Zavlažovanie kvetín počas dovolenky zabezpečí Gardena
Autor(ka) : Mirka
Dátum a čas : 1.7.2011 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Všetci, čo majú doma kvety v kvetináčoch a hrantíkoch to poznajú – vždy pred plánovaným dlhodobým odchodom z domova je potrebné niekoho požiadať o pomoc pri polievaní. Nevyhnutné je to najmä v lete, kedy sa vďaka vysokým teplotám pôda vysúša veľmi rýchlo. Gardena preto prichádza s automatickým domácim systémom závlahy, ktorý umožňuje spokojne odcestovať na dovolenku a nebyť pritom odkázaný na cudziu pomoc.

Všetci, čo majú doma kvety v kvetináčoch a hrantíkoch to poznajú – vždy pred plánovaným dlhodobým odchodom z domova je potrebné niekoho požiadať o pomoc pri polievaní. Nevyhnutné je to najmä v lete, kedy sa vďaka vysokým teplotám pôda vysúša veľmi rýchlo. Gardena preto prichádza s automatickým domácim systémom závlahy, ktorý umožňuje spokojne odcestovať na dovolenku a nebyť pritom odkázaný na cudziu pomoc.

 

Gardena zavlažovanie počas dovolenky je systém, ktorý umožňuje automatickú kvapkovú závlahu až pre 36 rastlín v kvetináčoch. Celá súprava sa skladá z čerpadla, transformátora, kvapkových rozdeľovačov, zásobníka na 9 litrov vody, rozdeľovacej hadice s dĺžkou 9 m a kvapkacích hadíc s celkovou dĺžkou 30 m.

 

Ako zavlažovanie funguje? Pred odchodom na dovolenku je potrebné ku každému z kvetináčov alebo hrantíkov s kvetinami jednoducho, pomocou dodávaných držiakov, pripevniť hadičky, z ktorých kvapká voda. Je na každom pestovateľovi, koľko zavlažovacích vývodov použije. Nevyhnutné je tiež umiestniť všetky kvetináče tak, aby boli v dosahu hadičiek. Celý systém hadičiek sa potom pripevní na malé nízkonapäťové čerpadlo s filtrom na nečistoty, ktoré sa umiestni do nádoby s vodou. Čerpadlo je napojené na elektrickú sieť cez transformátor nízkeho napätia, ktorý premieňa elektrinu z 220 V na bezpečných 14 V. Transformátor je súčasne vybavený časovým spínačom, ktorý raz za deň zapne na minútu čerpadlo, ktoré počas tejto doby polieva určené kvety. Objem výdaja vody pri kvetinách je voliteľný, podľa typu použitého kvapkového rozdeľovača môže ísť o 15 ml za minútu, 30 ml za minútu alebo 60 ml za minútu.

 

O spoločnosti Gardena:

Od roku 1961, kedy bola v nemeckom meste Ulm Gardena založená, je firma synonymom inovácií a inteligentných riešení záhradných systémov. Gardena vždy predstavovala vzorové riešenia, ktoré obohatili trh a boli výsledkom technického pokroku. Preto je právom z hľadiska  medzinárodnej konkurencie jednou z najsilnejších značiek v záhradnom sektore. Spoločným znakom všetkých produktov Gardena je kvalita, dizajn a snaha vyhovieť požiadavkám užívateľov na väčšie pohodlie a  užívanie si v záhrade.

 

Sortiment značky Gardena zahŕňa tri oblasti:

- zavlažovanie záhrady (Original Gardena systém, hadice, hadicové vozíky, Sprinklersystém, Micro-Drip-systém, riadenie zavlažovania)

- záhradné náradie vrátane potrieb pre záhradné jazierka (mechanické, elektrické alebo akumulátorové sekačky, prevzdušňovače, vertikutátory, nožnice, pílky, drviče, fólie, čerpadlá, filtre a príslušenstvo pre záhradné jazierka)

- čerpadlá (záhradné, ponorné tlakové, ponorné, kalové čerpadlá, domáce vodné automaty, domáce vodárne).

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.