RUDOLF JELÍNEK sa stal výhradným importérom značky STROH A BERENTZEN
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 4.11.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Spoločnosť RUDOLF JELÍNEK nadväzuje na viac ako 400 - ročnú tradíciu výroby destilátov na Valašsku. Prvý písomný doklad o existencii pálenice sa nachádza v urbári vizovického panstva z roku 1585, aj keď sa vzťahuje k neskoršej dobe (polovica 17. storočia). V minulosti sa najskôr pálilo z pivných odpadkov, neskôr sa k nim pridalo obilie, z ktorého sa vyrábala žitná.

Spoločnosť RUDOLF JELÍNEK nadväzuje na viac ako 400 - ročnú  tradíciu výroby destilátov na Valašsku. Prvý písomný doklad o existencii pálenice sa nachádza v urbári vizovického panstva z roku 1585, aj keď sa vzťahuje k neskoršej dobe (polovica 17. storočia). V minulosti sa najskôr pálilo z pivných odpadkov, neskôr sa k nim pridalo obilie, z ktorého sa vyrábala žitná.

 

V polovici 18. storočia sa vo výrobnom sortimente objavila slávna slivovica. Od začiatku 19. storočia výroba slivovice vďaka štátnym prémiám nadobúdala na význame. Vplyvom vhodných klimatických podmienok sa práve vo vizovickom regióne mimoriadne darí ovocným stromom, predovšetkým slivkám… A práve do tohto obdobia sa datuje vznik spoločnosti RUDOLF JELÍNEK.

 

 

Rozšírenie portfólia distribuovaných značiek

Obchodné výsledky spoločnosti RUDOLF JELÍNEK a jej dlhoročne stabilnú pozíciu na trhu ocenili významné zahraničné spoločnosti, a tak môžeme s potešením oznámiť, že od leta 2012 sme sa stali  distribútormi značiek BERENTZEN a STROH.

Vďaka tomu došlo k výraznému rozšíreniu ponukového portfólia spoločnosti v oblasti likérov a naplňame tak stratégiu byť silným hráčom na trhu.

V druhej polovici roku 2012 sa budeme venovať predovšetkým dotiahnutiu procesu prevzatia distribúcie, optimalizácii výrobkového portfólia i marketingových a promo aktivít obidvoch značiek.

 

BERENTZEN

 

Spoločnosť BERENTZEN patrí medzi najväčších výrobcov alkoholických nápojov v Nemecku a taktiež v strednej Európe, a už viac ako desať rokov pôsobí na českom trhu.

 

Portfólio produktov:

 

BERENTZEN– likéry

Jadro značky BERENTZEN tvorí skupina jemných ovocných likérov, ktoré firma BERENTZEN vyvinula a na trh uvádza od roku 1976. Vznikol tým nový segment, ktorý si rýchlo získal obľubu u konzumentov.

Základom pre výrobu ovocných liehovín je prírodný destilát, pšeničná pálenka, ktorá je doplnená ovocnou šťavou. Pre výrobu šťavy sa vyberá iba kvalitné, výberové ovocie, ktoré sa umyje, zomelie a vylisuje. Moderné postupy garantujú, že si konečný produkt – šťava – uchová všetky aromatické látky obsiahnuté v čerstvom ovocí.

Prvým takto vyrobeným produktom bol BERENTZEN Apfelkorn. Po úspešnej kampani v roku 2000 je najpredávanejšou príchuťou Sour Apple, v roku 2002 prichádza Herber Zwetsch. Z ďalších produktov si drží svoje pozície Wild Cherry a Pear.

V roku 2008 sú ovocné likéry doplnené o dva smotanové produkty: BERENTZEN Caramel  Cream a Coffee Cream.

 

Puschkin - vodky

Puschkin vodka sa radí medzi vodky s najbohatšou tradíciou a vyrába sa podľa pôvodnej receptúry z roku 1929.  Od roku 1990 patrí táto značka, ktorá má v logu medveďa,  firme Berentzen.  Okrem čistej vodky, ktorá si drží svoj štandard, prišla značka Puschkin v roku 2001 ako prvá s vodkou ochutenou o taurin a kofein, ktorá  si získala obrovský úspech medzi mladou generáciou. Poslednou inováciou je nový produkt Puschkin Explosion, ktorý využíva obľubu miešania vodky a energetických nápojov.

