Peugeot 508
Autor(ka) : Ivana
Dátum a čas : 16.2.2011 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Výrazný dizajn a náročnosť v službách emócií. Kvalita, štýlová čistota, účinnosť... Peugeot 508 stelesňuje novú víziu značky v segmente veľkých cestných automobilov

Výrazný dizajn  a  náročnosť v službách emócií. Kvalita, štýlová čistota, účinnosť... Peugeot 508 stelesňuje novú víziu  značky v segmente veľkých cestných automobilov

 

V rámci dvoch siluet, sedan a verzia SW , Peugeot 508 spája náročnosť a emócie s:

- technológiami novej generácie e-HDi a Hybrid4;

- štýlovo čistým, elegantným, prestížnym a dynamickým vzhľadom;

- kvalitou prevedenia  a s pohodou na palube;

- jedinečnými skúsenosťami v oblasti jazdných vlastností vychádzajúcimi z know-how Značky.

 

Model 508 je pokračovaním medzinárodnej produktovej  ofenzívy značky Peugeot. Pre všetky trhy , okrem Činy sa bude vyrábať vo Francúzsku, pre čínsky trh sa bude vyrábať priamo v Číne.

PONUKA ORIENTOVANÁ NA  BUDÚCNOSť

Modelom Peugeot 508 značka potvrdzuje svoju legitímne postavenie a ambície na jednom so svojich historických teritórií, v segmente veľkých cestných limuzín.

Za posledné desaťročia každý z modelov radu "40X" a "50X" bol schopný poznačiť svoju dobu štýlom, jazdnými vlastnosťami, polyvalenciou , robustnosťou...

 

Peugeot 508 predstavuje modernú ponuku orientovanú na budúcnosť, dokonale vystihujúcu nároky klientely, ktorá sa veľmi zmenila: je náročná, dynamická a zodpovedná. Táto ponuka pozostáva z dvoch siluet : sedan (s dĺžkou 4,79 m) a SW (4,81 m).

Vývoj Peugeotu 508 , v snahe dosiahnuť úspech sa v každej svojej etape a v každej oblasti bezpodmienečne riadil kľúčovými slovami kvalita, štýlová čistota a efektivita s cieľom pôsobiť na všetky zmysly používateľov.

ČISTOTA ŠTÝLU

Vďaka štýlu motivovanému dokonale vyváženými a elegantnými proporciami, Peugeot 508 pôsobí ako automobil "vymodelovaný ako jeden celok, ako sochársky monolit " odrážajúci  zmysel pre eleganciu,  robustnosť a kvalitu spracovania.

Predná časť Peugeotu 508 odráža vývoj  nových štýlových a estetických kódov značky aplikovaných pôvodne na koncepte  SR1 so samostatnou "tlamou", ktorá vyzerá, akoby sa "vznášala", a šelmovitými svetlometmi so starostlivo prepracovaným výrazom dosiahnutým pomocou "LED " zreteľných vo dne i v noci.

V zadnej časti má sedan tri rady LED diod maskované tromi vyčnievajúcimi červenými „pazúrmi.“ Verzia SW tvarovo pripomína "pažbu" s červenou svetelnou lištou, ktorá sa rozsvieti po zapnutí svetiel.

 

POHODLIE  NA PALUBE NA VYSOKEJ ÚROVNI

Jednoduchý elegantný štýl palubnej dosky, použité materiály, pedantné spracovanie, vynikajúca odolonosť, použité technológie (farebný "head-up" displej, štvorzónová klimatizácia, hands-free prístup a štartovanie ) prispievajú k luxusnému  prostrediu v kabíne.

Každý cestujúci využíva štatút privilegovanosti podporovaný najmä vynikajúcim pohodlím a

priestorom v automobile. Vo verzii SW je táto pohoda na palube umocnená obrovskou panoramatickou presklenou strechou - 1,62 m2 zasklenej plochy.

Batožinový priestor je tiež priestranný a praktický. V sedane poskytuje štedrý objem 545 l,  (515 dm3 podľa normy VDA), a v SW 660 l, (560 dm3 VDA).

 

Operadlá delených sedadiel možno sklopiť jedným pohybom a vytvoriť rovnú podlahu, pričom objem batožinového priestoru dosiahne 1 581 l, ako objem vody (1 381 dm3 VDA), v sedane a 1 865 l (1 598 dm3 VDA) v SW.

ENVIROMENTÁLNA, EKOLOGICKÁ ÚČINNOSŤ

Environmentálna účinnosť bola predmetom záujmu už od začiatku projektu, pričom na prvom mieste bola optimalizácia aerodynamických vlastností (s Cx od 0,26 a SCx od 0,60) a zníženie hmotnosti oproti Peugeotu 407 (napriek zväčšeniu rozmerov a zlepšeniu technických parametrov).

Pokiaľ ide o pohonné agregáty, Peugeot 508 využíva motory s výkonom od 82 až 150 kW (112 až 204 k). Každý z nich dosahuje vo svojej kategórii mimoriadne dobré parametre z hľadiska spotreby a tvorby CO2,  aj v zmysle výkonnosti a reaktivity.

Tento rad, ktorý sa začína s úrovňou emisií  109 g/km CO2 s novým systémom e-HDi, bude neskôr vybavený technológiou HYbrid4 s výkonovým potenciálom 147 kW (200 k), pohonom 4 motorizovaných kolies a s emisiami  iba 99 g/km CO2.

Vrcholom ponuky Peugeotu 508 pri jeho uvedení na trh bude nový motor 2.2 l HDi FAP 150 kW (204 k), ktorý umožňuje dosahovať parametre na úrovni motora  407 V6 diesel, avšak pri znížení dopadu na životné prostredie o viac ako 30 %!

DYNAMICKÉ EMÓCIE

S Peugeotom 508 emócie vyvoláva aj potešenie z jazdy , ktorá je pre značku veľmi dôležitá.

Peugeot 508 bude k dispozícii s dvoma typmi nápravového systému : nová predná náprava pseudo-McPherson pre základ modelového radu poskytujúca dokonalú syntézu medzi komfortom odpruženia, vedením stopy a stabilitou na vozovke, a predná náprava s dvoma  trojuholníkovými ramenami s oddelenou tehlicou vo verzii GT, v záujme vysoko dynamických jazdných vlastností, ktoré sú v súlade s parametrami motora 2.2 l HDi FAP  204 k.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.