Prečo je dobré mať sušičku
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 13.10.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

S príchodom jesene a chladnejších a daždivejších dní začína mnoho domácností riešiť, ako najlepšie a najrýchlejšie usušiť bielizeň aj pri nepriazni počasia. Sušenie na balkóne alebo na záhrade sa stáva takmer nemožným a nájsť predovšetkým v menších bytoch priestor pre sušiak s mokrou bielizňou je mnohokrát nesplniteľná úloha. Preto sa opäť vynára otázka, či sa oplatí mať sušičku bielizne. Jej výhody predstavuje Martina Křižáková, produktová špecialistka spoločnosti Indesit.

S príchodom jesene a chladnejších a daždivejších dní začína mnoho domácností riešiť, ako najlepšie a najrýchlejšie usušiť bielizeň aj pri nepriazni počasia. Sušenie na balkóne alebo na záhrade sa stáva takmer nemožným a nájsť predovšetkým v menších bytoch priestor pre sušiak s mokrou bielizňou je mnohokrát nesplniteľná úloha. Preto sa opäť vynára otázka, či sa oplatí mať sušičku bielizne. Jej výhody predstavuje Martina Křižáková, produktová špecialistka spoločnosti Indesit.

 

Šetrenie času

Sušičky bielizne významne skracujú čas sušenia, pretože bielizeň nie je nutné vešať na šnúry a čakať na jej preschnutie. To je veľkou výhodou nielen v zime, ale aj v lete v prípade, že vypraté oblečenie potrebujete mať rýchlo pripravené na nosenie.

Šetrenie miesta

Hoci sa to na prvý pohľad môže zdať ako nemožné, sušička šetrí miesto v domácnosti a to vďaka možnosti umiestnenia na práčku, čo je ideálnym riešením aj pre malé interiéry. Pre tieto účely výrobcovia dodávajú špeciálne montážne sady, tzv. medzikusy, na bezpečné umiestnenie sušičky na práčku (značky Indesit aj Hotpoint). Základňa sušičky je spojená s práčkou za okamih a toto spojenie je pevné natoľko, aby bola zaistená maximálna stabilita. Vďaka tomu je možné využiť zvyčajne prázdne miesto nad práčkou a nie je nutné už riešiť, kam postaviť sušiak na bielizeň. Kapacita sušičiek môže byť až 9 kg, je teda príjemnejšie také množstvo bielizne usušiť rýchlo a naraz, ako rozvešiavať ho na sušiaky. Navyše súčasťou jedného typu spojovacieho dielu je aj šikovná výsuvná polička ideálna napríklad na odloženie koša s bielizňou.

Šetrenie energie

V minulosti sa sušičky dodávali v energetickej triede maximálne B alebo C a ich energetická náročnosť užívateľa odrádzala. Dnes už veľa značiek (vrátane Hotpoint) ponúka sušičku v energetickej triede lepšej než A (napr. Hotpoint Aqualtis AQC9 4F5 T/Z v energetickej triede A-40%), preto nie je nutné sa vysokej spotreby energie báť.

Šetrné zaobchádzanie s textilnými vláknami

Veľkou výhodou sušičky je šetrné zaobchádzanie s textilnými vláknami. Sušičky ponúkajú mnoho špeciálnych funkcií, ktoré sa dokážu starať aj o tú najjemnejšiu bielizeň a to aj pred spustením alebo po ukončení sušenia. Sušičky Hotpoint sú navyše certifikované spoločnosťou Woolmark - poskytujú jemné sušenie aj pre zvlášť citlivé tkaniny ako napr. vlna. Bielizeň je po sušení nadýchanejšia a príjemnejšia na nosenie. Navyše je oveľa jednoduchšie následné žehlenie. Mnohí užívatelia určite ocenia, že niektoré tkaniny nepotrebujú po sušení v sušičke žehliť vôbec.


Antialergénna ochrana

Sušičky ponúkajú riešenie na zmiernenie problémov s alergiami. Pri sušení na balkóne priľne veľa alergénov vo vzduchu medzi vláknami tkaniny. Využitím sušičky tomu nielen predídete, ale navyše, napr. sušičky Hotpoint Aqualtis najčastejšie alergény z bielizne likvidujú vďaka špeciálnemu cyklu antialergénnej starostlivosti.

