Knižný tip: Čokoláda – sladké umenie
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 23.12.2011 00:00
Kategória : Knihy
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Pre mnohých z nás predstavuje čokoláda kúsok sladkého potešenia, ktoré si doprajeme len z času na čas. Iní s ňou naopak „zhrešia“ pravidelne. Všetci sa však zhodnú na jednom, ak jej raz podľahnete, je to na celý život.

Pre mnohých z nás predstavuje čokoláda kúsok sladkého potešenia, ktoré si doprajeme len z času na čas. Iní s ňou naopak „zhrešia“ pravidelne. Všetci sa však zhodnú na jednom, ak jej raz podľahnete, je to na celý život. 

Čokoládu - tajuplný poklad starých Aztékov sme objavili už dávno. Milujeme jej vôňu, chuť aj farbu a v našej kuchyni má svoje nezastupiteľné miesto. „Renesanciu“ však dnes zažíva cukrárske umenie pracujúce s ňou. Nové pomôcky a polotovary otvorili tejto zázračnej ingrediencii doteraz netušené možnosti uplatnenia.

Rukopis majstra

Kniha Čokoláda - sladké umenie priblíži čaro čokolády a možnosti jej použitia v kuchyni, najnovšie postupy zdobenia čokoládou a prípravu čokoládových cukroviniek. V spolupráci so Slovenskými cukrovarmi knihu pripravila v súčasnosti najúspešnejšia slovenská profesionálna cukrárka – pani Jozefína Zaukolcová, ktorá je držiteľkou množstva prestížnych ocenení z medzinárodných súťaží. Sladkému remeslu sa učila u cukrárskych majstrov v Česku, Poľsku, Nemecku a dokonca aj v krajine gurmánov - Francúzsku. Svoje najmladšie „dieťa“ v podobe lákavej publikácie o čokoláde predstavila nedávno na knižnom veľtrhu BIBLIOTÉKA, kde svojim fanúšikom aj náhodným okoloidúcim priamo na výstavisku pripravila neodolateľné dezerty a ozdoby pripravené podľa receptov z novej knihy. Netrvalo snáď ani minútu a po jej čokoládových lahôdkach sa len tak zaprášilo.

 

Pre náročných aj začiatočníkov

Kniha Čokoláda – sladké umenie oslovuje všetkých nadšencov cukrárskeho umenia - od príležitostných domácich až po zručných poloprofesionálnych výrobcov cukroviniek. Všetkým ponúka cenné informácie a neoceniteľné rady z autorkinej mnohoročnej praxe. Pri príprave jednotlivých receptov boli použité kvalitné ingrediencie vrátane rôznych druhov Korunného cukru. Autorka ku každému vybrala ten najvhodnejší typ, spolu s opisom výrobku. Podáva tiež praktické, zrozumiteľné návody ako pracovať s čokoládou, stovku vyskúšaných, dôkladne opísaných receptov a množstvo užitočných nápadov a tipov pri príprave a zdobení zákuskov, dezertov, tort, praliniek i koláčov. Okrem krásnych fotografií už hotových dezertov obsahuje kniha aj foto postupy ich prípravy.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.