Kuracie prsia zapekané s cestovinou
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 9.8.2000 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Rýchle, nenáročné a chutné jedlo vhodné na každú príležitosť


Potrebujeme:
400 g kuracích pŕs, zelenina buď zmrazená zmes alebo čerstvá - šampiňóny, hrášok, mrkvička, brokolica, kukurica, ( možnosť výberu podľa vlastnej chuti ), jedna väčšia cibuľka, 1/2 póru, cestoviny bezvaječné na tvare cestovín nezáleží, korenie - soľ, biele mleté korenie, čierne mleté korenie, trocha worcestrovej omáčky, sójovej omáčky, bazalka, 1/2 dcl bieleho alebo červeného vína, biely nízkotučný jogurt, nastrúhaný syr tiež podľa chuti môže byť parmezán, tehla, niva.

Postup:
Kuracie prsia si narežeme na tenké rezančeky, pokiaľ máme čerstvú zeleninu tak ju očistíme a nakrájame na drobné kúsky, tak isto aj cibuľu a pór. V hlbokej panvici ( najlepšie vo woku ) zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájané mäsko a necháme podusiť. Keď nám pekne obelie, osolíme ho, pridáme cibuľu a pór a ďalej dusíme.
Medzi tým než sa nám mäso dusí môžeme si postaviť uvariť cestovinu podľa návodu, odporúčam pre lepšiu chuť ju uvariť v zeleninovom alebo hubovom vývare s troškou olivového oleja, keď použijeme vývar - nepoužívame soľ. Z mäska sa nám medzitým vydusila voda takže pridáme štipku bieleho a čierneho korenia, obe omáčky podľa chuti, bazalku len tak medzi prsty , biele vínko a ostatnú zeleninu a opäť necháme dusiť asi 10-15 min. Keď je mäso úplne mäkké, pridáme k nemu uvarenú a scedenú cestovinu, zmiešame a odstavíme. Nakoniec pridáme biely jogurt, dobre premiešame a všetko to dáme do vopred vymasteného plecha ( pokiaľ nie je teflonový plech odporúčam vymastiť z maslom a posypať so strúhankou). Dáme na 15 min do dobre rozohriatej trúby, dávame pozor aby sa nám to nepripieklo. Ku koncu na cestoviny nasypeme nastrúhaný syr necháme zapiecť.


Podávame s obľúbeným šalátom, vynikajúce je k tomu červene víno.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.