| Včelie úliky | 
||
| Autor(ka) : Lenka Dátum a čas : 17.12.2012 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...  | 
    ||
| Z rozomletých piškót, hnedého cukru, masla, medu, kakaa a rumu vytvoríme cesto. Vytvarujeme z neho guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre, vložíme ich do formičky a prstom povytláčame tvar. | ||
| 
 Cesto: 
 ·         10 dkg Korunného cukru hnedého ·         6 dkg masla ·         2 lyžice medu ·         2 lyžice kakaa ·         2 lyžice rumu ·         Korunný cukor práškový na obaľovanie  Krém:  ·         1 bielok ·         7 dkg Korunné cukru práškového ·         5 dkg masla ·         1 žĺtok Postup: Z rozomletých piškót, hnedého cukru, masla, medu, kakaa a rumu vytvoríme cesto. Vytvarujeme z neho guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre, vložíme ich do formičky a prstom povytláčame tvar. Druhou stranou varechy urobíme v úliku otvor. Na krém zmiešame bielok s práškovým cukrom, zohrejeme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vytrepeme so žĺtkom. Obe zmesi spojíme, keď budú mať rovnakú teplotu, pomocou lyžičky dávame do otvoru každého úlika. Nakoniec uzatvoríme piškótou, aby krém nevytiekol. ©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.  | 
||