Skončil sa hviezdny Art Film Fest
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 1.7.2012 21:11
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Exkluzívny, nablýskaný, jedinečný. Aj taký bol jubilejný dvadsiaty ročník filmového festivalu Art Film Fest, ktorý sa konal od 16. do 23. júna v Turčianskych Tepliciach a v Trenčíne.

Exkluzívny, nablýskaný, jedinečný. Aj taký bol jubilejný dvadsiaty ročník filmového festivalu Art Film Fest, ktorý sa konal od 16. do 23. júna v Turčianskych Tepliciach a v Trenčíne.

 

„Art Film Fest dnes predstavuje značku kvality, ktorá stále nie je v našich končinách samozrejmá. Kostru festivalového tímu predstavuje veľmi silná skladba rešpektovaných jedincov, ktorí bez problémov urobia prvotriedny filmový festival nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. To nie je žiadna samochvála, to je veľmi potešujúce poznanie,“ zhodnotil riaditeľ festivalu Peter Nágel. Dôkazov pre tieto slová je hneď niekoľko.

 

Slovenským divákom festival ponúkol exkluzívnu prehliadku takmer 160 filmov, z ktorých mnohé uviedol v slovenskej i českej premiére. Medzi nimi bolo aj sedem snímok z tohtoročné festivalu v Cannes či najnovší film Woodyho Allena – Do Ríma s láskou. Jedným z lákadiel festivalu boli aj významní hostia, ktorí prilákali stovky návštevníkov. Slávna francúzska herečka Emmanuelle Béart si v nedeľu 17. júna prevzala ocenenie Art Film Festu Hercova misia.  Okrem toho pripevnila mosadznú tabuľu so svojím menom vo Festivalom parku v Trenčianskych Tepliciach. Ďalej si tabuľu pri slávnostnom odovzdávaní prebral aj český herec Miroslav Donutil a hviezdny oscarový herec Sir Ben Kingsley.

Zaujímavosť:

Tie najočakávanejšie hviezdy, zahraniční tvorcovia a predstavitelia filmov sa symbolicky vítali presláveným šampanským Moët & Chandon Imperial. Špeciálnu až 9 litrovú fľašu Moët & Chandon Imperial vlastnoručne podpísali herci Emmanuelle Béart, Miroslav Donutil a oscarový herec Sir Ben Kingsley. Tento unikát sa počas záverečného večierku festivalu vydražil za nemalú sumu, až 2200 eur!



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.