Deti z Divých makov idú za svojim snom.
Autor(ka) : Kami
Dátum a čas : 19.11.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Sú talentované, ctižiadostivé a veľmi vnímavé. Rómske deti, ktoré podporuje občianske združenie Divé maky, chcú na sebe pracovať, rozvíjať svoje nadanie a pomôcť komunite, z ktorej pochádzajú. Búrajú zaužívaný stereotyp o neprispôsobivých mladých ľuďoch a hoci pochádzajú zo sociálne slabých rodín, svojou usilovnosťou a húževnatosťou dosahujú úspechy na medzinárodnej úrovni.

Sú talentované, ctižiadostivé a veľmi vnímavé. Rómske deti, ktoré podporuje občianske združenie Divé maky, chcú na sebe pracovať, rozvíjať svoje nadanie a pomôcť komunite, z ktorej pochádzajú.   Búrajú zaužívaný stereotyp o neprispôsobivých mladých ľuďoch a hoci pochádzajú zo sociálne slabých rodín, svojou usilovnosťou a húževnatosťou dosahujú úspechy na medzinárodnej úrovni.

 

Úspešné príbehy detí

V čase, keď Gerald Radics navštevoval základnú umeleckú školu, mu učiteľka povedala, že z neho nikdy nič nebude. Podľa jej slov, nemal talent, žiaden hudobný sluch. Chlapec sa však zaprel, veril si, veľa cvičil a dnes je z neho vynikajúci klavirista. 19 ročný mladík momentálne študuje na konzervatóriu v Košiciach a súbežne na Lisztovej akadémii v Budapešti. V Bazileji, kde bol na konzultáciách, boli z jeho hry nadšení. Už teraz môže rátať s tým, že akonáhle dokončí štúdium na Slovensku, vo Švajčiarsku bude môcť pokračovať v zdokonaľovaní svojho umenia.

Kým Gerald miluje hru na klavíri, o Karolovi Danišovi môžeme bez akýchkoľvek pochybností povedať,  že patrí k jedným z najnadanejších huslistov na Slovensku. Podarilo sa mu dostať na vysokú školu do Gratzu k profesorovi Kuschnirovi, ktorý patrí medzi najprestížnejších husľových pedagógov v Európe. Na celosvetovej hudobnej súťaži New Talent sa umiestnil na treťom mieste a svoje umenie mohol predviesť v rámci BHS v Slovenskej Filharmónii v Bratislave. V roku 2008 vyhral medzinárodnú súťaž vo Weinmari. Toto ocenenie získal ako jediný slovenský huslista v histórii.

 

Odrazový mostík

Na to, aby sa človek presadil, iba talent nestačí. Dôležitá je vôľa ho rozvíjať, sebadôvera, avšak aj podpora okolia. Vďaka finančnej pomoci darcov a práci tútorov priamo v teréne, je možné s deťmi z Divých makov systematicky a dlhodobo pracovať. Darca priamo podporuje a pomáha rozvinúť talent dieťaťa, ktoré si sám vyberie. Môže sledovať jeho osobnostný rast a byť pri jeho malých víťazstvách. Vďaka presnému rozpočtu a pravidelnom informovaní má prehľad aj o tom, na čo boli peniaze použité a ako sa darí podporovanému dieťaťu. Dobrodincom pritom nemusí byť len jednotlivec, ale aj firma či skupina priateľov. Príležitosť stať sa darcom má každý už od 5 eur mesačne. Spôsobov, ako sa dá pomôcť, je viacero, stačí si len vybrať na webovej stránke www.divemaky.sk

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.