Trendy v módnej obuvi Jeseň / Zima 2012/2013
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 28.9.2012 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Obraz, ktorý bol predlohou pre módu tohtoročnej jesene, musel byť veľmi pestrý a rozmanitý. Na jednej strane stojí mäkkosť, pohodlnosť a jemnosť, o čo sa postará pletenina, tvíd a kožušina v kombinácii s ležérnymi, objemnejšími strihmi. Na druhej strane nás ohromujú jagavé trblietavé ozdoby, hadie vzory a výrazné farby. Kombinácia materiálov a štýlov je priam nevyhnutná! Model bez kombinovania = nudný model. A aký doplnok potrebuje každý vzhľad vyrážajúci dych? Odpoveď je samozrejme jednoduchá - je to krásny pár módnej obuvi.

Prirodzený lesk

Obraz, ktorý bol predlohou pre módu tohtoročnej jesene, musel byť veľmi pestrý a rozmanitý. Na jednej strane stojí mäkkosť, pohodlnosť a jemnosť, o čo sa postará pletenina, tvíd a kožušina v kombinácii s ležérnymi, objemnejšími strihmi. Na druhej strane nás ohromujú jagavé trblietavé ozdoby, hadie vzory a výrazné farby. Kombinácia materiálov a štýlov je priam nevyhnutná! Model bez kombinovania = nudný model. A aký doplnok potrebuje každý vzhľad vyrážajúci dych? Odpoveď je samozrejme jednoduchá - je to krásny pár módnej obuvi.

Rustikálna jeseň s dotykom jemného etno štýlu

„Vibramky“, kožušinové čižmičky a šnurovacia obuv – v tejto kategórii stojí v popredí autentickosť a akási strohosť, drsnosť. Masívne podošvy, športové prvky, ako sú očká a obruby, materiálová kombinácia velúru, nubuku a hladkej kože sa perfektne hodí k hodvábnej naberanej blúzke a kožušinovej veste. Podpätkom jednoznačne dominujú kliny, ktoré dodávajú alpinistickým modelom eleganciu a štýl. O kontrasty sa postará farebný velúr, pestré šnúrky a podošvy s viacfarebnými ozdobnými prvkami. Novo sa objavujú jazdecké polovičné čižmy v žiarivých jesenných farbách, ako je bordová, modrá, hrdzavá a šalviová.

70. roky vo Veľkej Británii

Lodičky na vysokej podošve zostávajú hviezdou retro štýlu plného ženskosti. Ku zvonovým nohaviciam a kabátu dlhému až po zem s výrazným kožušinovým golierom jednoducho patria sexi podošvy a masívne kockové podpätky! Podošvy sú neraz zľahka tvarované, trochu zahnuté, čím jemne nadvihujú špičku. Štruktúru dotvárajú volániky a záhyby. Trendy udávajú aj zmodernizované mokasíny, „chelseaboots“ – členková obuv s pružnou stielkou, kožené čižmy v štýle vysokoškolských uniforiem a mokasínové lodičky. Z materiálov je najviac populárny velúr, ale hitom sezóny sú aj hadie vzory, lakovaná koža a trblietavé ozdoby po celej ploche obuvi.       

Čisté siluety

Ako protipól k mixu materiálov a štýlov sa vymedzujú jednoduché a pohodlné siluety. Najčastejšie majú podobu členkovej obuvi so zdvihnutou špičkou na vysokom podpätku, podošva je zvyčajne skrytá alebo klinová. Čisto mestský štýl podčiarkujú rôzne výšky podpätkov a vysoké kožené čižmy. Strohosť narúšajú zipsy, elastické stielky a leopardie potlače. Materiálom číslo jeden je aj v tomto štýle velúr.

Vysoko strihané

Vysoké čižmy to majú tento rok v boji s konkurenciou v podobe móde dominujúcej nižšej obuvi trochu ťažšie. Napriek tomu nás však uchvátia modely s kožušinovým lemom, extravagantnými prackami alebo farebnou haďou potlačou. A klasika v koňakovej farbe, ktorá sa nám ponúka na jeseň a v zime v plnej paráde, rozhodne tiež nie je na zahodenie.

Kabelky – od elegantných až po funkčné

Nedbalá elegancia ovplyvňuje aj štýl kabeliek na sezónu Jeseň / Zima 2012/2013. Ponúka sa veľký výber kabeliek – od malých až po veľké, do ktorých sa zmestí celý nákup. Výraznú úlohu budú tento rok zohrávať lesklé materiály, aj keď ani mix materiálov alebo krokodílí či hadí vzor nezostanú v pozadí. O trochu romantiky sa postarajú strapce, kvetinové aplikácie a mašličky. Popri klasickej čiernej a nevyhnutnej hnedej v mnohých odtieňoch sa uplatní aj holubia sivá, petrolejová, tyrkysová, svetlofialová, ružová, oranžová a béžová. Ležérny štýl zabezpečia dlhé remienky na nosenie cez plece.

 

Eleganciu zastupujú kabelky s krátkymi uchami – ich popularita v poslednom období stále narastá. Aby výber uspokojil naozaj všetkých, v ponuke sú aj mladistvé športové tašky cez plece. A na večerné akcie samozrejme prichádza čas malých ligotavých kabeliek.

 

Pánsky štýl

Pánom ponúka móda tohtoročnej jesene a zimy tri módne štýly. Modely s nádychom britskej elegancie, obuv à la „vibramky“ a ležérne tenisky. Nevyhnutné sú „chelseaboots“ – členková obuv s pružnou stielkou a členková šnurovacia obuv. Velúru pristane najviac holubia sivá alebo modré tóny, hladkej koži potom hnedá a čierna. Alpinistické modely presvedčia rustikálnou úpravou kože v hnedých tónoch a svetlými podošvami. Tenisky nás nadchnú v polovysokej členkovej retro verzii z kože jemných odtieňov.  

 

Mini verzie

Módne témy, ktoré sa výborne uplatňujú aj na dievčenských modeloch, sú alpinistický štýl, kožušiny a najmä lakovaná koža. Ozdobné prvky, ako sú očká, lemy a lesk, vyzerajú dobre aj v malých veľkostiach! Srdiečka malých slečien zapálených pre módu určite poskočia od radosti pri pohľade na trblietavé aplikácie.

Chlapčenská obuv sa, ako vždy, drží trochu v úzadí a je decentnejšia. Avšak i tu pôsobí vplyv módnych vĺn – predovšetkým „vibramiek“ s rustikálnymi kožušinovými aplikáciami. Členkové tenisky a modely na suché zipsy zostávajú tiež stále v kurze rovnako ako obľúbené kombinovanie materiálov.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.