Pramenitá voda Rajec predstavuje novú líniu produktov, určenú pre najmenších - DOJČENSKÁ VODA Z RAJECKEJ DOLINY
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 21.3.2012 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Zobúdzajúca sa príroda víta spolu s príchodom jari svoje najnovšie prírastky. Inak tomu nie je ani v Rajeckej doline. Uprostred panensky čistej prírody pramení prírodná nízkomineralizovaná pramenitá voda, ktorá vďaka nízkemu obsahu dusičnanov prirodzene spĺňa tie najprísnejšie kritériá a je ideálna na prípravu dojčenskej stravy a pitný režim tých najmenších bez nutnosti prevárania. Preto v roku 2012 prináša najobľúbenejšia pramenitá voda na Slovensku celkom novú produktovú líniu v podobe dojčenskej vody Rajec. Tá výborne chutí a spoľahlivo zaženie smäd aj mamičkám v období tehotenstva a dojčenia. Dojčenská voda Rajec v 1,5l a praktickom 0,75l balení podlieha tým najvyšším bezpečnostným kontrolám a matkám a deťom ju odporúča piť aj Únia materských centier.

Zobúdzajúca sa príroda víta spolu s príchodom jari svoje najnovšie prírastky. Inak tomu nie je ani v Rajeckej doline. Uprostred panensky čistej prírody pramení prírodná nízkomineralizovaná pramenitá voda, ktorá vďaka nízkemu obsahu dusičnanov prirodzene spĺňa tie najprísnejšie kritériá a je ideálna na prípravu dojčenskej stravy a pitný režim tých najmenších bez nutnosti prevárania. Preto v roku 2012 prináša najobľúbenejšia pramenitá voda na Slovensku celkom novú produktovú líniu v podobe dojčenskej vody Rajec. Tá výborne chutí a spoľahlivo zaženie smäd aj mamičkám v období tehotenstva a dojčenia. Dojčenská voda Rajec v 1,5l a praktickom 0,75l balení podlieha tým najvyšším bezpečnostným kontrolám a matkám a deťom ju odporúča piť aj Únia materských centier.

 

„Spoločnosť Kofola dlhodobo sledovala kvalitu pramenitej vody Rajec, pretože niet citlivejšej kategórie než produkty určené pre dojčatá. Máme absolútnu istotu, že obľúbená voda Rajec je vhodná aj pre tých najmenších a preto ju v roku 2012 uvádzame na trh v podobe dojčenskej vody Rajec“, hovorí Marián Šefčovič, zástupca spoločnosti Kofola a.s.

 

Prečo je dojčenská voda Rajec tou správnou voľbou pre našich najmenších?

  • Vďaka nízkemu obsahu dusičnanov a minerálnych látok (hlavne sodíka) dojčenská voda Rajec nezaťažuje obličky, ktoré sa u detí vyvíjajú až okolo druhého roka života. Ich telo nevie hospodáriť so soľami a minerálmi, preto to, čo dospelý organizmus ani nepocíti, môže dieťaťu spôsobiť vážne problémy.
  • Pre svoju kvalitu a zloženie vody je vhodným základom pre každodenný pitný režim detí, ich matiek a žien počas tehotenstva, ako aj na prípravu špeciálnej dojčenskej stravy
  • Spĺňa tie najprísnejšie kritéria – zložením, výrobou na špeciálne upravenej linke, skladovaním, online kontrolou dusičnanov a dobrovoľnou karanténou každej šarže.
  • Nemusí sa prevárať, a tak je poruke okamžite kedykoľvek a kdekoľvek je potreba

 

Poznáte špecifiká dojčenskej vody?

Dojčenská voda je pramenitá, mikrobiologicky bezchybná a neupravená podzemná voda, ktorá spĺňa prísnejšie požiadavky stanovené na obsah niektorých látok (napr. dusičnanov do 10 mg/l) a celkového množstva rozpustných látok, ktoré môže obsahovať. Je zakázaná akákoľvek úprava meniaca jej zloženie a tiež pridávanie baktériostatických látok, napr. chlóru. Je zaručené jej pôvodné prírodné zloženie.

 

V bežnej pitnej vode z vodovodu sa môžu nachádzať pre detský organizmus nežiaduce látky, ktoré sa varom odstrániť nedajú. Pri prevarení sa vo vode totiž ničia prípadné baktérie, neodstránia sa však dusičnany, dusitany a sodík, zaťažujúce detský organizmus. Dojčenská voda Rajec sa môže s istotou používať bez prevárania. Preto je najvhodnejším riešením nielen pre dojčatá, ale aj pre všetky vekové kategórie.

 

Dieťa necíti smäd ako dospelý, myslite na jeho správny pitný režim!

Čím je ľudský organizmus mladší, tým väčší podiel v jeho tele voda zaberá a je tak citlivejší na akékoľvek jej straty. Zatiaľ čo u dospelých tvorí voda okolo 50 % tela, u detí je percento vody oveľa vyššie – až 85 %. K dehydratácii u najmenších preto prichádza veľmi rýchlo. Už pri 5 % dehydratácii sa môžu objaviť kŕče, nevoľnosti, pri strate viac než 10 % tekutín prichádza úpal, halucinácie či vysoká horúčka. Detský organizmus je tiež zle znáša mnohé látky, ktoré dospelému neublížia, ako sú dusičnany a vysoký obsah minerálnych látok vo vode. Tie dokážu nepríjemne potrápiť najmä obličky.

 

Problémom pri dodržiavaní pitného režimu u tých najmenších tiež môže byť znížený pocit smädu. „Dieťaťu treba vodu pravidelne ponúkať, samo si ju nevie vypýtať, keď je smädné,“ radí  pediatrička MUDr. Elena Prokopová. Výmena látok v detskom tele prebieha oveľa rýchlejšie než u dospelých, preto  dieťa musí počas dňa rovnomerne prijímať tekutiny vhodné pre jeho organizmus.

 

Základom pitného režimu dieťaťa v ktoromkoľvek veku by mala byť číra, nízko mineralizovaná, pramenitá neperlivá voda s nízkym obsahom minerálnych látok a dusičnanov do 10 mg/l. Hlavne v období, kedy dieťa prestane byť dojčené, je potrebné dôkladnejšie sledovať príjem tekutín. Za 24 hodín by malo prijať cca 400 – 600ml tekutín (okrem 200 – 700ml vody skrytej v umelom mlieku či príkrmoch).

 

Dojčenskú vodu Rajec ako základ potného režimu matiek a detí odporúča aj Únia materských centier

Únia materských centier je organizácia zastrešujúca viac ako 80 materských a rodinných centier na Slovensku. Inšpiruje a podporuje vznik nových materských a rodinných centier ako priestoru, v ktorom môžu rodičia so svojimi malými deťmi zmysluplne prežívať obdobie, kedy sa plne venujú rodine – rozvíjať sa, vzdelávať, pracovať na sebe a nachádzať podporu. V roku 2012 sa Únia stala partnerom dojčenskej vody Rajec v jej aktivitách zameraných na tehotné ženy a mamičky s deťmi. Prvým spoločným projektom je unikátny celoslovenský výskum o správnej životospráve a pitnom režime žien v období tehotenstva a dojčenia, do ktorého sa zapojilo vyše 500 Sloveniek. Jeho výsledky nájdete na stránke www.materskecentra.sk a tiež na oficiálnej stránke dojčenskej vody Rajec, www.rajec.com.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.