Fakty o falšovaní spotrebného materiálu
Autor(ka) : Petra
Dátum a čas : 14.4.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Kvalita verzus úspora

Kvalita verzus úspora

¾     Falšované produkty môžu poškodiť vašu tlačiareň a zrušiť záruku.

¾     Z falšovaných tonerových a atramentových kaziet často uniká náplň alebo kazety tlačia nekvalitne.

¾     Falšované kazety do tlačiarní peniaze neušetria, pretože riziko ich zlyhania je relatívne vysoké.

 

Právne dôsledky

¾     Falšovanie je zločin – tento obchod je kontrolovaný kriminálnymi štruktúrami, ktorých aktivity sú financované z výťažku predaja falzifikátov.

¾     Podľa odhadov organizácie Imaging Consumables Coalition of Europe, Middle East and Africa (ICCE) zhruba 70% falšovaného spotrebného materiálu, ktorý je na trhu EU, má pôvod v Ázii, najmä v Číne. Do Európy prúdi rôznymi prepravnými cestami, jednou z najväčších brán na európsky trh sú Spojené arabské emiráty.

¾     Falošný spotrebný materiál sa v niektorých krajinách vyrába pre lokálnu spotrebu, v iných sa vyváža. Falšovatelia často lepodnikajú a obchodujú s originálnym spotrebným materiálom, avšak paralelne distribuujú a predávajú aj falošný tovar. 

 

Ekológia

¾     Vďaka zlej kvalite tlače falošné tlačové kazety môžu zvýšiť odpad papiera.

¾     Falošné produkty môžu obsahovať škodlivé zložky, ktoré môžu poškodiť životné prostredie.

¾     Len originálne kazety HP odovzdané do programu HP Planet Partners, sa zrecyklujú.

(Spoločnosť HP zaviedla program zberu a recyklácie originálnych náplní do tlačiarní HP InkJet a LaserJet už v roku 1991 a ako jedna z prvých značiek začala poskytovať environmentálnu podporu svojim zákazníkom.

Od roku 1991 zrecyklovala  v rámci svojho programu HP Planet Partners 320 miliónov tlačových kaziet do tlačiarní HP LaserJet a HP Inkjet.)

 

 

Viac informácií o programe HP Anti-counterfeit Programme EMEA nájdete na webových stránkach www.hp.com/go/anticounterfeit. Tu je/sú:

¾     Celkom 42 lokalizovaných verzií v 28 jazykoch;

¾     rady, ako sa presvedčiť, že produkt je pravý;

¾     často kladené otázky;

¾     návod, ako oznámiť podozrenie na falšované produkty (aj anonymne).

 

Repasované, renovované, klonované či kompatibilné kazety môžu byť legálne predávané. Nesmú však byť označené tak, aby oklamali spotrebiteľa - je nelegálne označovať produkty tak, aby zákazníka viedli k tomu, že kupujú celkom nový, autentický produkt HP alebo produkt iného výrobcu, ktorý je so spoločnosťou HP spájaný či schválený. Produkt využívajúci duševné vlastníctvo HP bez súhlasu HP je nelegálny.

 

Repasované tlačové kazety využívajú pôvodný obal HP, napriek tomu, že atrament či náplň sú neznačkové. Klonom sa rozumie nový, neznačkový obal s náplňou či atramentom, ktoré tiež nie sú od HP. V niektorých prípadoch aj klonované produkty obsahujú diely, ktoré nie sú nové, ale už použité. Quality Logic: Reliability Comparison Study, 2010 [http://www.qualitylogic.com/EMEAmonotonertest.pdf]



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.