Kúpele Luhačovice a okolie poskytujú množstvo možností trávenia času
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 27.8.2013 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice, a.s.) ponúkajú svojim klientom nepreberné množstvo liečebných, kultúrnych, spoločenských, športových, či turistických možností trávenia času. Na svoje si príde naozaj každý. V Luhačoviciach je čo robiť a kam ísť, takže návštevníci sa nenudia ani mimo hlavnej sezóny. Bohatá ponuka aktívneho i pasívneho trávenia času priťahuje návštevníkov z celého sveta, kúpele si zvlášť obľúbili Rakúšania a Slováci. Okrem podujatí priamo zabezpečovaných a ponúkaných akciovou spoločnosťou Kúpele Luhačovice, majú klienti k dispozícii i turistické atrakcie Valašska a Slovácka. Okúsiť tak môžu pravú moravskú slivovicu z Vizovíc, moravské vína, či navštíviť svetoznámu baziliku na Velehrade, hrad Buchlov, zámky Buchlovice a Lešná, až po zlínsku ZOO. Informoval o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný riaditeľ kúpeľov.

Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice, a.s.) ponúkajú svojim klientom nepreberné množstvo liečebných, kultúrnych, spoločenských, športových, či turistických možností trávenia času. Na svoje si príde naozaj každý. V Luhačoviciach je čo robiť a kam ísť, takže návštevníci sa nenudia ani mimo hlavnej sezóny. Bohatá ponuka aktívneho i pasívneho trávenia času priťahuje návštevníkov z celého sveta, kúpele si zvlášť obľúbili Rakúšania a Slováci. Okrem podujatí priamo zabezpečovaných a ponúkaných akciovou spoločnosťou Kúpele Luhačovice, majú klienti k dispozícii i turistické atrakcie Valašska a Slovácka. Okúsiť tak môžu pravú moravskú slivovicu z Vizovíc, moravské vína, či navštíviť svetoznámu baziliku na Velehrade, hrad Buchlov, zámky Buchlovice a Lešná, až po zlínsku ZOO. Informoval o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný riaditeľ kúpeľov.

 

,,Luhačovické kúpele sú nielen populárnou liečebnou destináciou, ale aj obľúbeným cieľom turistiky a relaxačných a wellness pobytov. Ku kúpeľom každoročne patrí kultúrne leto s hudobnými a divadelnými festivalmi, ktoré významne obohacujú spoločenské vyžitie a príjemne spestrujú kúpeľným hosťom pobyt v Luhačoviciach. Atmosféru kúpeľnej kolonády od mája do septembra neodmysliteľne dotvárajú kolonádne koncerty rozmanitých kultúrnych žánrov od sláčikových komorných orchestrov, cez swing, dixieland, dychovú hudbu, folklór  a spevácke súbory. Kultúra je našou výkladnou skriňou a jej milovníci si prídu na svoje v Kúpeľnom divadle, kde pripravujeme programy hudobného aj dramatického žánru. Patrí k nim prestížny festival Janáček a Luhačovice, festival Piesní a tanca, Akadémia Václava Hudečka a Divadelné Luhačovice,“ vymenoval J. Dědek.

Ďalej poukázal na to, že okrem širokej ponuky bazénov, ktoré sa nachádzajú priamo v kúpeľných zariadeniach akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice (Alexandria, Palace, Jurkovičov dom, Centrální lázně), môžu návštevníci využiť aj krytý plavecký bazén priamo v Luhačoviciach, či vyblázniť sa v neďalekom aquaparku v Uherskom Brode, ktorý je vzdialený  len 12 km.

,,Počas letných dní sa oplatí vychutnať jedinečné kúpanie v prírode a to vo vyčistenej Luhačovickej priehrade, alebo na novovybudovanom letnom kúpalisku DÚHA, priamo na brehu priehrady. Okolo Luhačovickej priehrady sa dá na trase cca 4 km korčuľovať na in line korčuliach. Wellness centrum v hoteli Alexandria je najluxusnejšie wellness centrum v Luhačoviciach. Je postavené v štýle antických kúpeľov starého Ríma a okrem bazénu, vírivky a sáun, môžu návštevníci okúsiť účinky marockého bahna alebo uhličité kúpele v jedinečnej minerálnej vode. Ponuka wellness a relaxačných procedúr nie je určená len pre kúpeľných hostí, ale aj pre širokú verejnosť. Každý si tak môže zakúpiť rôzne druhy masáží a kúpeľov, vrátane kúpania v prírodnej uhličitej vode a ďalších procedúr,“ konštatoval J. Dědek.