Cieľovou skupinou sú mladí (18-35 rokov), ktorí sú aktívni, navštevujú diskotéky, majú radi dobrodružstvo a adrenalín.  Viac je zameraná na mužov, ale toto určenie sa s postupom času utlmuje. Veľký potenciál značke dodáva ako logo medveďa, tak ako aj názov Puschkin, ktorý smeruje k ruské tradícii.    

 

Polar Limes

 

Značka Polar Limes bola uvedená na český trh v roku 2003 prostredníctvom produktu Polar Limes Strawberry. Jedinečnosť tohto produktu je v spojení

vodky a hustého ovocného pyré. Produkt sa zásadne odlišuje zo segmentu ovocných vodiek a likérov. Po úspechu Strawberry prichádza na trh 2005 Passionfruit. V roku 2011 bola na trh uvedená Polar Pear, ktorá si získala svojich priaznivcov.

Značka Polar Limes je cielená na mladých konzumentov (18-35 rokov). Pre svoju „sladkosť“ oslovuje viac ženy a je vnímaná ako „dámske pitie“, napriek tomu, že  chutí aj mužom.

 

 

Do portfólia, ktoré sme prevzali do distribúcie, patrí taktiež Tequila Arriba – Silver a Gold, Medley‘s

Bourbon whiskey alebo Caribica White Rum.

 

 

História spoločnosti BERENTZEN GRUPPE:

  • 1758 založenie firmy Johannom Bernhardon Berentzenom v Haselünne

- viac ako 250 rokov tradície značky

  • 1988 zlúčenie firmy BERENTZEN s firmou Pabst & Richarz – vznik firmy BERENTZEN GRUPPE.

- Do roku 1998 boli pripojené ďalšie firmy: König & Schlichte (Puschkin), Doornkaat,  Strothmann Spirituosen, Okertaler Mineralbrunnens, Mineral Quelle, Dethleffsen (Arriba, Medley‘s, Amaretto Romanza, Rasputin)

-  Prevzatím firiem  sa stala spoločnosť BERENTZEN GRUPPE vedúcou firmou na nemeckom trhu s liehovinami s úhrnným podielom presahujúcim 20%.

  • 1997 – prvá dcérska spoločnosť v zahraničí Eurobrands / Berentzen s.r.o.
  • 2008 - finančne vstúpila do firmy BERENTZEN spoločnosť Aurelius z Mníchova

 

 

Stroh

 

Produkty značky STROH sú najznámejšími rakúskymi alkoholickými nápojmi. Tradícia firmy je dlhá už 175 rokov, firma bola založená v roku 1832 Sebastianem Stroh v Rakúsku. Vďaka svojej výnimočnej chuti a kvalite sa stala čoskoro veľmi populárnym nápojom nielen v krajinách svojho pôvodu. Dnes sa môžete s produktmi STROH stretnúť  vo viac ako 40 krajinách sveta.

 

Portfólio produktov:

Dobre známy je predovšetkým STROH Original Inlander Rum, ktorého receptúra je založená na zmesi tých najlepších esencií a aróm a vďaka tejto špeciálnej zmesi sa vyznačuje delikátnou rumovou chuťou s harmonickým tónom. Dodržuje sa originálna receptúra, ktorá pochádza od zakladateľa spoločnosti, Sebastiana Stroh. Je dostupný v nezameniteľných fľaškách a vo variantoch STROH 80, 60 a 40%.

 

Okrem STROH Original je v ponuke taktiež STROH JAGERTEE vo 40% a 60% variante. Tento produkt je výborný spoločník predovšetkým v zimnom období ako horúci nápoj.

 

 

VEDRENNE

 

 

VEDRENNE je francúzska značka, ktorá sa zaoberá výrobou likérov od roku 1923 v Nuits-Saint-Georges, v srdci Burgundska. Likérové fľaše  majú moderný a ergonomický tvar, ktorý si obľúbili aj barmani pri práci. Široká kolekcia ovocných chutí je založená na starostlivom výbere kvalitných ingrediencií a hlbokých znalostiach. Najúspešnejším produktom je VEDRENNE SUPERCASSIS, ktorý zbiera najvyššie ocenenia po celom svete.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.