Trendy v módnej obuvi Jeseň / Zima 2011/2012
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 29.9.2011 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Jedno je isté – aj pani móda sa musí pripraviť na dlhú a pekne chladnú zimu! Prečo? Spomeňte si na tú vlaňajšiu i predvlaňajšiu a hneď vám to bude jasné! Čo ak má počasie podobné plány aj túto zimu? Potom musíme byť dobre pripravení. V kurze bude pletenina z teplých vlnených materiálov, tvíd a hlavne objemné kožušiny, ktoré sa štýlovo vrstvia – dlhšia a kratšia na ňu. Výzor hebkého medvedíka dotvoria hrubé pletené šály, dlhé ponožky, úplety na zápästie i celé ruky. Celkový vzhľad možno doladiť do rustikálneho štýlu, alebo ho doplniť elegantnou hodvábnou blúzkou, kardigánom a klasickým kabátom s dĺžkou ku kolenám. Modely budú pohodlné a výsledný dojem bude pôsobiť odľahčene.

Štýlová a hebká

 

Jedno je isté – aj pani móda sa musí pripraviť na dlhú a pekne chladnú zimu! Prečo? Spomeňte si na tú vlaňajšiu i predvlaňajšiu a hneď vám to bude jasné! Čo ak má počasie podobné plány aj túto zimu? Potom musíme byť dobre pripravení. V kurze bude pletenina z teplých vlnených materiálov, tvíd a hlavne objemné kožušiny, ktoré sa štýlovo vrstvia – dlhšia a kratšia na ňu. Výzor hebkého medvedíka dotvoria hrubé pletené šály, dlhé ponožky, úplety na zápästie i celé ruky. Celkový vzhľad možno doladiť do rustikálneho štýlu, alebo ho doplniť elegantnou hodvábnou blúzkou, kardigánom a klasickým kabátom s dĺžkou ku kolenám. Modely budú pohodlné a výsledný dojem bude pôsobiť odľahčene.

 

V móde obuvi nás na jeseň a v zime čakajú dva základné trendy: veľmi vysoké čižmičky a nižšia členková obuv s výrazným vysokým priehlavkom. Divoko-romantický vzhľad doplní rustikálna obuv s masívnou podošvou a ozdobami. Na mrazivé dni bude vhodná aj do mesta polovysoká robustná obuv tvarovo inšpirovaná klasickými holandskými drevákmi, kanady a masívna, dokonale zateplená šnurovacia obuv.

 

Kto nemá rád členkovú obuv, ten si môže vybrať vysoké čižmičky v jazdeckom štýle, ktoré svojimi prackami a hrubými podošvami navodia atmosféru mrazivej divočiny. Uhádnete, ktorá ozdoba je elegantná, módna a zároveň praktická a hrejivá? Samozrejme kožušinka. Používa sa na lemovanie a na ozdobu lýtok. Najviac šik budú umelé kožušiny à la ovčia vlna alebo vlčia či králičia koža. O kožušinu však neprídu ani milovníčky členkovej obuvi – tam bude najčastejšie tvoriť lem okolo členka.       

 

Ďalším významným módnym elementom prichádzajúcej sezóny budú klinové podpätky, tentoraz doplnené prackami a šnurovaním.

 

Jednoduchosť – a v nej krása – bude tento roku zastúpená klasickou šnurovacou obuvou s nízkou podošvou. Stále sa bude nosiť módny štýl s perforovaním a decentnými ozdobnými švami. Nemožno zabudnúť ani na lodičky, u ktorých sa objavia nové trendy, ale nezavrhnú ani absolútnu klasiku. Po pomerne dlhej nadvláde guľatých špičiek sa lodičky pomaly vrátia k špicatejším tvarom.

 

Farebná škála sa bude pohybovať v decentných tónoch, akými sú šedá, béžová a prírodné tóny, ktoré nás prekvapia množstvom rôznych odtieňov. Čierna bude samozrejmosťou a večnou klasikou. Z výraznejších farieb sa občas objaví červená a ostružinová a obľúbené zvieracie vzory.

  

 

Pre pánov

 

Pre pánov chystá zima masívnu členkovú obuv. Páni však nebudú ochudobnení ani o kožušinu, pleteninu, šnurovanie a ani o pracky. Svetlé podošvy zo surovej gumy budú nezastupiteľným prvkom. V kanceláriách bude hrať prím členková naťahovacia obuv a obuv jemne zdobená šnurovaním a výraznými švami. Kto dáva prednosť čistej elegancii, ostane verný úzkym, odľahčeným tvarom. Športové typy sa môžu tešiť na obľúbenú polovysokú obuv v retro štýle. Z farieb sa dostávajú do popredia koňaková a čokoládová, hneď za nimi sú odtiene sivej.

 

Masívna a teplá detská obuv

 

V detskej obuvi bude vládnuť športový a rustikálny štýl. Malé dievčatká sa vďaka obuvi s kožušinovými aplikáciami a šnurovaním budú podobať svojim mamičkám. O teplo sa postarajú silné podošvy a teplé vložky, o pohodlie zasa zapínanie na suchý zips. Chlapčenská obuv bude mať podobu polovysokej športovej obuvi. Farebne budú detské modely pripomínať obuv dospelých – najobľúbenejšie budú prírodné tóny a všetky odtiene hnedej. U dievčenských modelov budú dominovať aj farby lesných plodov.

 

Dostatok priestoru pre nevyhnutnosti

 

Nedbalá, drsná elegancia zaplaví v sezóne Jeseň / Zima 2011/2012 módu kabeliek. Veľké vaky, tašky cez plece i tzv. nákupné kabelky budú na módnom výslní. Veď ženy potrebujú dostatok priestoru pre svoje životne dôležité „maličkosti“. Semišové a koženkové kabelky vďaka pevným prepleteným pútkam unesú všetko, čo bude treba. Kombinácia kože a látky bude vyhovovať hlavne športovým typom. K obľúbeným ozdobám bude patriť – rovnako ako pri obuvi – kožušina a pletenina.

 

Na večer a slávnostné príležitosti prídu vhod malé elegantné plisované kabelky zo saténu.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.