Objavte v sebe barmanskú vášeň!
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 28.6.2013 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Kto by nepoznal legendárny BETON? Lahodné spojenie toniku s bylinným čarom Becherovky vďaka svojej jednoduchej receptúre a sviežej chuti je priam predurčené na to, aby ste ho doma pripravili priateľom. Nechajte sa preto inšpirovať radami barmana z povolania a ohúrte priateľov aj vy koktailom servírovaným s gráciou profesionála!

Kto by nepoznal legendárny BETON? Lahodné spojenie toniku s  bylinným čarom Becherovky vďaka svojej jednoduchej receptúre a sviežej chuti je priam predurčené na to, aby ste ho doma pripravili priateľom. Nechajte sa preto inšpirovať radami barmana z povolania a ohúrte priateľov aj vy koktailom servírovaným s gráciou profesionála!

 

Prvým pravidlom je, že letný drink musí byť pri podávaní studený. Pred prípravou si preto pohár dobre vychlaďte ľadom, ktorý priamo v ňom premiešate a nadbytočnú vodu zlejete do umývadla. „Ľad je pri drinkoch všeobecne veľmi dôležitá surovina. Vodový alebo príliš malý ľad vám drink rýchlo zvodnatie, čím sa vytratia jeho chute. Použite preto veľké a dobre zmrazené kocky,“ radí Luboš Rácz, brand ambasádor Becherovky.

 

BETON sa rovnako ako Gin-tonic, Cuba Libre a ďalšie dvojzložkové nápoje môže pripravovať priamo v pohári, v ktorom sa bude podávať. Šejker je v tomto prípade nielen nepotrebný, ale vyslovene zakázaný. „Ak nechcete zažiť mokrú explóziu, do šejkra zásadne nevkladajte nič, čo má bublinky - teda ani tonik! Sýtené nápoje či šampanské sa vždy dolievajú už do hotového drinku. Šejker slúži iba na miešanie ťažšie spájateľných surovín rôznej konzistencie, ako sú napríklad sirupy, či čerstvé šťavy,“ hovorí skúsený barman.

Pri príprave drinku tiež treba myslieť na vzájomný vzťah medzi surovinami. Ak je teda bázou kokteilu Becherovka, mala by byť v drinku rozpoznateľná, neprekrytá ostatnými ingredienciami. Naopak, tie treba zvoliť tak, aby ju dopĺňali, prípadne vyzdvihovali niektorú z jej chutí. „Becherovka si okrem toniku vynikajúco rozumie napríklad aj so škoricovým alebo mandľovým sirupom, jablkovou alebo dokonca aj ananásovou šťavou,“ hovorí o bylinnom likéri Rácz: „Ak však chcete klasiku, nič neosvieži lepšie ako klasický BETON.“

 

TIPY PRE VÁS:

BETON Original:

Priamo do pohára dajte 3-4 kocky ľadu, 4cl Becherovky a dolejte tonikom. Sfinišujte pár kvapkami citrusovej šťavy, plátkami citróna na ozdobu a štýlový, moderný high-ball je na svete!“, prezrádza recept Luboš Rácz, brand ambasádor Becherovky.

 

BETON Old Fashioned:

nemiesto plátkov citróna mu dodajte novú dimenziu sviežosti rezom pomaranča, grapefruitu, či pásikom čerstvej uhorky, servírujte do nízkych whisky pohárov. V tomto elegantnom prevedení zaujme všetkých fajnšmekrov, ktorí si pri pití potrpia na štipku extravagancie.

 

BETON Americano:

Na americký spôsob vo veľkom džbáne je BETON ideálnym osviežením na veľkej grilovačke v záhrade alebo pri poobednom posedení s priateľmi na terase. Do džbána jednoducho nalejte Becherovku Original, pridajte tonik, vložte kocky ľadu a na doladenie chuti i pre potešenie oka plátky citróna. Servírujte v štýlových vysokých pohároch a veselú dovolenkovú atmosféru máte zaručenú!

 

BETON Mojavlastnákreativita

Fantázii sa medze nekladú a preto si k obľúbenej Becherovke môžete dať všetko, čo vám chutí. Stačí siahnuť po lahodnom sezónnom ovocí či bylinkách a, samozrejme, po Becherovke. Nebojte sa pridať štipku vlastnej tvorivosti a zmyslu experimentovať a ideálny nápoj pre vás je na svete. Samozrejme, nezabudnite sa s ním pochváliť aj svojim blízkym a priateľom – určite si vo spolu s vami radi vychutnajú!

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.