BUSHMAN FOR ZOO
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 1.6.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Značka outdoorového oblečenia BUSHMAN spolu so ZOO Bratislava, ZOO Bojnice a ZOO Košice pripravili výnimočný projekt s názvom BUSHMAN for ZOO určený na pomoc rôznym druhom zvierat chovaných v týchto zoologických záhradách.

Značka outdoorového oblečenia BUSHMAN spolu so ZOO Bratislava, ZOO Bojnice a ZOO Košice pripravili výnimočný projekt s názvom BUSHMAN for ZOO určený na pomoc rôznym druhom zvierat chovaných v týchto zoologických záhradách. Prostredníctvom predaja špeciálnej edície svojej kolekcie získava BUSHMAN prostriedky, ktoré venuje na zlepšenie chovných podmienok vlkov v  Bratislave, najohrozenejších druhov zvierat v Bojniciach a orlov Košiciach. Vybrané produkty z kolekcie BUSHMAN označené logom BUSHMAN for ZOO možno dostať od 3. apríla 2013 na predajniach BUSHMAN po celom Slovensku. Nákupom každého jedného produktu z kolekcie BUSHMAN for ZOO bude venovaných 10% z ceny výrobku na daný projekt.

BUSHMAN FOR ZOO BRATISLAVA

BUSHMAN sa v rámci projektu BUSHMAN for ZOO rozhodol podporiť jednu z najväčších zoologických záhrad na Slovensku – ZOO Bratislava. „Aby naše vlky spokojne vyli“ je headline kampane, ktorý zároveň presne vystihuje jej cieľ. Chovné zariadenie pre vlka európskeho, ktorý je jedným zo 150 druhov obývajúcich ZOO Bratislava, je zastarané a nevytvára ideálne podmienky na chov. Projekt „Aby naše vlky spokojne vyli“ pomôže vybudovať pre vlka európskeho v bratislavskej ZOO priestranný výbeh, ktorý bude lepšie vyhovovať jeho potrebám a vernejšie kopírovať prostredie, v ktorom sa nachádza vo voľnej prírode. Brlohy vlkov sa nachádzajú pod koreňmi stromov alebo na ťažko prístupných miestach. Tejto charakteristike sa najviac približuje priestor v zalesnenej časti ZOO. Keďže je vlk našim pôvodným druhom, nepotrebuje špeciálne vyhrievané koterce, zima mu nerobí problémy a v prípade príliš teplého počasia mu les ponúkne dostatok chládku. Po celom obvode chovného zariadenia pre vlky musí byť minimálne štyri metre vysoký plot, dovnútra zahnutý, na konci zabezpečený elektrickými ohradníkmi, nakoľko vlky vedia približne do tejto výšky vyskočiť. Zábrana musí byť taktiež pod povrchom zeme, pretože vlky sa vedia podhrabať a bez dostatočnej zábrany by mohlo prísť k ich úniku. Najbezpečnejším spôsobom je preto po celom obvode vystavať v zemi betónový múr, v hĺbke minimálne dva metre.

Vybrané produkty z kolekcie BUSHMAN označené logom BUSHMAN for ZOO možno dostať od 3. apríla 2013 na predajniach BUSHMAN Eurovea a BUSHMAN Aupark Bratislava. Nákupom každého jedného produktu z kolekcie BUSHMAN for ZOO bude venovaných 10% z ceny výrobku na projekt bratislavskej zoologickej záhrady „Aby naše vlky spokojne vyli“.

 

BUSHMAN FOR ZOO BOJNICE

BUSHMAN spolu so zoologickou záhradou BOJNICE zrealizovali projekt BUSHMAN for ZOO Bojnice a to prostredníctvom predaja špeciálnej edície svojej kolekcie. Prostriedky kampane BUSHMAN for ZOO Bojnice budú použité na zabezpečovanie chovu najohrozenejších druhov zvierat bojnickej zoo, ale i na podporu záchranných projektov ZOO Bojnice na Slovensku i vo svete.

Bojnická zoologická záhrada je najstaršou zoo na Slovensku, pre verejnosť bola otvorená v roku 1955. Leží na rozlohe 41 ha v podmanivom prostredí predhoria Strážovských vrchov, na dohľad od krásneho bojnického zámku. Chová najväčšiu kolekciu zvierat na Slovensku v počte viac ako 400 druhov zvierat, od najmenších rýb po africké slony. K novodobým úlohám zoo patrí chov ohrozených druhov zvierat. ZOO Bojnice participuje v 58 európskych záchranných programoch. Mnohé druhy zvierat sú vo veľmi kritickej situácii a potrebujú našu pomocnú ruku. Záchranný chov v ľudskej opatere je jednou a často krát žiaľ jedinou cestou ako zabrániť ich úplnému vyhynutiu. Spomedzi veľkého množstva takýchto druhov sme do projektu BUSHMAN for ZOO Bojnice vybrali 7 reprezentantov: Mačiak Rolowayov (Cercopithecus roloway), Antilopa bongo (Boocercus euryceros), Zebra Hartmannovej (Equus zebra hartmannae), Rys ostrovid (Lynx lynx), Jasoň červenooký (Parnassius apollo), Plamienka driemavá (Tyto alba), Takin zlatý (Budorcas bedfordi).

Vybrané produkty z kolekcie BUSHMAN označené logom BUSHMAN for ZOO možno dostať od 25. apríla 2013 na predajniach BUSHMAN SC Aupark Žilina, BUSHMAN OC Laugaricio Trenčín, BUSHMAN OC Mlyny Nitra a BUSHMAN SC EUROPA Banská Bystrica. Nákupom každého jedného produktu z kolekcie BUSHMAN for ZOO bude venovaných 10% z ceny výrobku na projekt ZOO BOJNICE „Pomáhame ohrozeným druhom“.

BUSHMAN FOR ZOO KOŠICE

Rozlohou 288 hektárov je košická ZOO najväčšia na Slovensku a druhá v Európe. Chová viac ako 1000 zvierat v 200 druhoch. Medzi najatraktívnejšie patria tulene sivé, tučniaky jednopáse, levy púšťové, tiger, zubry európske, obdivovať možno aj kondora veľkého či orliaka bielokrídleho.

Kúpou jedného produktu z edície BUSHMAN for Zoo prispeje každý 10 % z ceny výrobku na projekt košickej Zoologickej záhrady „Aby naše orly mohli hniezdiť“. Zákazníci tak môžu pomôcť vybudovať pre orla kráľovského a orliaka bielokrídleho v košickej ZOO zariadenia – voliéry, kde by sa mohli v budúcnosti aj rozmnožovať. Takejto predstave najviac vyhovuje priestor v dolnej časti ZOO, v blízkosti veľkého jazera. Voliéry sa budú nachádzať v blízkosti prírodných skál, ktoré dravce v prírode vyhľadávajú. Základom dvoch voliér by mali byť drevené stĺpy tvoriace konštrukciu. Stred voliéry bude visieť na oceľových stĺpoch, aby tu mohli dravce aj pohodlne lietať. Výška voliér by mala byť 6 metrov, šírka 10 m a hĺbka 8 metrov. Voliéry by mali byť prekryté kvalitným špeciálnym pletivom. Ich súčasťou budú ukotvené prírodné stromy slúžiace na oddych dravcov.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.