Žuvačka v detskom veku – ideálny pomocník pre zdravé a čisté zúbky
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 8.3.2012 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V marci 2012 obohatí slovenský trh nový produktový rad žuvačiek bez cukru – Orbit for Kids. Starostlivosť o detské zuby od útleho veku je podľa odborníkov veľmi dôležitá a tvorí základ kvality a vzhľadu trvalých zubov, preto sa značka Orbit rozhodla rozšíriť rad pre deti o nové žuvačky bez cukru s dentálnym benefitom. Orbit for Kids budú k dispozícii vo forme 14 jednotlivo balených mäkkých plátkov vo dvoch obľúbených príchutiach – Jahoda a Bubble gum.

V marci 2012 obohatí slovenský trh nový produktový rad žuvačiek bez cukru – Orbit for Kids. Starostlivosť o detské zuby od útleho veku je podľa odborníkov veľmi dôležitá a tvorí základ kvality a vzhľadu trvalých zubov, preto sa značka Orbit rozhodla rozšíriť rad pre deti o nové žuvačky bez cukru s dentálnym benefitom. Orbit for Kids budú k dispozícii vo forme 14 jednotlivo balených mäkkých plátkov vo dvoch obľúbených príchutiach – Jahoda a Bubble gum.

 

„Z nášho portfólia žuvačiek Orbit si vyberie každý. Máme v ponuke obľúbený základný rad v niekoľkých typoch balení a príchutí, ale i rad Orbit Professional s obsahom mikrogranulí. Nezabúdame ale ani na zubné zdravie našich najmenších spotrebiteľov,“ hovorí Natália Vybíralová, brand manažérka značky Orbit.

 

 

Preto Slovenská republika ako jedna z prvých krajín, kde sú žuvačky Orbit na trhu, predstavuje nový výrobok Orbit for Kids. Rovnako ako pre dospelých, i pre detské zuby prináša žuvanie žuvačiek bez cukru neoceniteľné benefity. Touto žuvačkou tak dostávajú rodičia ďalšiu možnosť, ako sa starať o zdravé zuby svojich ratolestí.

 

„Z pohľadu zubárky i matky môžem žuvanie len odporučiť.  Ako je všeobecne známe, žuvačky bez cukru neutralizujú kyseliny zubného povlaku a zvyšujú tvorbu slín, čím znižujú nebezpečenstvo vzniku zubného kazu i u detí,“ hovorí MUDr. Monika Sabolová.

 

Žuvačky s benefitem

Žuvačky Orbit for Kids obsahujú 14 jednotlivo balených plátkov, čo je praktické najmä pre rodičov, ktorí tak môžu mať kontrolu nad tým, koľko žuvačiek dieťa spotrebuje. Zároveň môžu dieťaťu žuvačku pribaliť ako dobrotu k raňajkám. Žuvačka po jedle má hneď dve výhody – uspokojí chuť dieťaťa na sladké, napriek tomu, že neobsahuje žiadne cukry, a odstráni zvyšky jedla z úst, keď deti nemajú možnosť vyčistiť si zúbky. Žuvačky Orbit for Kids majú navyše atraktívny obal. Po rozbalení vonkajšieho obalu ponúkajú 6 variantov edukatívnych zábavných príbehov pre deti na tému dentálnej hygieny.

 

A odkedy vlastne môžu deti žuť žuvačky?

 „Odpoveď na túto otázku nie je úplne jednoznačná. V zásade záleží na rodičoch, kedy svojmu dieťaťu žuvačku dovolia. Žuvačka ako taká v žiadnom veku neškodí. Dôležité ale je, aby si dieťa už uvedomovalo, že ju nesmie zhltnúť a už vôbec nie vdýchnuť,“ hovorí doktorka Sabolová.

 

„Aby mali deti zdravé zuby, je samozrejme dôležité dodržiavať stravovacie návyky, a to 24 hodín denne. Rodičia by najmä v noci nemali deťom dávať piť sladké nápoje. U detí s prerezaným chrupom je treba dať si pozor i na kojenie. V noci je totiž znížená tvorba slín. V priebehu dňa musíme na príjem cukrov samozrejme taktiež dávať pozor. Deti ich často prijímajú takmer nekontrolovane napríklad formou sladkých nápojov alebo cukríkov. Žuvačky bez cukru sú vynikajúcou alternatívou sladkej dobroty,“ dodáva MUDr. Sabolová.

 

Poradí i Orbit Klub

 

Užitočné informácie k starostlivosti o detský chrup je možné získať aj na stránkach www.orbitklub.sk. Ide o dlhodobý vzdelávací program pre laickú aj odbornú verejnosť (zubní lekári, dentálne hygieničky). Jeho cieľom je zvyšovať povedomie o dôležitosti komplexnej dentálnej hygieny počas celého života človeka a posilňovať komunikáciu medzi lekárom, pacientom a dentálnou hygieničkou.

 

Orbit Klub spolu s predstavením novinky Orbit for Kids počas apríla zriadi v rámci svojich webových stránok www.orbitklub.sk samostatnú záložku, ktorá sa bude venovať starostlivosti o detské zúbky. Starostlivosť o detské zuby je totiž veľmi dôležitá a Orbit Klub sa ju snaží rodičom uľahčiť.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.