránku oblečenia a menej na dizajn. Firma COLMAR preto začala spolupracovať s milánskou univerzitou, z ktorej kreatívnych nápadov sa zrodil vodeodolný plášť pre lyžiarov „Ceffa“. V tomto období sa vytvoril úplne prvý reklamný slogan „V prípade snehu, COLMAR“.

 

Konkurenčný náskok získal COLMAR v 90-tych rokoch uvedením rady Technologic na trh. Exkluzívne oblečenie si okamžite získalo svojich priaznivcov vďaka novým technologickým a funkčným materiálom, ale najviac pre svoj taliansky štýl. COLMAR tak dal jasne najavo svoj status a podporil ho novým sloganom „Kde je sneh, tam je COLMAR“.

 

V súčasnosti je rodinná firma COLMAR, vyrábajúca prémiové športové oblečenie, hlavným sponzorom svetového pohára v zjazdovom lyžovaní (Alpine Ski World Cup) a menších šampionátov vrátane lyžiarskych tímov z Francúzska, Chorvátska a Veľkej Británie. Vďaka unikátnemu prepojeniu funkčných materiálov a módnych trendov zostáva COLMAR svetovým lídrom v produkcii exkluzívneho hi-tech športového oblečenia dodnes.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.