Deň otvorených dverí v reštauráciách McDonald´s
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 20.2.2011 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V piatok 15. apríla sa vo všetkých reštauráciách McDonald´s na Slovensku uskutočnil Deň otvorených dverí. Návštevníci si v tento deň mohli prezrieť priestory, do ktorých sa počas bežnej prevádzky nedostanú. Zoznámili sa s procesom prípravy jedál, systémom práce a kontroly kvality a bezpečnosti potravín, so surovinami ktoré McDonald´s používa, ekologickým spracovaním odpadu, ale aj so školiacim systémom zamestnancov. Zákazníci získali tiež zaujímavé informácie z histórie spoločnosti.

V piatok 15. apríla sa vo všetkých reštauráciách McDonald´s na Slovensku uskutočnil  Deň otvorených dverí. Návštevníci si v tento deň mohli prezrieť priestory, do ktorých sa počas bežnej prevádzky nedostanú. Zoznámili sa s procesom prípravy jedál, systémom práce a kontroly kvality a bezpečnosti potravín, so surovinami ktoré McDonald´s používa, ekologickým spracovaním odpadu, ale aj so školiacim systémom zamestnancov. Zákazníci získali tiež zaujímavé informácie z histórie spoločnosti.

 

Novinky roku 2011 v McDonald’s

McDonald´s v roku 2010 otvoril na Slovensku 4 nové reštaurácie, dizajnovou zmenou interiéru a rozšírením o kaviarenskú časť McCafé prešli ďalšie 4 prevádzky. V tomto roku firma plánuje otvoriť aspoň 4 nové reštaurácie a zrekonštruovať 5 existujúcich prevádzok. Počas Dňa otvorených dverí sa milovníci rýchleho občerstvenia mohli zoznámiť s najmodernejšou tvárou McDonald´s až v 23 prevádzakch. Okrem dizajnu reštaurácií  McDonald´s inovuje aj technologické vybavenie prevádzok - tieto novinky zákazníci často ani nepostrehnú. A taktiež neustále dopĺňa sortiment ponúkaných jedál o zaujímavé novinky.

Ešte lepšie hranolky

Hranolky McDonald´s sú fenoménom. Aby boli ešte chutnejšie, spoločnosť postupne vybavuje jednotlivé reštaurácie novými fritézami so zníženým obsahom oleja (low oil volume fritézy). Výhodou novej technológie je, že prístroje používajú len toľko oleja, koľko je naozaj nevyhnutné na prípravu hranoliek. A naviac po každom dvadsiatom smažení olej automaticky čistia a filtrujú. Tým sa odstránia akékoľvek zvyšky v oleji a výsledný produkt je ešte kvalitnejší.

Nové ozonizéry v kuchyniach

Ďalšia z noviniek, ktorú si zákazníci v reštauráciách na prvý pohľad asi nevšimnú, sú tzv. ozonizéry. Tieto prístroje rozkladajú vzduch v kuchyni a separujú z neho pary z tukov a olejov. Tým je vypustený vzduch nielen zbavený nečistôt, ale aj akýchkoľvek vôní a zápachov. Technológiu postupne zavádzajú  do niektorých rekonštruovaných reštaurácií.

Efektívnejšie využitie energií

McDonald´s postupne overuje nové procesy a technologické postupy, ktorých cieľom je oveľa efektívnejšie využitie zdrojov a energií. V súčasnosti firma skúša možnosť využitia teplého vzduchu, ktorý vzniká pri výrobe jedla v kuchyni na predhrievanie úžitkovej vody. Súčasne tiež v niektorých reštauráciách testuje možnosť recyklácie odpadovej vody tak, aby výsledkom bolo zníženie dosahu činnosti jednotlivých prevádzok na okolité prostredie a efektívnejšie využitie zdrojov.

