I tak še dá...
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 30.10.2000 11:50
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Plastické operácie sa dnes už stali takmer bežnými, ale cenovo nie bežne dostupnými spôsobmi , ako riešiť svoje komplexy, alebo slabú vôľu. Tak, ako napokon každá operácia, prinášajú so sebou celé množstvo rizík. Často si človek zamieňa svoj nedostatok fyzický so svojou duševnou disharmóniou.


Plastické operácie sa dnes už stali takmer bežnými, ale cenovo nie bežne dostupnými spôsobmi , ako riešiť svoje komplexy, alebo slabú vôľu. Tak, ako napokon každá operácia, prinášajú so sebou celé množstvo rizík. Často si človek zamieňa svoj nedostatok fyzický so svojou duševnou disharmóniou.
Poznám prípad, ešte z minulých čias, keď boli plastické operácie tabu a existoval na ne poradovník a zasadala komisia... Istá moja priateľka, s priemerne veľkým, ale podľa nej s obrovským nosom, si nevedela nájsť lásku. Po prvé, snívala o princovi na bielom koni a po druhé, bola veľmi náročná a netolerantná. Vinu za neúspech v láske však prikladala nosu. V poradovníku bola pár razy už na prvom mieste, ale múdry starý pán profesor nikdy operáciu neodporučil. Viete si predstaviť, ako ho nenávidela. Namiesto termínu operácie jej vždy povedal: „O chvíľu sa vydáte a váš nos vám prestane prekážať.“ Tak sa aj stalo. Konečne prišiel ten pravý, povedal jej že vyzerá ako Barbra Streisandová a ona je na svojho manžela aj na svoj nos dodnes patrične hrdá. Takýchto prípadov je nespočetné množstvo. Všetko je iba uhol pohľadu a rebríček hodnôt. Zvláštne je, že ľuďom menej prekážajú ich nepekné charakterové vlastnosti ako pár kíl navyše alebo malé prsia.
Samozrejme, že ak chcete byť kráľovné krásy, zainvestujete viac do plastickej chirurgie, ako do jedla, hoci si myslím, že aj tam platia iné pravidlá.
Sila osobnosti, šarm a charizma sú viac ako dokonalé krivky. Napriek tomu sú na svete státisíce ľudí, ktorí sú ochotní pre večnú mladosť, štíhlu líniu, veľké prsia a oduté pery urobiť čokoľvek. Dôležité je potom vedieť, kde sa ako plastika robí a koľko stojí. Ako píše newyorkský Newsweek Thajsko už nie je len turisticky atraktívne, stáva sa atraktívne aj pre tých, ktorí sa rozhodli zmeniť svoj zovňajšok. Operácie sú lacnejšie ako inde vo svete a sú urobené rovnako kvalitne.
Klinika je vybavená najmodernejšou technikou. V obrovských budovách sa personál premiestňuje na „inline“ korčuliach. O pacientov sa starajú priam ukážkovo. Pokiaľ majú zákazníci záujem, klinika zaistí aj pooperačnú dovolenku v prepychových turistických strediskách v Thajsku.
Bangkok sa stal významným centrom kozmetickej chirurgie koncom osemdesiatych a začiatkom deväťdesiatych rokov. V časoch, keď rozkvitajúce krajiny juhovýchodnej Ázie boli na vrchole ekonomického úspechu, chodili na kliniky do Bangkoku hlavne domáci.
Ženy si dávali zväčšovať prsia silikonovými implantátmi a miestna zlatá mládež si nechala upravovať oči a nosy podľa európskeho vzoru.
Potom, čo sa perspektívy týchto štátov v roku 1997 úplne zrútili, skončil sa aj príliv miestnych záujemcov. Nemocnica Yan Hee, najväčšia a najluxusnejšia bangkokská klinika v tomto odbore, sa rozhodla poskytovať služby zahraničným zákazníkom.
Vzhľadom na infláciu sú ceny pre zahraničných klientov veľmi atraktívne. V porovnaní s USA, kde stojí úprava tváre sedem až desať tisíc dolárov, zaplatí pacient v Bangkoku za rovnakú operáciu „len“ 2100 dolárov. Personál ovláda angličtinu a na zákroky sa nemusí dlho čakať.
Keď si zákazník objedná operáciu, predoperačné vyšetrenia prebehnú veľmi rýchlo. Niekedy sa operuje ešte v ten istý deň. Robia sa tu všetky druhy kozmetických zásahov.
Veľmi časté sú operácie, ktorých výsledkom má byť zmena pohlavia. V tom má Thajsko veľmi dlhú tradíciu a dosahuje obrovské úspechy.
Thajský chirurgovia patria v tejto oblasti k najskúsenejším na svete, možno aj kvôli tolerantnému prístupu budhistickej spoločnosti k oblasti sexu.
Dvadsaťosem ročný Američan si tento rok nechal na klinike Yan Hee zmeniť pohlavie. Namiesto sedemnásť tisíc dolárov, ktoré by zaplatil v USA, ho operácia stála iba tri tisíc dolárov. Kliniku si vyhľadal na internete. Operácie sa veľmi bál, ale nemocnica zaistila odvoz autom z letiska na kliniku a ešte v tom týždni ho operovali.
K celému prístupu lekárov sa vyjadril: „starali sa o mňa, ako o kráľovnú“.

Ak máte záujem odovzdať sa do rúk plastickým chirurgom, čítajte Lady aj v nasledujúcich týždňoch.. Chystáme pre vás seriál o plastickej chirurgii.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.