Do grantového programu Think Big sa prihlásilo 230 projektov z celého Slovenska
Autor(ka) : Silvia
Dátum a čas : 16.4.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Do prvého oficiálneho kola paneurópskeho grantového programu spoločnosti Telefónica Think Big, ktorého patrónkou je obľúbená herečka Petra Polnišová, sa prihlásilo 230 projektov z celého Slovenska. Mladí ľudia cítia potrebu byť aktívni najmä v oblastiach športu a voľného času všeobecne, na ktoré bolo zameraných najviac projektov. Nasledovali projekty so zameraním na kultúru a životné prostredie. Najvyšší počet prihlášok bol zaregistrovaný z banskobystrického kraja, po ktorom nasledoval bratislavský a prešovský kraj.

Do prvého oficiálneho kola paneurópskeho grantového programu spoločnosti Telefónica Think Big, ktorého patrónkou je obľúbená herečka Petra Polnišová, sa prihlásilo 230 projektov z celého Slovenska. Mladí ľudia cítia potrebu byť aktívni najmä v oblastiach športu a voľného času všeobecne, na ktoré bolo zameraných najviac projektov. Nasledovali projekty so zameraním na kultúru a životné prostredie. Najvyšší počet prihlášok bol zaregistrovaný z banskobystrického kraja, po ktorom nasledoval bratislavský a prešovský kraj.

 

 „Sme veľmi radi, že prvý oficiálny ročník Think Big sa stretol s takým veľkým záujmom. Prekvapil nás vysoký počet prihlášok, ktoré prichádzali z celého Slovenska. Porota absolvuje ťažké, ale na druhej strane veľmi príjemné rozhodovanie o víťazoch. Tešíme sa, že takto spoločne s mladými ľuďmi prispejeme k tomu, aby sa nám všetkým žilo o niečo lepšie, krajšie a veselšie,“ uviedol René Parák, riaditeľ komunikácie spoločnosti Telefónica O2 Slovakia.

 

O projektoch

Najviac prihlásených projektov bolo zaregistrovaných z oblasti športu a voľného času všeobecne. Nasledovali projekty z oblasti kultúry, umenia a životného prostredia. Najvyšší počet projektov bol prihlásený z banskobystrického kraja (45), nasledoval bratislavský (39), prešovský (34) a žilinský (28).

 

„Projekty vybrané v tomto ročníku by mali byť motivačné a inšpiratívne pre nasledujúce roky. Pri schvaľovaní budeme prihliadať na ich pridanú hodnotu, zaujímavú myšlienku a význam pre širšiu komunitu. Zámerom je podporiť nápady, z ktorých cítiť naozaj úprimnú snahu mladých ľudí pomôcť svojmu okoliu a prispieť aj vlastným nasadením a prácou,“ vysvetlila Lucia Skokanová, programová manažérka Nadácie Ekopolis.   

 

Vyhodnotenie projektov

Vyhodnotenie projektov prebehne do 15. apríla 2011. Po uzavretí  zmluvy sa zástupcovia projektov zúčastnia tréningu, ktorý im pomôže v priprave na úspešnú realizáciu ich nápadu. Následne mladí ľudia absolvujú ďalšie vzdelávanie zamerané na rozvíjanie sociálnych a osobných kompetencií a  zručností. Tie im budú nápomocné aj po ukončení projektu v rámci pôsobenia vo svojej komunite.

 

Čo je Think Big

Think Big je spoločný paneurópsky grantový program, ktorý v Slovenskej republike realizuje O2 v spolupráci s Nadáciou Ekopolis a Nadáciou pre deti Slovenska. Dáva práve mladým ľuďom príležitosť zapojiť sa do pozitívnych zmien vo svojom okolí. Môžu tak napríklad s kamarátmi skrášliť prostredie, v ktorom žijú, vymyslieť novú náplň priestorom, v ktorých sa stretávajú, upraviť športové plochy, zorganizovať zaujímavé kultúrne alebo spoločenské podujatia, realizovať projekty v oblasti umenia alebo vzdelávania. V rámci Think Big budú podporené tzv. malé projekty sumou do 500 € a veľké projekty čiastkou do 3000 €. Rovnaké projekty pomáhajú mladým v Nemecku, Írsku, vo Veľkej Británii a v Českej republike.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.