Ruže z Tesca pre vašu mamičku vyrástli v Keni a cesta na Slovensko im trvala 4 dni
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 4.5.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Deň sv. Valentína, MDŽ a Deň matiek – to sú tri sviatky krátko po sebe, keď máme možnosť obdarovať ženy, manželky, matky, proste nežné pohlavie kyticou rezaných kvetov alebo kvetom v keramickom črepníku. Pred nami je posledný sviatok z menovaných - Deň matiek, ktorý pripadá na 13. mája. S enormným záujmom počítajú v sieti Tesco už niekoľko dní pred uvedeným dátumom, o to viac, že sviatok padne na nedeľu, čase vhodnom na gratuláciu. Hitom spomedzi črepníkových kvetov bude aj tohto roku orchidea a rezaným kvetom kraľujú ruže.

Deň sv. Valentína, MDŽ a Deň matiek – to sú tri sviatky krátko po sebe, keď máme možnosť obdarovať ženy, manželky, matky, proste nežné pohlavie kyticou rezaných kvetov alebo kvetom v keramickom črepníku. Pred nami je posledný sviatok z menovaných - Deň matiek, ktorý pripadá na 13. mája. S enormným záujmom počítajú v sieti Tesco už niekoľko dní pred uvedeným dátumom, o to viac, že sviatok padne na nedeľu, čase vhodnom na gratuláciu. Hitom spomedzi črepníkových kvetov bude aj tohto roku orchidea a  rezaným kvetom kraľujú ruže.  

 

„Muži na Slovensku každým rokom viac a viac uctievajú ženy a predaje stúpajú po tieto dni aj o niekoľko desiatok percent oproti bežným dňom v roku v závislosti od popularity konkrétnych druhov kvetov“, hodnotí galantnosť mužov Martina Šušmáková, ktorá zodpovedá za nákup kvetov v spoločnosti Tesco Stores SR a pokračuje, „pri výbere sortimentu sme sa inšpirovali nápaditosťou a rôznorodosťou sveta kvetov, ale taktiež zvykmi a obľúbenosťou u našich zákazníkov.“

 

Predaje kvetov celkovo stále stúpajú

Potenciál sortimentu kvetov v Tesco obchodoch je vysoký, čo sa prejavuje rastom ich predaja oproti predošlým rokom. „Slovenský zákazník je hlboko inšpirovaný záhradkami a terasami v zahraničí najmä počas dovoleniek v prímorských oblastiach. Preto sme do ponuky tento rok zaradili aj artikle typické pre Stredomorie ako napr. oleander či bougainvilleu“, vysvetľuje  Martina Šušmáková ďalej. 

 

V súčasnosti  sú populárne predovšetkým orchidey - ich rôzne druhy nesmú chýbať v žiadnej domácnosti. Klasikou zostávajú naďalej ruže rôznych farieb, najpopulárnejšie sú červené.

 

Cesta z Kene k zákazníkovi za štyri dni...

Kvety, ktoré nájdu zákazníci v Tesco obchodoch sú z Turecka, Španielska, Talianska, Holandska i vzdialenej africkej Kene. Cesta rezaných ruží, ktoré rastú na plantážach v Keni, trvá k zákazníkovi na Slovensko štyri dni – jeden deň, keď kvety pozbierajú z plantáži, na druhý deň 10-hodinová cesta kvetov lietadlom do Holandska, kde sa viažu a balia do kytíc a potom dvojdňový prevoz kamiónom do distribučného skladu v Beckove alebo v Prešove a odtiaľ do niektorého zo 121 Tesco obchodov. „Kvalita týchto čerstvých produktov je prvoradá.  Po celú dobu sa napríklad dodržuje teplotný reťazec“, poznamenáva nákupkyňa kvetov Martina Šušmáková. Časť sortimentu kvetov, najmä tých, ktoré sú vhodné na balkóny, predáva Tesco aj od domácich slovenských pestovateľov. Ide najmä o pelargónie, fuchsie alebo  potúnie/petúnie, dopestované v skleníkoch v Skalici.

 

Kvety za prijateľné ceny...

Tesco pripravilo ponuku kvetov na Deň matiek v rôznych cenových úrovniach od 2,49 euro za kalanku v keramickom črepníku až po 8,99 euro /ponuka platí od 9. mája/ za dvojstonkovú orchideu phalaenopsis taktiež v keramike. V ponuke je ďalej exotická bromelia, anturium, mini orchidea či klasickejšia gerbera, ľalia a begónia.

.

Na svoje si prídu tiež milovníci rezaných kvetov a hotových kytíc. Okrem stáleho a obľúbeného sortimentu ruží, frézií, tulipánov v ponuke určite zaujme  „Kytička pre mamičku“  či kytica luxusných ruží „Mamičke“.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.