Koláč
Autor(ka) : Silvia Petrasova
Dátum a čas : 19.5.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Okrem každodenných receptov sme pre vás dnes pripravili recept na skvelú nedeľnú pochúťku. Koláč pre idiotov / tým nemyslíme vás, ale jeho jednoduchosť / alebo antikuchársky recept

Potrebujeme (pre 4 osoby): 6 vajec, 250 g masla, 250 g cukru, 250 g polohrubej múky, 2 lyžičky jemne nakrájaných mandlí, zavárané ovocie podľa chuti, tuk na vymastenie plechu

Príprava:
Šesť vajíčok rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme. K źltkom pridáme 250 g masla a 250 g cukru a všetko spolu vymiešame až sa bude robiť pena. Potom za stáleho miešania postupne prisypeme 250 g múky, tak aby nevznikli hrčky. Nakoniec pridáme do hmoty mandle, zmes premiešame a opatrne pridáme tuhý sneh z bielkov. Čím ho zamiešame šetrnejšie, tým bude koláč jemnejší. Do hotového cesta pridáme dobre odkvapkané kompótové ovocie (napr. višne, marhule alebo slivky) Podľa obľuby alebo momentálnej nálady si takto môžeme každý týždeň pripraviť z rovnakého cesta celkom iný koláč. Nakoniec vymastíme plech a rozdelíme naň pripravené cesto. Plech dáme do predhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 45 minút.

Naša rada: Ak je ovocie veľmi šťavnaté – ako pri marhuliach alebo ananáse – potrebuje byť koláč v rúre dlhší čas. V prípade veľmi suchého ovocia (jablká alebo banány) môže byť ideálny čas pečenia dosiahnutý aj skôr ako za 45 minút.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.