Tri víťazné burgery Slovákov v súťaži „Môj burger“ v českých i slovenských reštauráciách McDonald´s v máji
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 27.4.2013 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V máji obohatia ponuku reštaurácií McDonald´s na Slovensku i v Čechách tri víťazné burgery z netradičnej súťaže „Môj burger“, ktorú spoločnosť McDonald´s vyhlásila začiatkom tohto roka. Z desiatich receptov, ktoré sa dostali do finále, porotcom najviac chutili burgery od Slovákov - Andyburger od Andrey Čunderlíkovej, Veľký hryz od Jany Halásovej a Mexičan od Róberta Kiripolského.

V máji obohatia ponuku reštaurácií McDonald´s na Slovensku i v Čechách tri víťazné burgery z netradičnej súťaže „Môj burger“, ktorú spoločnosť McDonald´s vyhlásila začiatkom tohto roka. Z desiatich receptov, ktoré sa dostali do finále, porotcom najviac chutili burgery od Slovákov - Andyburger od Andrey Čunderlíkovej, Veľký hryz od Jany Halásovej a Mexičan od Róberta Kiripolského.

Súťaže „Môj burger“ spoločnosti McDonald´s, ktorá sa uskutočnila od 28. januára 2013, sa zúčastnilo tisíce súťažiacich z Čiech i Slovenska. Každý z nich na stránkach www.mujburger.cz zostavil z jednotlivých ingrediencií burger presne podľa svojich predstáv.  Súťažiaci vytvorili spolu  9 611 burgerov, za ktoré milovníci rýchleho občerstvenia hlasovali. Desať burgerov s najväčším počtom hlasov sa prebojovalo do finále.

„Vo finále sa zišlo niekoľko naozaj vydarených chuťových kombinácií. Okrem chuti však boli dôležité tiež kreativita a vzhľad. Rozhodovanie preto vôbec nebolo jednoduché. Nakoniec sme sa však zhodli na tých skutočne najvydarenejších,“ povedal Lukáš Limprecht, viceprezident pre gastronómiu AHR ČR, kuchár a reštauratér.

O víťazoch rozhodla hlasovaním päťčlenná porota v zložení: Lukáš Limprecht (viceprezident pre gastronómiu AHR ČR, kuchár a reštauratér), Alexander Schramm (generálny riaditeľ spoločnosti McDonald´s ČR a SR), Renata Roubínková-Baierová (franchisistka McDonald´s ČR), Maroš Lekeš (franchisista McDonald´s SR) a Sandra Nováková (herečka).

„Veľmi milo ma prekvapila nápaditosť, s akou súťažiaci svoje burgery vymýšľali. McDonald´s prichádza každoročne s 10 - 15 novými produktmi. Som presvedčený, že burgery súťažiacich sa rozhodne medzi ďalšími novinkami nestratia,“ povedal Alexander Schramm, generálny riaditeľ spoločnosti McDonald´s ČR a SR.

Víťazné burgery, ktoré nájdete v ponuke  

1.      miesto Andrea Čunderlíková: Snažila som sa vytvoriť burger pre ženy, preto tmavé pečivo, šalát, rukola. Hovädzie mäso bola tiež jednoznačná voľba.

Andyburger: tmavá žemľa, hovädzie mäso stredné, tavený syr s čedarom, miešaný šalát, šalát rukola, uhorka, omáčka z medu a horčice.

2.      miesto Jana Halásová: Som mäsový typ, preto som zvolila veľa mäsa a slaninu. Vo varení rada experimentujem, dúfam, že tento môj experiment bude chutiť.

Veľký hryz: žemľa Royal, dva kusy bravčového koreneného mäsa, slanina, tavený syr s čedarom, krúžky červenej cibule, šalát batavia, Údená paradajková omáčka, omáčka Sweet Chillli.

3.      miesto Róbert Kiripolský: Mám rád mierne pikantné jedlá, preto som vybral mexickú omáčku. Cibuľka je príjemne chrumkavá, paradajky šťavnaté a syru nie je nikdy dosť.

Mexičan: hamburgerová žemľa, hovädzie mäso mleté, tavený syr s čedarom, restovaná cibuľka, paradajky, Mexická omáčka.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.