Viete, že musíte stratiť viac ako polovicu vlasov, aby si toho vôbec niekto všimol?
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 8.7.2011 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Aj keď Švejk tvrdil, že stratu vlasov spôsobuje „duševné pohnutie v šestonedelí“, podľa vedcov je väčšinou podmienená dedičnosťou. Odhaduje sa, že viac ako deväťdesiat percent všetkých dospelých mužov má náznaky kútov a takmer polovica je predurčená k strate vlasov v čelnej časti a na temene, pokiaľ neurobia nič, aby tomu predišli…

NOVINKA – Hair Man

Aj keď Švejk tvrdil, že stratu vlasov spôsobuje „duševné pohnutie v šestonedelí“, podľa vedcov je väčšinou podmienená dedičnosťou. Odhaduje sa, že viac ako deväťdesiat percent všetkých dospelých mužov má náznaky kútov a takmer polovica je predurčená k strate vlasov v čelnej časti a na temene, pokiaľ neurobia nič, aby tomu predišli…

 

Vlasy – koruna krásy

Vlasy boli odnepamäti považované za silný sexuálny symbol. Dlhé vlasy u mužov poukazovali na neobmedzenú sexualitu, čiastočne oholená hlava obmedzenú sexualitu, hladko oholená hlava symbolizovala celibát a strihanie vyjadrovalo sociálnu kontrolu. Vejúce vlasy boli pre Gálov a Frankov symbolom chrabrosti, za francúzskych romantikov a ruských anarchistov sa stali symbolom vzbury a hippies tak vyjadrovali voľný a nezávislý životný štýl, aj určitú revoltu – len si spomeňte na filmový muzikál „Hair“ režiséra Miloša Formana. Dĺžka vlasov bola určitou stigmou ešte v našej nedávnej totalitnej histórii. Pod heslom „Ak máš dlhé vlasy, nechoď medzi nás!“ režim tvrdo potieral mužov s dlhými vlasmi, tzv. máničky, ako „nebezpečných ideologických diverzantov“. A zatiaľ čo „prehadzovačka“ naznačovala serióznosť, holá hlava bola zdvihnutým prstom spoločenskej kontroly. 

Prehadzovačkám pomaly odzvonilo a po parochne a tupé si dnes chlapi bez vlasov chodia väčšinou už len v počítačovej hre Hairdressing Salon For Bald Men (Kaderníctvo pre plešatých mužov). Americké Bratstvo plešatých odporúča prestať sa sústreďovať na zbytočné snahy o zamaskovanie rednúcich vlasov, nerobiť si ilúzie, že vlasy znova narastú a zamerať sa na „čaro osobnosti“. Dôkazom toho, že plešina môže byť symbolom mužstva sú mená holohlavých idolov z radov hercov, spevákov a športovcov. Nie každý muž však nesie postupnú stratu vlasov s takou gráciou: „Fyziologická plešatosť, ktorá postihuje v rôznom rozsahu takmer polovicu mužskej populácie, je pre rad mužov stále zdrojom značných psychických problémov. Najčastejším je strata sebadôvery,“ hovorí psychológ Mgr. Petr Křenek. „Niektorí psychoanalytici a freudisti dodnes tvrdia, že strihanie alebo strata vlasov sú blízke kastrácii.“ Našťastie sa väčšina štádií plešatosti dá liečiť. Či už priamo liekmi, podpornými vitamínmi, posilňujúcimi kúrami alebo posledným hitom: fyto-biotechnologickými sérami. Každopádne: kto sa začne starať včas, zachová si dlhšie vlas!

 

Omladenie vlasov v nanokapsuliach

Je známe, že telo je zásobené obrovským množstvom prírodných nano-robotov, ktoré cestujú telom a opravujú poškodené tkanivá. Podobne pracujú nanočastice, vďaka ktorým je možné aktívne látky doručiť priamo do buniek. V súvislosti s výskumom rastových faktorov vlasov a biomimetických peptidov vyvinuli vedci takzvané nanokapsule, ktoré sa priamo napoja na receptor vlasovej bunky a vo vnútri vlasu aktivujú rastový signál. Hitom tretieho tisícročia je aplikácia nanokapsulí s biomimetickými peptidmi v podobe fyto-biotechnologického séra HAIR Man na omladenie a podporu rastu vlasov pre mužov. Zaručujú stopercentný prenos účinných látok do pokožky, kde sa udržia až niekoľko mesiacov.

Sérum spája účinok tradičných rastlinných výťažkov s najnovšími biotechnologickými látkami. V priebehu niekoľkých týždňov dochádza nielen k stimulácii rastu vlasov (u rozptýleného vypadávania vlasov a tenkých jemných vlasov pri androgénnej alopécii), ale tiež k zlepšeniu obehu krvi v okolí korienkov, ich upevneniu a výžive, ako aj k obmedzeniu produkcie mazu a revitalizácii vlasov. Polykomplex látok navyše vlasovú pokožku prečisťuje, dezinfikuje a zbavuje lupín. Sérum sa nanáša na suchú pokožku hlavy a jemne sa vmasíruje pomocou končekov prstov. Používa sa každé ráno a večer po dobu troch mesiacov alebo do doby dosiahnutia požadovaného účinku.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.