Žadne diéty! Doprajte si pastvu pre oči, chuťové poháriky i telo.
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 26.4.2013 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Zabudnite na drastické diéty, nízkotučné jogurty a počítanie kalórií. Pokiaľ si chcete dlhodobo udržať pevné zdravie i peknú postavu s tým všetkým musíte prestať. Nutričná poradkyňa pani Katarína Grich z metabolic balance odporúča pohyb na čerstvom vzduchu, dostatok vody a spánku a to najdôležitejšie, kvalitné jedlo zodpovedajúce potrebám organizmu. Potrebujete vybalansovať organizmus! Ponúkame vám návrh denného menu raňajok, obeda a večere. Zistite ako chutí vyvážená strava. :)

Zabudnite na drastické diéty, nízkotučné jogurty a počítanie kalórií. Pokiaľ si chcete dlhodobo udržať pevné zdravie i peknú postavu s tým všetkým musíte prestať. Nutričná poradkyňa pani Katarína Grich z metabolic balance odporúča pohyb na čerstvom vzduchu, dostatok vody a spánku a to najdôležitejšie, kvalitné jedlo zodpovedajúce potrebám organizmu. Potrebujete vybalansovať organizmus! Ponúkame vám návrh denného menu raňajok, obeda a večere. Zistite ako chutí vyvážená strava. :)

Raňajky

Jogurtový nápoj s mangom

Ingrediencie na jednu porciu:

1 porciu ovocia (mäkké mango) / 1 porcia jogurtu (plnotučný –natur jogurt alebo sójový jogurt) / 100ml studenej minerálky / štipku šafránu

Postup:

1.      Mango olúpať, dužinu oddeliť od kôstky a nakrájať na kocky.

2.      Nakrájané kocky manga spolu s jogurtom mixovať ponorným mixérom.

3.      Ľadovo studenú minerálku vmiešať do mangového krému. Drink preliať do pohára a ozdobiť štipkou šafranu.

Tip: V odľahčenej fáze alebo tí čo nepotrebujú hmotnosť redukovať, môžete do nápoja vmiešať kokosové mlieko.

 

Obed

Cuketa plnená tvarohovo-zeleninovou plnkou

Ingrediencie na jednu porciu:

Porcia zeleniny  : 135 g/ porcia pre jednu osobu (paprika, polievková lyžica nasekanej cibule, cuketa), cesnak

Porcia tvarohu: 65 g/porcia pre jednu osobu

Polievková lyžička nasekaného petržlenu

Polievková lyžička pažítky

Koreniny: soľ, čierne korenie, mletá červená paprika sladká.

 

 

Postup:

  1. Papriku umyjeme, očistime a nakrájame na malé kocky. Očistíme cesnak a najemno nasekáme.
  2. Tvaroh premiešame s paprikou, cibuľou, petržlenom a pažítkou. Podľa potreby pridáme trošku vody, aby bola plnka krémová. Dochutíme soľou a korením.
  3. Rúru na pečenie si predhrejeme na 200 stupňov.
  4. Cuketu umyjeme, prepolíme na polovičky, vydlabeme dužinu a naplníme tvarohovou plnkou. Vložíme do ohňovzdornej nádoby a podlejeme troškou vody. Zapekáme cca 20 minút.

Náš tip: ak nemáte v obľube cuketu, môžete naplniť aj papriku.

 

Večera

Losos v kelovom župane

Ingrediencie na jednu porciu:

1porcia zeleniny (kel, 1PL nasekanej cibule), 1 porcia lososa, soľ, čierne korenie, 1 pomaranč, 100ml zeleninového vývaru, čerstvo nasekaný kôpor

  1. Z kelu oddeliť dva veľké listy, umyť, stred z kelových listov odstrániť a v slanej vode blažírovať. Ostatok (okrem koreňa) nakrájať na jemné pásiky.
  2. Lososa umyť v studenej vode, osušiť, osoliť a okoreniť.
  3. Pomaranč umyť a očistiť tak aby bola odstránená aj tá biela vnútorná šupka. Dužinu nakrájať na mesiačiky (pásiky).
  4. Rybie filety položiť na kelové listy a na ne poukladať ešte pomaranč. a všetko spolu zavinúť do listov.
  5. Panvicu bez oleja zohriať a cibuľu dusiť s troškou vývaru. Pridať k cibuľke ostatok kelu, okoreniť soľou a korením.
  6. Rúru predhriať na 175 C. Kel vložiť do ohňovzdornej misy, závitky položiť na ne a podliať zeleninovým vývarom. Pečte 25min. Pred podávaním ozdobte kôprom.

 

V programe metabolic balance  si spočiatku suroviny vážime. Každý organizmus je jedinečný a vyžaduje iné množstvo bielkovín či tukov. Preto v recepte je napísaná gramáž na jednu porciu. Každý má v  metabolic balance  - programe uvedené individuálne množstvo potravy, ktorú má daná porcia obsahovať.

metabolic balance praje dobrú chuť!

Katarína Grich, www.chudnutie.vitalstudio-metabolic.sk/vyziva/recepty



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.