Kristof Magnusson - AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI
Autor(ka) : Silvia
Dátum a čas : 7.2.2012 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

PÁNSKA JAZDA v strhujúcom komediálnom tempe, v chlapskom 4D nasadení! Situačná komédia s pesničkami, so skvelými humornými situáciami a priležitosťami pre štvoricu výnimočných hercov – komikov.

PÁNSKA JAZDA v strhujúcom komediálnom tempe, v chlapskom 4D nasadení! Situačná komédia s pesničkami, so skvelými humornými situáciami a priležitosťami pre štvoricu výnimočných hercov – komikov.

 

Táto hra sa dnes zaraďuje medzi divadelné hity Yasminy Reza, Neila Simona či Alana Ayckbourna. Nemecký autor islandského pôvodu Kristof Magnusson nadväzuje na to najlepšie z tradície svetových klasikov divadelnej komédie. Všetko v modernejšom a súčasnejšom jazyku, s rozprávačskou schopnosťou budovania pútavého príbehu, ľahkosťou poínt a konverzačným majstrovstvom. Na Slovensku doplnené o veľké svetové hity, ktoré lámali ženské srdcia a dobýjali prvé priečky hitparád v nedávno minulých rokoch.

 

Zábava, akú len tak ľahko nezažijete! Herci, ako ich nepoznáte! Divadelný večer plný humoru, pohody a populárnych piesní!

 

Určite ste to už videli alebo aj zažili! Oddaný manžel ovešaný igelitovými taškami, ktorý uteká za svojou nákupychtivou ženuškou chodbami shopping centra. Je to dnes pomerne častý a charakteristický obraz sobotných dní nejednej manželskej dvojice. A práve proti takémuto chaosu sveta a rozdeleniu úloh sa rozhodli vzbúriť traja priatelia z našej hry: pilot Karol, manažér Andy a programátor Roland.

 

„Obchodné centrá sú našou krížovou cestou! Nákupná sobota je naším Veľkým piatkom!“

 

Trojica zdanlivo úspešných a sebavedomých zrelých mužov, vyhlásených majstrov v trikoch a receptoch na šťastné manželstvo, si hovie a užíva vo svojej „skrýši pre chlapov“, ktorú si tajne našli a zariadili v podzemných priestoroch jedného z nákupných centier. Nestvárajú tam nič zlé, ani neprístojné... Ich túžby sú vlastne úplne jednoduché: pokojne popíjať pivo, sledovať v televízii futbal a skladať si reťaz z vrchnákov od plechoviek, ktorej dĺžka ašpiruje na zápis do Guinessovej knihy rekordov. Tieto aktivity absolútne spĺňajú ich predstavu šťastných „pánskych dní“ – keďže ich ženy nemajú žiadne hobby. Prečo? Lebo „ženy majú svoj špecifický vnútorný svet, ktorým sa zamestnávajú, keď sa nudia. A to sa dá najlepšie pri nakupovaní.“ Keď trojicu kumpánov prekvapí v ich úkryte požiarna ostraha objektu v osobe hasiča Mária, nie je až také ťažké získať ho na svoju stranu. Je totiž ďalším z nespokojných manželov tohto sveta. A tak v novej zostave začnú spoločne vymýšľať stratégiu, ako čo najefektívnejšie skrátiť nákupnú tortúru s manželkami. A dostanú typicky mužský nápad. Aký? To už neprezradíme... Až v hľadisku Novej scény. A čo na vás čaká?

 

Brilantná komédia s iskrivými hereckými výkonmi, slávnymi melódiami, prekvapivými zvratmi a neočakávanými humornými situáciami. Ironická „frčka“ do nosa zložitostí manželských zväzkov. Vtipné prekáranie večne proti sebe stojacich svetov mužov a žien.

 

 V dvoch alternáciách účinkujú: Peter Batthyany/ Jevgenij Libezňuk, Martin Kaprálik/ Pavol Plevčík, Peter Kočiš/ Marcel Ochránek, Martin Šalacha/ Erik Peťovský

 

 

preklad: Katarína Motyková, hudobná produkcia: Ľubomír Horňák, pohybová spolupráca: Silvia Beláková, kostýmy: Dorota Cigánková, scéna: Diana Strauszová

réžia: Svetozár Sprušanský

 

od 3. a 4. februára 2012 v Divadle Nová scéna v Bratislave



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.