TRIKY NA JARNÉ PREBUDENIE PLETI
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 4.4.2011 22:53
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Máte pocit, že vaša pokožka je po zime nepríjemne napnutá, na dotyk drsnejšia, krehšia, chýba jej obvyklý jas a objavujú sa na nej drobné vrásky? Skúste ju na jar oživiť!

Máte pocit, že vaša pokožka je po zime nepríjemne napnutá, na dotyk drsnejšia, krehšia, chýba jej obvyklý jas a objavujú sa na nej drobné vrásky? Skúste ju na jar oživiť!

 

Možno si poviete, že pravidlá starostlivosti o pleť sú notoricky známe, ale skutočne ich dodržiavate? Nie je to náhodou tak, že sa jej venujete len vtedy, keď už sama volá o pomoc, alebo keď máte náladu? Nevybavíte to cez deň len pár pohármi vody s tým, že to nabudúce doženiete? Vaša pleť nepotrebuje plastické operácie, botox ani laser alebo drahé krémy. Stačí sa o ňu starať úplne prirodzenými spôsobmi, no skutočne pravidelne. Skúste zaviesť trvalé zmeny do svojho života a uvidíte, že sa to už čoskoro prejaví nielen na stave vašej pleti, ale aj na vašej nálade a spokojnosti samej so sebou.

Starajte sa o svoju pokožku všetkými prostriedkami!

Dopriavajte si dostatok spánku, aby pleť mohla v kľude regenerovať. Namiesto dlhého večerného vysedávania pri televízii sa radšej choďte prejsť, potom si uvarte medovkový čaj, dajte si teplú sprchu a choďte skôr spať. Ráno budete svieža, môžete vstať skôr a namiesto obvyklého zhonu si v kľude vychutnajte raňajky. Obmedzte tučné jedlá, sladkosti a solenie. Soľ zaťažuje obličky a zadržiava vodu v tele, nadmerné solenie môže tiež prispievať k celulitíde. Stav a vzhľad pleti závisí nielen na vašom životnom štýle a duševnej rovnováhe, ale ovplyvňuje ho aj kolísanie váhy, dedičnosť a pravidelný prísun tekutín.

Hydratácia je základom úspechu

„Hydratácia je jednou zo základných súčastí celoročnej starostlivosti o každý typ pleti. Vodu, ktorú potrebujte k udržaniu svojej prirodzenej rovnováhy, nedokáže sama tvoriť v hlbších vrstvách, ani ju udržať na svojom povrchu, preto jej musíte pomôcť – nielen zvnútra, ale tiež zvonka.“, vysvetľuje profesionálna kozmetička Mária Lánová. Vie sa, že pokožka je zásobárňou, z ktorej čerpajú vodu ďalšie orgány a je tiež spojením s okolitým prostredím. „Ako koža degeneruje vplyvom starnutia a vystavovania sa rôznym škodlivým vplyvom, prestáva produkovať dostatočné množstvo prirodzeného tuku. Následne stráca schopnosť udržať si vodu.“, hovorí ďalej odborníčka a upozorňuje, že výsledkom dehydratácie pokožky sú vrásky, strata elasticity, suchosť a drsný povrch: „Tento efekt môže spôsobiť predčasné starnutie pleti. Pretože je koža trvalo vystavená vonkajším vplyvom, strata vody sa uskutočňuje neustále. Pokiaľ vám make-up zmizne za pár hodín po aplikácii alebo sa vám ťažšie nanáša, znamená to, že koža pravdepodobne potrebuje viac hydratácie.“

Preto je namieste používanie takých prípravkov, ktoré majú schopnosť na seba viazať veľké množstvo vody, fixovať ju vo vnútri buniek alebo v medzibunečnom priestore a zabraňovať jej odparovaniu. Bežné hydratačné krémy to všetko nedokážu. Oveľa účinnejšie sú biotechnologické emulzie, ktoré 24 hodín postupne obnovujú vlhkosť a bránia uvoľňovaniu nadmerného množstva vody z pokožky. Biotechnologický hydroregulačný komplex s minerálmi z Mŕtveho mora nezabezpečuje len intenzívnu hĺbkovú hydratáciu buniek, ale tiež podporuje prirodzenú tvorbu kolagénu a zlepšuje vitalitu pokožky, ktorá sa stáva žiarivou, sviežou a dokonale vyživenou bez vrások. Emulzia je veľmi príjemná, vonia a rýchlo sa vstrebáva.

