1)      Zapečené toasty s nivou a špargľou
 
Suroviny: 
·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g
·         1 ks špargle
·         50 g bravčovej šunky
·         50 g syra niva
 
Časová náročnosť: 15 min
 
Postup: 
Na ľahko opečený toast uložíme plátky plesňového syra, na slížiky nakrájanú šunku a  kúsky špargle, ktorú sme uvarili do mäkka. Prikryjeme druhým opečeným toastom a dáme a zapiecť do rúry v zapekacej miske, pokým sa syr krásne neroztečie.
 
Tip: namiesto plesňového syra môžeme použiť kozí syr .
 
 
2)      Minirolky z toastového chleba
 
Suroviny:
·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g  
·         1 smotanová nátierka
·         50 g údeného lososa
·         pažítka
 
Časová náročnosť: 25 min
 
Postup: 
Toastovému chlebu orežeme tvrdú kôrku a rozkrojíme ho na dve pozdĺžne polovice. Polovice orezaného toastového chleba rozvaľkáme valčekom na cesto a potrieme nátierkou. Vložíme doň kúsok lososa a zatočíme. Nakoniec nátierkou natrieme i zostávajúcu časť roliek a posypeme nakrájanou pažítkou.
 
Tip: rolky môžete obaliť v korení. 
 
 
3)      Francúzsky toast 
 
Suroviny:
·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g
·         1 vajce
·         listová zelenina
·         syr eidam 
·         maslo 
·         petržlenová vňať
 
Časová náročnosť: 10 min
 
Postup: 
Plátok toastového chleba natrieme maslom, posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a na to dáme syr. Uzavrieme druhým toastovým chlebom a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko minút. Medzitým na panvičke pripravíme volské oko a položíme na zapečený toast. Dozdobíme zeleninou a podávame.
 
Tip: volské oko môžeme smažiť vo formičke, aby malo pekný okrúhly tvar.
 
 
4)       Restované šampiňóny s toastovým chlebom
 
Suroviny: 
·         Tmavý toastový chlieb Penam 250 g
·         100 g čerstvých šampiňónov
·         strúčik cesnaku
·         bylinky
 
Časová náročnosť: 10 min
 
Postup: 
Na panvici  orestujeme očistené a nakrájané šampiňóny. Medzitým potrieme toastový chlieb cesnakom a olivovým olejom. Restované šampiňóny dáme na toast, ozdobíme čerstvými bylinkami a podávame.
 
Tip: toastový chlieb môžeme opiecť. 
 
 
5)      Toastový chlieb s jablkovým pyré a škoricou 
 
 
Suroviny 
·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g 
·         jablkové pyré
·         škorica
·         2 citróny
·         vanilkový puding 
·         šľahačka
 
 
Časová náročnosť:  30 minút
 
Postup: 
Nakrájané a olúpané jablká podusíme v pol litri vody, rozmixujeme a pridáme cukor, šťavu z citrónov a vanilkový puding. Povaríme asi dve minúty.  Jablkovým pyré naplnené toasty posypeme škoricou a vložíme do sendvičovača. Upečené podávame so šľahačkou.
 
 
Tip: jablkové pyré môžeme nahradiť detskou výživou.