Sušičky idú ruka v ruke s moderným dizajnom

Nové sušičky Hotpoint Aqualtis majú inovovaný vzhľad sledujúci posledné trendy. Tradičné hranaté nepriehľadné dvierka nahrádzajú guľatými presklenými s rozšíreným priemerom plniaceho otvoru. Sušičky tak získali rovnaký atraktívny vzhľad ako práčky a spoločne s nimi môžu vo vašej domácnosti vytvoriť skvelú dizajnovú dvojicu.

Prijateľná cena

Dávno preč sú časy, kedy bola pre mnoho ľudí cenovo nedostupná. Navyše napríklad značka Hotpoint alebo Indesit pripravila novú akčnú cenovú ponuku na set práčky a sušičky, kedy je možné oba spotrebiče nakúpiť za zvýhodnenú cenu (viď produktové tipy nižšie).

A ešte rada na záver: ČO DO SUŠIČKY NEPATRÍ?

Pred vložením bielizne do sušičky je dôležité vždy skontrolovať, či je bielizeň vhodná na sušenie v sušičke.

Bielizeň nevhodná na sušenie v bubne:

  • Bielizeň, ktorá obsahuje gumové časti alebo časti z podobných materiálov alebo plastovú povrchovú úpravu (podušky, vankúše alebo vetrovky z PVC) a akýkoľvek druh horľavého predmetu alebo predmety, ktoré obsahujú horľavé látky (uteráky znečistené lakom na vlasy).

·         Sklenené vlákna (niektoré druhy záclon).

·         Bielizeň, ktorá bola predtým čistená zasucha.

·         Bielizeň označená kódom ITLC („Zvláštne druhy bielizne“) , ktorá sa môže čistiť špeciálnymi produktmi na čistenie v domácnosti. Pozorne sa riaďte pokynmi.

  • Príliš objemná bielizeň (spacie vaky, podušky, vankúše, veľké prikrývky na lôžko atd.), ktoré sa sušením rozťahujú a bránia cirkulácii vzduchu v sušičke.

PRODUKTOVÝ TIP:

Kondenzačná sušička Hotpoint Aqualtis AQC9 4F5 T/Z (EU)

Sušička rady Hotpoint Aqualtis s kapacitou 9 kg bielizne, špeciálnymi ošetrujúcimi programami a energetickou triedou A-40% prináša efektívne a kvalitné sušenie aj pri nízkej spotrebe energie. Nízka energetická náročnosť je dosiahnutá vďaka technológii tepelného čerpadla. Sušička umožňuje vybrať až 5 automatických úrovní sušenia s rôznou hladinou zostatkovej vlhkosti, štandardná ponuka programov je rozšírená o špeciálny program na rýchle prevzdušnenie bielizne, program na sušenie perín alebo program pre jemnú starostlivosť o detskú bielizeň. Cyklus Vlna u sušičiek Hotpoint je certifikovaný spoločnosťou Woolmark, pretože poskytuje jemné sušenie a rešpektuje krásu zvlášť citlivých tkanín. Novinkou je možnosť zvoliť si program starostlivosti pred a po sušení. Ten v prípade odloženého štartu alebo po ukončení sušenia než je náplň vyňatá, otáča pomaly bubnom, aby sa bielizeň v sušičke nekrčila.

 

Kondenzačná sušička Indesit IDCE 845 A ECO (EU)

 

Sušička s technológiou tepelného čerpadla umožňuje usušiť až 7,5 kg bielizne v jedinom cykle. Disponuje 16 programami (napr. Vlna, Džínsy, Osvieženie bielizne) a 4 úrovňami automatického sušenia (extra suché, do bielizníka, na vešiak, na žehlenie). Automatické programy využívajú senzory zostatkovej vlhkosti, vďaka ktorým je udržiavaná stála vlhkosť náplne: tak regulujú sušenie a zastavujú cykly len keď oblečenie dosiahne zvolený stupeň vlhkosti. Ukazovateľ upozorní na naplnený päťlitrový zásobník na skondenzovanú vodu. Ovládanie sušičky uľahčuje veľký digitálny displej. Vo dverách sušičky je umiestnený filter na odchytávanie textilného prachu alebo napríklad zvieracej srsti tak, aby bola bielizeň po sušení bez nečistôt. Sušička je dodávaná v energetickej triede A-30%.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.