5 rád zdravého životného štýlu
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 22.11.2012 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Každý z nás eviduje krásne štíhle modelky usmievajúce sa z časopisov, televíznych obrazoviek, bilboardov. Skrátka sú všade, kde sa pozrieme. Určite väčšina z nich tvrdí, že jedia úplne normálne, dokonca na posedenie zjedia celú čokoládu alebo sviečkovú. A samozrejme, ako inak, nevykonávajú ani žiadnu pohybovú aktivitu. Ťažko tomu uveriť. Poznáme to na sebe, keď zjeme niečo sladké a vynecháme cvičenie, na našom tele sa to hneď prejaví a nevyzeráme ako top modelka, ktorá sa práve chystá na mólo.

Každý z nás eviduje krásne štíhle modelky usmievajúce sa z časopisov, televíznych obrazoviek, bilboardov. Skrátka sú všade, kde sa pozrieme. Určite väčšina z nich tvrdí, že jedia úplne normálne, dokonca na posedenie zjedia celú čokoládu alebo sviečkovú. A samozrejme, ako inak, nevykonávajú ani žiadnu pohybovú aktivitu. Ťažko tomu uveriť. Poznáme to na sebe, keď zjeme niečo sladké a vynecháme cvičenie, na našom tele sa to hneď prejaví a nevyzeráme ako top modelka, ktorá sa práve chystá na mólo.

 

Ako teda dosiahnuť to, aby sme sa cítili dobre vo svojom vlastnom tele a dlhodobo si udržiavali tento stav? Máme pre vás niekoľko cenných rád:

 

1) Nie od zajtra, ale DNES!

 

Tiež ste si už niekoľko ráz povedali vetu – od zajtra začínam. Ruku na srdce, koľké z nás to dodržali? Ak ste rozhodnuté niečo pre svoje telo a zdravie urobiť, neodkladajte to. Začať sa cítiť každým dňom lepšie je na nezaplatenie. Ako hovorí majiteľka Fitclubu Bezinka a propagátorka zdravého životného štýlu, Zuzana Bezáková: „Radšej každý deň ako každý druhý.“

 

2) Pravidelná strava

 

Veľa žien si myslí, že diétami dosiahne svoju vytúženú váhu, ale to je veľký omyl.

Iba zbytočne vystresujete svoj organizmus, ktorý sa pri najbližšej možnej strave obrní tukovými zásobami. Veď čo keď ho opäť necháte hladovať? Jo-jo efekt sa vám vráti niekoľkonásobne.  „Preto treba jesť pravidelne 5-6 krát denne v menších dávkach, aby ste naštartovali svoj metabolizmus a telo si tak nebude ukladať nič na „horšie časy“,“ radí Zuzana Bezáková.

OBEZIN TM je v tomto smere veľkým pomocníkom, vďaka ktorému nehladujete a vaše porcie sú polovičné. Máte pocit zasýtenia a váš organizmus sa nedostáva do stresu.

 

3) Vyhýbajte sa rafinovaným sacharidom

 

„Rafinované sacharidy sú naozaj rafinované, lebo sa uložia rýchlešie ako sa stihnú spáliť. Ak naozaj chcete so svojím telom niečo robiť, rozlúčte sa s bielym cukrom a jeho derivátmi, bielou múkou a výrobkami z nej a radšej vymeňte bielu ryžu za celozrnnú,” vysvetľuje Zuzana Bezáková.

 

Ak však máte pocit, že bez sladkostí neviete žiť a neviete na ne zahnať chuť, OBEZIN TM bude vašim veľkým pomocníkom. Obsahuje totiž výťažok z rastliny Spirulina platensis a konkrétne jej zložka aminokyseliny fenylalaninu, výrazne znižuje chuť na sladké a postupne zistíte, že sladkosti vlastne nepotrebujete.

 

4) Pravidelný pohyb

 

Nemám čas! Krásna bezbolestná výhovorka, ktorá funguje u každého, komu sa jednoducho nechce. Ako sa teda prinútiť a nájsť si ten čas? „Dôležitá je motivácia a vôľa chcieť niečo vo svojom živote zmeniť.  Ak už sa vám nechce zájsť do fitnes centra, akýkoľvek pohyb, či už venčenie psa, schody namiesto výťahu sú lepšie ako nič nerobenie. Cvičenie v kolektíve má však svoje čaro a motivuje vás. Či už len tým, že vidíte, ako sa susedovi darí chudnúť alebo len preto, že sa stretnete so spolubojovníkmi a psychicky sa podporíte,“ vysvetľuje Zuzana Bezáková.

 

5) Vláknina, voda, vitamíny, minerály

 

Bez týchto zložiek by to jednoducho nešlo. „Suroviny a potraviny, ktoré denne konzumuje, nám bohužiaľ, nezabezpečujú potrebné dávky vitamínov, minerálov a vlákniny. Preto je pre náš organizmus dôležité, dodávať ich telu extra," vraví Zuzana Bezáková. Vďaka vláknine, ktorú OBEZIN TM obsahuje, sa váš organizmus prečisťuje a nadobúdate aj stratenú energiu.

Nezabudnuteľnou súčasťou zdravého životného štýlu je voda, ktorá tvorí približne 65 % z hmotnosti tela človeka. Všetky fyziologické, chemické a fyzikálno-chemické procesy sa v ľudskom organizme odohrávajú v prostredí, ktorého hlavnou zložkou je práve voda. Minimum, čo by mal človek za deň vypiť, sú 3 litre. Preto Na zdravie!

Dodržiavaním týchto rád vám nič nebráni v ceste k zlepšeniu vášho zdravia, fyzickej kondície a v neposlednom rade aj k výraznému estetickému pokroku. Zlepšenie kvality života nespočíva len v užívaní "zazračných" toboliek. OBEZIN TM vám vie byť veľkým pomocníkom, podporovateľom, s ktorým viete prekonať prvotné fázy bez hladovania. Nielenže sa vaša váha bude znižovať a nadobudnete energiu, ale prinavráti sa vám aj sebavedomie. Držíme palce!

 

 

Kto je Zuzana Bezáková?

Vyštudovala Fakultu telesnej výchovy a športu v Bratislave, 22 rokov sa venuje zdravému životnému štýlu a fitnes. 18 rokov sa spolu s manželom Mariánom venovali organizovaniu súťaže Fitneska Slovenska - Majstrovstvá Slovenska vo Fitnes žien. Venovala sa zjazdovému lyžovaniu a je 4 násobnou majsterkou Československa v jachtingu. Je majiteľkou Fitclubu Bezinka.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.