Notebook EXPO 2012 – tradícia dobrej IT výstavy
Autor(ka) : Peter
Dátum a čas : 28.3.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V sobotu 24. marca 2012 sa konala v Bratislave výstava Notebook EXPO. Jej hlavným cieľom bolo prezentovať najnovšie trendy v oblasti IT. Miestom konania bol hotel Crowne Plaza a organizátorom redakcia PC REVUE, najčítanejšieho IT magazínu na Slovensku.

V sobotu 24. marca 2012 sa konala v Bratislave výstava Notebook EXPO. Jej hlavným cieľom bolo prezentovať najnovšie trendy v oblasti IT. Miestom konania bol hotel Crowne Plaza a organizátorom redakcia PC REVUE, najčítanejšieho IT magazínu na Slovensku.

Rekordná účasť potvrdila predpoklady, z ktorých vychádzali organizátori. Rovnako ako všade inde v Európe aj ľudia na Slovensku chcú vidieť najnovšie IT produkty a služby naživo. Chcú si veci vyskúšať a osobne hovoriť so špecialistami.

Generálnym partnerom Notebook EXPO bola spoločnosť Microsoft, ktorá prezentovala svoj pripravovaný operačný systém Windows 8, používateľské rozhranie Metro, hernú konzolu Xbox, ale aj operačný systém pre telefóny Windows Phone. Rovnako predstavila účastníkom výstavy aj službu WindowsPC, ktorá je vynikajúcim pomocníkom pri výbere správneho počítača pre najpoužívanejší operačný systém, ako aj miestom na stiahnutie zaujímavého softvéru zadarmo. Hlavnými partnermi boli spoločnosti Canon, Dell a Sony. K podujatiu sa pridalo ďalších 40 partnerov.

Výstava bola otvorená od 9. do 18. hodiny a zúčastnilo sa na nej 4061 návštevníkov. Účasť na podujatí bola spoplatnená, cena lístka v predpredaji cez Ticketportal bola 3,98 EUR. Na webovej stránke sa k on-line prenosu pripojilo 10 234 používateľov.

„Sme radi, že sa nám podarilo zorganizovať podujatie, ktoré sa tešilo rekordnej účasti. Chceli sme prilákať presne cielenú skupinu ľudí, ktorí majú reálny záujem o vystavované produkty, čo sa nám aj podarilo. Osobne som veľmi rád, že aj Slovensko má už tradičné podujatie, na ktorom sa dajú vidieť nové produkty a služby, a ľudia nie sú odkázaní len na internet,“ povedal šéfredaktor magazínu PC REVUE Ondrej Macko.

Počas celej akcie prebiehali neustále súťaže o hodnotné ceny, dali sa vyhrať notebooky, mobilné telefóny, ale napr. aj kávovary Dolce Gusto. Ďalší rozmer Notebook EXPO predstavovali prednášky špecialistov, pričom tesne pred otvorením brán výstavy bolo 8 z 18 naplánovaných prednášok úplne obsadených. Aj to dokazuje, že Slováci majú záujem o odbornú problematiku a zaujímajú sa o novinky z IT. Na výstave mali niektoré produkty slovenskú premiéru, napr. ASUS Padfone, Acer Aspire S5, Apple The new iPad, Dell XPS 13, Sony Vaio SE1E, ale aj také špeciality, ako je HP TouchPad.

„Počas trvania výstavy som niekoľkokrát prešla stánky všetkých vystavovateľov a každý z nich sa tešil veľkému záujmu návštevníkov. Notebook EXPO 2012 je podľa hodnotenia vystavovateľov aj návštevníkov jedinečná  IT výstava na Slovensku, ktorej úroveň stúpa z roka na rok,“ hovorí Xénia Rybáková, marketingová riaditeľka PC REVUE. „Ďalší ročník plánujeme predbežne na 23. marca 2013, o podrobnostiach budúceho ročníka je však zatiaľ predčasné hovoriť,“ dodáva Xénia Rybáková.

Už tradičnou súčasťou výstavy Notebook EXPO sú jedinečné crash testy naživo. Pri nich sa overovala odolnosť produktov, ako je mobilný telefón a notebook. O prezentáciu naživo bol rekordný záujem. Podobne sa bohatej účasti tešila sekcia herných počítačov a herných konzol. K dispozícii je fotogaléria z tejto výstavy.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.