emporia Telecom poradí „Ako na mobil“
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 21.4.2012 22:51
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Semináre Ako na mobil pripravil pre seniorov výrobca mobilných telefónov emporia Telecom. Prvé dva semináre sa uskutočnili 17. apríla 2012 v priestoroch Ružinovského domu pre seniorov v Bratislave. Semináre budú pokračovať 18. apríla v Košiciach, 19. apríla v Prešove, 23. apríla v Banskej Bystrici a 24. apríla v Žiline. Bezplatné kurzy vedie špeciálne vyškolený lektor, ktorý na praktických príkladoch vysvetľuje najdôležitejšie funkcie mobilných telefónov od písania krátkych textových správ (SMS) až po plánovanie termínov v kalendári.

Semináre Ako na mobil pripravil pre seniorov výrobca mobilných telefónov emporia Telecom. Prvé dva semináre sa uskutočnili 17. apríla 2012 v priestoroch Ružinovského domu pre seniorov v Bratislave. Semináre budú pokračovať 18. apríla v Košiciach, 19. apríla v Prešove, 23. apríla v Banskej Bystrici a 24. apríla v Žiline. Bezplatné kurzy vedie špeciálne vyškolený lektor, ktorý na praktických príkladoch vysvetľuje najdôležitejšie funkcie mobilných telefónov od písania krátkych textových správ (SMS) až po plánovanie termínov v kalendári.

 

Na seminároch Ako na mobil sa seniori zoznamujú s funkciami mobilného telefónu, dozvedia sa, ktoré tipy taríf majú v ponuke mobilní operátori, zistia, čo je roaming a na čo si dávať pozor pri kúpe nového mobilu. V druhej časti kurzu sa lektor venuje individuálnym otázkam seniorov a pomáha im riešiť problémy pri používaní ich mobilných telefónov. V rámci projektu Ako na mobil zároveň prebieha rozsiahly prieskum týkajúci sa využívania mobilných telefónov seniormi.

 

Kontakt so svojim okolím je pre seniorov veľmi dôležitý. Som rád, že sme našli spôsob, ako starším ľuďom priblížiť svet mobilnej komunikácie a pomôcť im zvládať jednotlivé funkcie telefónu. Náš projekt Ako na mobil má pomôcť odstrániť prípadné prekážky, ktoré by našim rodičom bránili v každodennej komunikácii s rodinou a priateľmi. Mobilný telefón môže byť pre starších ľudí neoceniteľnou pomôckou najmä  krízových situáciách. A v takýchto prípadoch je schopnosť ovládať mobilný telefón obzvlášť dôležitá,“ povedal Michael Rabenstein, regionálny manažér emporia Telecom na Slovensku.

 

Podľa aktuálnych výskumov až 85 % všetkých užívateľov mobilných telefónov potvrdilo, že sa cítia istejšie, keď ich môžu rodičia zastihnúť prostredníctvom mobilného telefónu. Pre mnohých seniorov však býva prvý kontakt s mobilným telefónom stresujúci, a to najmä kvôli komplikovanosti ovládania a množstvu nepotrebných funkcií. Spoločnosť emporia Telecom chce prostredníctvom praktických školení uľahčiť seniorom používanie mobilov a odstrániť prípadné prekážky ich komunikácie s blízkymi a priateľmi. Navyše jednou z veľkých výhod bezproblémového ovládania mobilného telefónu pre seniora je možnosť rýchlo a kdekoľvek privolať pomoc v núdzových situáciách.

 

Počas seminárov Ako na mobil majú seniori k dispozícii telefóny emporiaTALKcomfort, na ktorých si skúšajú ovládanie mobilného telefónu a učia sa používať základné funkcie. Mobilné telefóny emporia sa vyznačujú ľahko čitateľným čiernobielym displejom a alfanumerickou klávesnicou s veľkými tlačidlami, ktoré sa aj ľuďom so zhoršenou jemnou motorikou ovládajú ľahko. Užívateľskú jednoduchosť dopĺňa elegantný dizajn, ktorý sa vyznačuje štíhlym a ľahkým telom telefónu. Extra silný vibračný tón zvonenia a výborná kvalita zvuku hovorov sú výhodami, ktoré seniori určite ocenia. Zároveň emporiaTALKcomfort zaručuje komfortné používanie telefónu vďaka dlhej životnosti baterky, ktorá vydrží až štyri hodiny hovoru.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.