Takmer tristotisíc Slovákov má pri jedle problém - trápi ich netesniaca čiastočná zubná náhrada
Autor(ka) : Źuzana
Dátum a čas : 28.11.2012 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Takmer 300 tisíc Slovákov* má problém s každým jedlom, a to kvôli zvyškom jedla, ktoré ostávajú pod čiastočnou zubnou náhradou, a ktoré im nedovolí nerušene a pohodlne sa najesť.

Takmer 300 tisíc Slovákov* má problém s každým jedlom, a to kvôli zvyškom jedla, ktoré ostávajú pod čiastočnou zubnou náhradou, a ktoré im nedovolí nerušene a pohodlne sa najesť. Je to ako keď máte kamienok v topánke, cítite ho pri každom kroku a pokiaľ kamienok neodstránite, problému sa nezbavíte. Väčšina z nás má po jedle uviaznuté zvyšky jedla medzi zubami, čo je znervózňujúce. Vyslobodením je špáradlo, alebo zubná niť. Podobne nepríjemný pocit majú aj nositelia čiastočných zubných náhrad, ktorých je na Slovensku takmer 410 tisíc*. Dve tretiny z nich uvádzajú, že najväčším problémom sú zvyšky jedla, ktoré zostávajú medzi zubnou náhradou a podnebím. Fixačný, alebo tesniaci krém však vôbec nepoužíva viac ako polovica všetkých nositeľov, naopak každodenne je to len necelých sedem percent a nepravidelne asi tretina nositeľov.

 

Značka Corega preto prichádza so špeciálnou radou – Tesniacim krémom Corega a Čistiacimi tabletami pre čiastočné zubné náhrady. Spotrebiteľské štúdie ukázali, že pri použití tesniaceho krému Corega sa prienik zvyškov jedla pod náhradu znižuje až o 57 percent a významne sa zlepšuje stabilita protézy v ústach. Pri používaní tesniaceho krému sa tak užívateľom zvyšuje nielen pri jedle pocit pohodlia, sebadôvery a spokojnosti. V prieskumoch sa však ukázalo, že fixačný alebo tesniaci krém každodenne používa len necelých sedem percent nositeľov čiastočných zubných náhrad, niekoľkokrát za týždeň len 20 percent.

 

„Zvyšky potravy pod čiastočnou snímateľnou náhradou môžu spôsobovať nielen nepríjemné pocity, ale tiež nežiaduci zápach v ústach a môžu mať aj negatívny vplyv na kazovosť zostávajúceho vlastného chrupu,“ hovorí český zubný lekár MUDr. František Rubeš.

 

Tesniaci krém Corega pre čiastočné náhrady doplňujú čistiace tablety Corega pre čiastočné náhrady. Tablety svojou vysokou účinnosťou zničia 99,9 percent baktérií, ktoré spôsobujú zápach z úst, ako aj  ďalšie mikroorganizmy, spôsobujúce podráždenie a vznik problémov v dutine ústnej. Na rozdiel od bežných zubných pást nepoškodzujú tablety materiál, z ktorého sú náhrady vyrábané, kovové úchyty nekorodujú a časti zo živice sa nepoškriabu.

 

„Správne a pravidelné čistenie čiastočnej snímateľnej zubnej náhrady je veľmi dôležité pre zachovanie orálneho zdravia. Nositelia týchto náhrad by ale nemali zabúdať na dôkladnú starostlivosť o zvyšný vlastný chrup. Významne tým prispejú k jeho životnosti a v podstate tak i oddialia hroziacu stratu celého vlastného chrupu a následne aj potrebu celkovej snímateľnej zubnej náhrady,“ dodáva MUDr. František Rubeš.

 

* Zdroj: Prieskum MML-TGI SR 2011, vykonaný v období 3.1.2011 - 19.6.2011



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.