| Domáci jahodový džem  | 
||
| Autor(ka) : Zuzana Dátum a čas : 13.5.2013 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...  | 
    ||
| Jahody krátko umyjeme a necháme uschnúť na sitku, otrháme stopky a lístky. | ||
| 
 
 ·         1 kg jahôd (malých až stredne veľkých) ·         800 g Korunný BIO cukor kryštálový ·         1 pektogel ·         0,1 l vody ·         citrónový likér Ako na to: Jahody krátko umyjeme a necháme uschnúť na sitku, otrháme stopky a lístky. Potom ich zmiešame s Korunným BIO CUKROM kryštálovým, pektogelom, pridáme vodu a pár kvapiek citrónového likéru (nesmie sa prekryť lahodná chuť ovocia, takže skutočne len pár kvapiek). Všetko privedieme k varu a sprudka varíme 4-8 minút. Ešte za horúca plníme do pohárov. Pozor! Jahody sa nesmú úplne rozpadnúť! ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.  | 
||