Pleťová maska dodá pokožke vitamíny a výživu

Je skvelým doplnkom v systematickej starostlivosti o pleť. Máte na výber z mnohých druhov masiek – od čistiacich, cez regeneračné, až po vyživujúce. Pleťové masky je vhodné používať jeden až dvakrát do mesiaca. Záleží na vašom type pleti. Poraďte sa s kozmetičkou, ktorá maska by práve vám v jarnom období najviac prospela.

Automasáž tváre príjemne osvieži a prekrví

Pred masážou pleť vyčistite a potom skúste masáž s pomocou poklepov, poštipov a tlakovým pôsobením. Začnite tlakovou masážou medzi obočím pri koreni nosa a línii vlasov. Potom stláčajte body vnútorných a vonkajších očných kútikov, ľahko prehmatajte obočie. Urýchlite tým cirkuláciu výživných látok a tkanivám umožníte dobre vstrebávať dodávanú výživu. Oblasť nosa a úst masírujte tlakom hrany palcov do rýh vedľa dolného okraja nosných dierok. Podobným spôsobom ošetrite body pozdĺž „rýh smiechu“, kde tlak smerujte k okrajom hornej čeľuste. Body, ktoré sú uprostred ryhy na brade a uprostred hornej pery, ošetríte tak, že sa budete držať pod bradou rukami zovrenými do misiek a voľnými prstami budete masírovať oblasť okolo úst.

Podporte vzhľad pleti tvárovou gymnastikou

Tvárovou gymnastikou dosiahnete pri pravidelnom a poctivom tréningu už za pár týždňov viditeľný efekt. Posilníte všetky ochabnuté svaly tváre – ovisnuté očné viečka, ochabnuté kútiky úst aj zvädnuté líca budú oveľa pevnejšie: „Cvičenie tvárových svalov je založené na kontrakcii a uvoľnení, ktoré stimuluje tkanivové bunky k produkcii elastínu.“, hovorí Mária Lánová. „Samozrejme, je to len ďalšia podporná metóda, ktorou si posilníte svaly a upevníte kontúry tváre. Aby bol efekt trvalejší, po nácviku by ste mali tvárovú gymnastiku zaradiť k svojim pravidelným každodenným rituálom a hlavne neprestávať.“ Cviky pre tvárovú gymnastiku nájdete na internete alebo v odborných publikáciách, najlepšie vám poradí vaša kozmetička. Skúste napríklad prehnanou mimikou vysloviť a, e, i, o, u a x. Tvár dokonale natiahnete, keď vyplazíte jazyk, vypúlite oči a zakričíte bojovné „Ááááá...“.

Používajte kozmeceutiká

Len používaním prípravkov z prírodných výťažkov sa môžete vyhnúť tomu, že vďaka absorpcii pokožky do tela dostanete množstvo chemikálií. Existuje veľa prírodných variantov klasických kozmetických produktov, ktoré sú neškodné a pre našu pleť sú skutočným prínosom. Na vrchole celosvetovej kozmetickej starostlivosti stoja tzv. kozmeceutiká – biotechnologické séra, ktoré sú unikátnou kombináciou výťažkov z rastlín. S kyselinou hyalurónovou v lipozómovej forme alebo kolagénom, peptidmi a ďalšími látkami ovplyvňujú nielen vzhľad, ale predovšetkým stav pokožky. Jednotlivé séra cielene mieria na mimické vrásky v určitej oblasti tváre a prinášajú rovnaký efekt ako botox a laserové operácie. Sú dostupné výhradne v lekárňach, kde vám isto ochotne poradia s výberom.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.