Ako zaskočiť chrípku
Autor(ka) : Maria
Dátum a čas : 21.12.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Dospelý človek údajne trpí chrípkou v priemere až dvakrát do roka, deti dokonca až štyri a viackrát. Upchaný noc, zvýšená teplota, lesklé oči, únava... . Čo s tým? Nečakať a prekvapiť ako prvý!

Dospelý človek údajne trpí chrípkou v priemere až dvakrát do roka, deti dokonca až štyri a viackrát. Upchaný noc, zvýšená teplota, lesklé oči, únava... . Čo s tým? Nečakať a prekvapiť ako prvý!

 Chrípka je akútne, horúčkovité ochorenie vyskytujúce sa väčšinou v epidémiách počas studeného ročného obdobia. Spôsobené je však chrípkovými vírusmi, ktoré často menia svoj fenotyp. Nezriedka sa preto končí i smrteľne“ vysvetľuje MUDr. Alena Fričová, praktická lekárka pre dospelých. Základnými symptómami sú vysoká horúčka, zimomriavky, návaly potu, bolesti hlavy, zachrípnutie, kašeľ či bolesti hrdla. „Dodatočne potom dochádza k bakteriálnej infekcii slizníc následkom čoho môže byť v prípade neliečenia zápal pľúc, stredného ucha alebo zápal srdcového svalu“, pokračuje lekárka.

 

„Choroba sa prenáša kvapôčkovou infekciou, teda kýchaním, kašľaním, hovorením, ako aj priamym kontaktom pri podávaní rúk alebo bozkávaní. Vírusy potom osídľujú sliznice horných dýchacích ciest, rozmnožujú sa v ich bunkách a poškodzujú ich. Doba od infikovania po výskyt prvých symptómov činí niekoľko hodín až tri dni. Zaujímavosťou je, že človek je nákazlivý už počas inkubačnej doby, čiže je nositeľom vírusov bez toho, aby u neho choroba prepukla“, dodáva tiež bylinkárka a diplomovaná zdravotná sestra, Venuša Studničková.

 

Účinná stratégia

Výborným obrancom v boji proti chrípke je poriadna výbava vitamínov a minerálov. Najvýznamnejšie slovenské kapacity z oblasti fytofarmácie radia kombináciu nasledujúcich kľúčových zložiek: Betaglukanu, vitamínu C, anitoxidantu resveratrol, selénu a zinku. Správnou kombináciou a následne súčinnosťou týchto piatich zložiek sa dostavuje hneď až niekoľko žiadaných a potrebných účinkov:

• βeta glucan + vitamín C - táto kombinácia je dlhodobo známa a mnohokrát vedecky zdokumentovaná pre synergické účinky pri podpore imunitného systému. Navyše vitamín C je silný antioxidant pomáhajúci chrániť pred voľnými radikálmi a prispievajúci k hojeniu rán.

 

• βeta glucan + resveratrol - synergické účinky tejto kombinácie aktívnych látok podporu fagocytickej aktivity imunitných buniek (likvidácia a pohlcovanie nepriateľských mikroorganizmov) boli objavené a popísané v dvoch štúdiách významnou kapacitou svetového výskumu βeta glucanu - Dr. Václavom Větvičkom

 

• Selén je silný prírodný antioxidant pôsobiaci ako ochrana proti voľným radikálom, ktoré môžu prispievať k vývinu chronických ochorení ako napr. onkologické alebo kardiovaskulárne

 

• Zinok je minerál nachádzajúci sa v bunkách po celom tele. Pomáha chrániť pred vírusovými a bakteriálnymi infekciami, prispieva k správnej stavbe DNA a podobne ako vitamín C pomáha k hojeniu rán.

 

 

Tip z lekárne:

 

Presnú kombináciu piatich účinných látok nájdete vo výživovom doplnku s výstižným názvom – Baciltrafil od spoločnosti Natures, špeciálne určený pre pomoc pri prevencii ochorení horných dýchacích ciest. Je vhodný pre ľudí s oslabenou obranyschopnosťou organizmu, rovnako pomôže v období vyššej chorobnosti.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.