| Pikantné grilovacie čatní  | 
||
| Autor(ka) : Zuzana Dátum a čas : 14.5.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...  | 
    ||
| Zeleninu očistíme a jablká umyjeme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Jablká nakrájame aj so šupkou na kúsky, orechy nasekáme. | ||
| 
 
 ·         2 jablká ·         1 lyžička soli ·         1 hrsť hrozienok ·         2 cibule ·         čerstvo mleté čierne korenie ·         1 vrchovatá lyžica Korunného BIO cukru kryštálového ·         1 hrsť vlašských orechov ·         1 naložená feferónka ·         1 lyžica oleja ·         2 lyžice sladkého kečupu ·         1/2 lyžičky mletej škorice ·         5 strúčikov cesnaku Ako na to: Zeleninu očistíme a jablká umyjeme. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. Jablká nakrájame aj so šupkou na kúsky, orechy nasekáme. Na oleji rozpustíme Korunný BIO cukor kryštálový, hneď pridáme cibuľu a opražíme ju dosklovita. Potom pridáme ostatné suroviny - kúsky jabĺk, hrozienka, škoricu, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, posekané orechy a najemno nasekanú nakladanú feferónku. Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Keď zmes získa kašovitú konzistenciu, pridáme cesnak a ešte 5 minút povaríme. Nakoniec pridáme 2 lyžice sladkého kečupu, zamiešame a necháme pod pokrievkou dôjsť mimo platňu. Pikantné grilovacie čatní možno podávať teplé aj studené. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.  | 
||