Vráťte sex do hry...
Autor(ka) : Petra
Dátum a čas : 28.4.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

...a hru do sexu. Sex je vášeň a vášeň je korením lásky. Kým ju vo vzťahu máte, je všetko v poriadku. Čo ale robiť, keď sa v prúde všedných dní pomaly a nenápadne vytráca zo života?

...a hru do sexu. Sex je vášeň a vášeň je korením lásky. Kým ju vo vzťahu máte, je všetko v poriadku. Čo ale robiť, keď sa v prúde všedných dní pomaly a nenápadne vytráca zo života?

Milostná sínusoida

Láska a veci s ňou súvisiace patria k nevyspytateľným oblastiam nášho života.  Je to ako na hojdačke. Jedného dňa sa zamilujete, zopár mesiacov sa vznášate na ružovom obláčiku, všetko je krásne aj sex je úžasný. Štatistiky hovoria, že približne po pol roku prichádza vzťah do fázy o ktorej sa hovorí ako o „triezvení“. Ľudia si pomaly začínajú uvedomovať aj svoje chyby, nemilujú sa už tak často. Podľa psychologičky sa však práve v tomto období rodí skutočná láska. Partnerove negatíva už dokážete objektívnejšie zhodnotiť, uvedomujete si rozdiely, jednoducho začínate jeden druhého vidieť reálnymi očami. Ak ten „pohľad“ vydržíte a čo je ešte dôležitejšie, dokážete akceptovať všetko čo vidíte, ste na najlepšej ceste k harmonickému vzťahu.

Keď krivka pokrivkáva

Ten aj skutočne prežívate až do chvíle, kým je váš sexuálny apetít  takpovediac na jednej vlne. Spočiatku sa naozaj milujete štyri až päť krát do týždňa. Postupne sa však väčšina vzťahov dostane do tzv. sexuálnej krízy. Nie ste ešte vo fáze, keď sa vyhovárate na bolesť hlavy, ale už vám ani to zadné sedadlo auta nevonia tak ako kedysi. Väčšinou je to práve žena, ktorej začína vyhovovať skôr pomalšie tempo a sex je stačí už len 2-3 krát do týždňa. Ak nie aj menej. Partner len nechápavo krúti hlavou a pýta sa sám seba, kde sa podela tá dračica, ktorá sa nebránila ani tým najbizarnejším sexuálnym dobrodružstvám. Možno odpoveď hľadať v ľudskej podstate? Podľa sexuológov je to v prírode zariadené tak, že je to práve žena, ktorej sexuálna žiadostivosť až do štyridsiatky narastá. Muž by mal byť skôr ten menej aktívny, keďže sa na svojom vrchole nachádza okolo 20 roku života. Tento prírodou zariadený model, medzi odborníkmi nazývaný tiež „sexuálna krivka“, však často v reálnom živote pokrivkáva. Znamená to, že moderný pár 21. storočia žije proti prírode? Kde sa stala chyba, keď je vo vzťahu žena okolo veku 20-30 rokov menej žiadostivá ako jej o pár rokov straší partner?

Do boja!

Faktorov, ktoré vplývajú na sexuálny život je naozaj veľa. Bez ohľadu na vek, nás ovplyvňuje prostredie v ktorom žijeme, dennodenný stres, neustály nedostatok času, alebo jeho prebytok,  nezosúladený denný režim a podobne. Toto všetko sú naozaj silné vplyvy, ktoré dokážu so sexom aj toho najzamilovanejšieho páru pekne zamávať. Dobrou správou je, že s rozdielnou chuťou na milovanie môžete celkom úspešne bojovať. A nemusíte kvôli tomu hneď bežať za sexuológom. Prinášame vám zopár jednoduchých rád, ktoré vám pomôžu dostať váš milostný život opäť do kondície:

 

 

 

1.      Komunikácia

Ideálnym začiatkom je, keď sa s partnerom zhodnete na tom, že otvorenosť v komunikácii je nevyhnutná. Ľahšie sa popasujete s problémami a vyhnete sa prípadným nedorozumeniam.

2.      Intimita

Nájdite opäť partnerom k sebe cestu! Všimli ste si, že ste v poslednej dobe viac organizační team, ako partneri?  Keď sa intimita vráti do života, vráti sa aj do postele. Venujte sa viac jeden druhému, všímajte si partnera a snažte sa ho každý deň nejakou drobnosťou potešiť. Odbúrate tak každodenný stres a partnerovo náručie bude pre vás opäť príjemným útočiskom.

3.      Kompromisy

Bohužiaľ, bez nich to asi nepôjde. Na druhej strane, kvôli komu sa ich oplatí robiť viac ako pre milovaného partnera, no nie?

4.      Smejte sa spolu

Nehovorí sa nadarmo, že smiech je korením života. Čo tak okoreniť si ním aj milostný život? Trocha humoru a nadhľadu dokáže odľahčiť všetky trápne situácie a navodiť pohodovú atmosféru.

5.      Hrajte sa spolu

Samozrejme, že tým nemáme na mysli žiadne obscénne sexuálne praktiky. K rozprúdeniu fantázie celkom postačia aj klasickejšie hračky. Vyskúšajte napríklad novinku od spoločnosti Pepino – balíček plný prekvapení. Obsahuje všetko, čo potrebujete v jednom praktickom plastovom kufríku. 6 kondómov, 100 ml lubrikačného gélu, sexi pexeso a vibračný krúžok, ktorý bol navrhnutý pre spríjemnenie sexuálnych zážitkov oboch partnerov. Je vyrobený z jemného gélu a príjemne stimuluje tie správne miesta. Vrátiť sa do detských čias vám umožní sexi pexeso. S deťmi ho však radšej nehrajte, je určené výlučne pre dospelých ako ideálna hračka pre šteklivú predohru.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.