 

Väčšia pestrosť – nové chute

McDonald´s je však predovšetkým o ponuke kvalitného jedla. A tiež o pestrosti a možnosti voľby. Od marca tohto roku ponúka v spolupráci so svojim partnerom, spoločnosťou Chiquita, nové ovocné pochúťky - tyčinku z čerstvého ananásu a nový ovocný mix. Kúsok extra sladkej odrody ananásu a ovocná kombinácia melónu, jablka, pomaranča a hroznového vína vás nielen zasýti, ale dodá aj potrebné vitamíny a energiu.

 

 

McDonald’s rozšíril raňajkovú ponuku

Raňajkové menu McDonald´s postupne oslovuje stále väčšiu skupinu zákazníkov. Preto McDonald’s rozšíril raňajkové menu o niekoľko produktov – Snack Wrap s vajíčkom (pšeničná tortilla s miešanými vajíčkami a šunkou), kurací McMuffin Fresh (teplý sendvič s omáčkou, kuracím mäsom, syrom, čerstvým ľadovým šalátom a paradajkou) alebo biely jogurt s lesnou zmesou ovocia a Bebe.

 

 

                                    Úspešný McDonald´s nezabúda ani na charitu a deti

McDonald´s je známy aj svojou podporou verejno-prospešných projektov. Vďaka neziskovej organizácii Ronald McDonald House Charities sa podarilo v minulom roku vyzbierať 45 596 EUR a zrekonštruovať nemocničné izby v Detskej fakultnej nemocnici na Kramároch v Bratislave a zorganizoval už 12. ročník futbalového turnaja McDonald´s Cup.

 

LÁKAVÉ JARNÉ NOVINKY

Raňajkové novinky

KURACÍ McMUFFIN FRESH -  je určený pre vyznávačov sýtejších raňajok. V mäkkom muffine je šalát, paradajka, vyprážané kuracie mäso a majonéza.

VAJÍČKOVÝ SNACK WRAP – vás prekvapí kombináciou chutí miešaných vajíčok, šunky, strúhaného syra, listov rukoly a zmesi korenia. To všetko je zabalené do chutnej tortily.


Novinka po celý deň

McWRAP KREVETOVÝ, ktorý pribudol do rodiny McWrapov, obsahuje krevety v chrumkavom cestíčku, čerstvý ľadový šalát a rukolu, cibuľku, sezamovú omáčku a krutóny v jemnej pšeničnej tortile. To je kombinácia, ktorú si určite zamilujete a môžete si ju vychutnať, keď  máte chuť na niečo ľahké, ale sýte.

 

Ovocné radosti z McDonald´s

 

JOGURT S OVOCÍM A BEBE MINI SUŠIENKAMI – lahodný jogurt, s lesným ovocím a sušienkami vám dodá potrebnú energiu na ďalších pár hodín. Môžete si ho dopriať na desiatu i olovrant, ale aj ako ľahký dezert po obede.

 

OVOCNÝ POHÁRIK – je skvelá voľba,  keď máte chuť na ľahkú dobrotu. Osviežia vás kúsky šťavnatého jablka, pomaranča,  hrozna a voňavý melón od firmy  Chiquita, takže kvalita je zaručená.

 

ANANÁSOVÁ TYČINKA – je skutočne zdravou novinkou. Šťavnatá tyčinka je z čerstvého ananásu od Chiquity, ktorý pochádza  z fariem certifikovaných Rainforest Alliance. Je zabalená vo fólii.

 

McDonald´s XXL

McBOX  - šesť kombinácií obľúbeného jedla si môžete odniesť so sebou  v praktickom balení, keď sa chcete najesť doma, na pikniku v prírode alebo si len tak posedieť s priateľmi.

 Pre dvoch je určené menu: 20 Chicken McNuggets alebo 2x Big Mac, 2x veľké hranolky, 2x veľký nápoj 0,5 l.

Pre rodinu obsahuje menu: 20 Chicken McNuggets alebo 2x Big Mac, 2x veľké hranolky, 2x  veľký nápoj 0,5 l, Happy Meal.

                            

Pre partiu si môžete dať zabaliť: 20 Chicken McNuggets  alebo 2x Big Mac, 4x Cheesburger, 4x veľké hranolky.

                               

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.