Chvíle v spojení tradície a skvelej chuti
Autor(ka) : Eva
Dátum a čas : 27.11.2012 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Jesenné a chladné dni v nás čoraz viac vyvolávajú pocity tepla domova a túžby po stretnutí s priateľmi. Spríjemnite si spoločné chvíle chrumkavými knäckebrotovými tyčinkami – RACIO Knäck Snack.

Jesenné a chladné dni v nás čoraz viac vyvolávajú pocity tepla domova a túžby po stretnutí s  priateľmi. Spríjemnite si spoločné chvíle chrumkavými knäckebrotovými tyčinkami – RACIO Knäck Snack. Obsahujú až 67 % celozrnnej ražnej múky a vynikajú vysokým obsahom vlákniny (21 %). Zamilujú si ich tak nielen vyznávači zdravého životného štýlu a tradičných surovín, ale aj všetci, ktorí si radi len tak pochutnajú na chrumkavom chlebíku pri sledovaní televízie, čítaní dobrej knihy alebo na návšteve u priateľov a známych. Navyše, tenké krehké tyčinky v spojení s dvoma tradičnými surovinami – rascou a makom, predstavujú kombináciu skvelých chutí typických pre našu domácu kuchyňu.

 

Tradícia ukrytá v tenkých plátkoch

Knäckebroty patria medzi obľúbené a vyhľadávané výrobky nielen pre svoju chuť, ale aj trvanlivosť a nenáročnosť skladovania. Tentoraz si ich môžete vychutnať v tenkých chrumkavých tyčinkách, ktoré si podmania vaše chuťové poháriky a zároveň odmenia aj vaše trávenie. RACIO Knäck Snack s rascou a RACIO Knäck Snack s makom okrem klasickej ražnej múky, obsahujú aj pšeničnú sladovú a ražnú sladovú múku. Sú obohatené o množstvo vitamínov, minerálov a vynikajú aj priaznivým obsahom vlákniny – 21%. Keďže sú ľahučké a trvanlivé, svoje miesto si nájdu v každej skrinke, zásuvke alebo priamo na stole, keď dostanete chuť si niečo zahryznúť.

 

Spojenie domácich chutí

Kombináciu RACIO Knäck Snack s rascou alebo RACIO Knäck Snack s makom si zamilujete vďaka výraznej a nenahraditeľnej chuti rasce či maku. Drobné semienka maku patria medzi plodiny využívané u nás už niekoľko storočí, predovšetkým pri príprave domáceho kysnutého pečiva a koláčov. Mak je bohatým zdrojom vápnika, ale aj iných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. Medzi jedny z najstarších korenín používaných v Európe patrí aj rasca, ktorá sa tu pestuje už od stredoveku. Je skvelou prísadou pri príprave chleba, omáčok či zemiakov. Mnohí si ju však cenia aj pre jej liečivé účinky, pretože pomáha pri poruchách trávenia a nechutenstve.

 

 

Tip na pohostenie u vás doma

Tenké krehké plátky starostlivo zabalené v praktickom balení môžete mať po ruke vždy, keď chcete pohostiť rodinu, priateľov alebo známych u vás doma. Vyskúšajte RACIO Knäck Snack s makom alebo RACIO Knäck Snack s rascou, napríklad v kombinácii so smotanovo-medovým dipom.

 

Potrebujeme: 150 g kyslej smotany, 30 g olivového oleja, 20 g cesnaku, 20 g medu, soľ, mleté biele korenie

Postup: Olivový olej rozohrejeme, pridáme posekaný cesnak, med, znížime teplotu na minimum a cesnak restujeme do zlatista. Vychladíme, pridáme kyslú smotanu, soľ, biele korenie a celú zmes rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.