Medzi klientmi sú obľúbené tematické prehliadky kúpeľov. Každý štvrtok sa koná prechádzka s výkladom  po miestach, ktoré sú úzko späté s najvýznamnejším slovenským architektom Dušanom Jurkovičom. Každý piatok je zas na programe prechádzka s výkladom o minerálnych prameňoch a ich liečebných účinkoch, o kúpeľnej liečbe a o  metódach liečby od počiatkov až po súčasnosť, o bohatom kultúrnom živote v Luhačoviciach.

Dobré zázemie má v Kúpeľoch Luhačovice aj šport a turistika. Milovníci tenisu si môžu zahrať svoj obľúbený šport priamo v areáli kúpeľov na antukových tenisových kurtoch.  V kúpeľoch je množstvo príležitostí venovať sa turistike a to priamo v kúpeľnom parku, kde sa nachádzajú kúpeľné trasy odporúčané kúpeľnými lekármi. Milovníci Nordic Walkingu si tu môžu požičať palice. V okolí kúpeľov je množstvo vyznačených trás, vďaka ktorým sa dajú spoznať krásy okolia Luhačovíc a Bielych Karpát. Pre milovníkov dvojkolesovej turistiky sú od roku 2012 otvorené aj Kúpele Luhačovice a to tým, že sa vyznačili trasy až do centra kúpeľnej zóny. V kúpeľoch je možnosť  požičania bicyklov na výlety. K dispozícii je tu aj fitness, squash,  kolky a bowling.  Cez zimu majú návštevníci možnosť  zalyžovať si na mestskej zjazdovke, alebo využiť bežecké trate.

K správnemu kúpeľnému pobytu neodmysliteľne patrí aj možnosť sa dobre najesť, vychutnať si poobedný zákusok v cukrárni a večerný pohárik pravého moravského vína v príjemnom prostredí. Tí, ktorí si prišli oddýchnuť od rušného mestského života, ale zároveň očakávajú pestrú ponuku týchto služieb, si v Luhačoviciach prídu na svoje. K dispozícii je 5 lobby barov, kaviarne a cukráreň. V lete si môžu klienti vychutnať kávu v záhrade priamo vedľa Jurkovičovho domu, s výhľadom na kúpeľnú kolonádu s dominantou striekajúcej fontány. V hoteli Alexandria sa nachádza jedinečná francúzska reštaurácia v štýle 30. rokov minulého storočia. V hoteli Dom Bedřicha Smetany **** sa zas nachádza snack bar postavený v štýle čistej secesie.

 

Luhačovice sa nachádzajú v prekrásnom údolí plnom zelene,  na samotnom okraji chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty. Luhačovice ležia na rozhraní drsného kraja Valašsko a pohostinného Slovácka, preto sa v blízkom okolí dá ochutnať pravá moravská slivovica napríklad z Vizovic, alebo výborné moravské víno ​​z vínnych pivníc priamo v neďalekých Moravských dedinách. Obľúbenými cieľmi návštevníkov sú: bazilika na Velehrade, hrad Buchlov, zámky Buchlovice a Lešná. Milovníci prírody využívajú prechádzky po neďalekom Baťovom kanáli. Zlínská ZOO, ležiaca 4 km od Zlína, právom patrí k najvyhľadávanejším zoologickým záhradám v ČR. Originálna je rozdelením areálu podľa jednotlivých kontinentov. Za jeden deň sa tak dá podniknúť cesta okolo sveta a zoznámiť sa s typickými zástupcami zvierat z Afriky, Ázie, Austrálie a Južnej Ameriky. Výlety môžu klienti kúpeľov absolvovať sami alebo prostredníctvom cestovnej agentúry Luhanka.

 

Kúpele Luhačovice sú veľmi obľúbené u slovenských návštevníkov, ktorých sa tu ročne zrelaxuje a lieči cca 1000. Lákadlami pre Slovákov sú hlavne geografická blízkosť, pôsobenie najvýznamnejšieho slovenského architekta Dušana Jurkoviča a jeho diela v Luhačoviciach, ale aj jedinečnosť a vzácnosť Luhačovických minerálnych vôd a liečivých prameňov. Luhačovice sú po ceste vzdialené iba 27 km od hraničného prechodu Drietoma - Starý Hrozenkov, 54 km od Trenčína a 165 km od Bratislavy. Na území kúpeľov sa v súčasnosti nachádza 16 prameňov. V Kúpeľoch Luhačovice sa liečia ochorenia dýchacích ciest, pohybového aparátu, tráviaceho ústrojenstva, látkovej výmeny (cukrovka), obehového ústrojenstva a onkologické ochorenia.

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.