STAROVEKÍ LIEČITELIA
Autor(ka) : Danica
Dátum a čas : 15.2.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Spoznajte tajomstvá našich stromov. Príroda je mocná čarodejka. Pomáha liečivým rastlinám a mocným stromom vyrásť zo zeme. Rozumný človek ich neprehliada. Bylinkami zaháňa chorobu a bolesť, pri stromoch nachádza pokoj, silu, vnútornú i vonkajšiu harmóniu. Mnoho ľudí z vlastnej skúsenosti dobre pozná príjemný pocit vzpruženia a posilnenia z prechádzky lesom, parkom alebo záhradou. Stromy predsa vytvorili na zemi podmienky pre život zvierat, rastlín - a v neposlednom rade aj pre človeka.

Spoznajte tajomstvá našich stromov.

Príroda je mocná čarodejka. Pomáha liečivým rastlinám a mocným stromom vyrásť zo zeme. Rozumný človek ich neprehliada. Bylinkami zaháňa chorobu a bolesť, pri stromoch nachádza pokoj, silu, vnútornú i vonkajšiu harmóniu. Mnoho ľudí z vlastnej skúsenosti dobre pozná príjemný pocit vzpruženia a posilnenia z prechádzky lesom, parkom alebo záhradou. Stromy predsa vytvorili na zemi podmienky pre život zvierat, rastlín - a v neposlednom rade aj pre človeka.

Nedajte jarnej únave šancu!

Jar je ideálnym obdobím na načerpanie novej energie. Stromy práve prebúdzajú svoju činnosť a podávajú nám pomocnú ruku. Ak pociťujete únavu, melanchóliu alebo dokonca smútok, spoľahnite sa na týchto priateľských ľudových liečiteľov a vyžeňte posledné zvyšky zimy zo svojho tela i duše. Využite prvé slnečné lúče na prechádzky v prírode a nebojte sa ich spojiť s dýchacími cvičeniami či pravidelným joggingom. Pri zvýšenom tempe si nielen prirodzene precvičíte celé telo, ale taktiež posilníte svoj krvný obeh a trávenie. Prechádzky okolo stromov by sa však nemali absolvovať mechanicky. Naopak, nebojte sa pri nich pristaviť, venovať im pozornosť, všímať si ich. Záleží len na vás, či sa do lesa alebo parku vyberiete sami, s rodinou alebo priateľmi. Načo by ste však nemali zabúdať, je pravidelný pitný režim. Voda má blahodarné účinky nielen na okolitú prírodu, ale aj na vaše zdravie.

 

Fredy Ayisi a známy slovenský fytoterapeut MUDr. Kresánek stromy dobre poznajú

Uznávaný tanečník, športovec a cvičiteľ jogy Fredy Ayisi vie, že pre získanie vnútornej harmónie tela a duše je príroda tým najlepším prostredím. Človek je priamo pri zdroji sily a pozitívnej energie, ktoré ponúkajú stromy a rastliny. „Využite prítomnosť stromov vo svojom okolí na meditáciu. Opora silného partnera, akým je strom, vám dokáže otvoriť celkom nové obzory„ hovorí Fredy. „Každý strom má svoje osobité vlastnosti a energie, ktoré nás pri pravidelnom cvičení dokážu podporiť v dosiahnutí svojho cieľa“.

 

Profesor MUDr. Jaroslav Kresánek PhD., odborník na liečivé rastliny a lesné plody, pozná mnoho príbehov, ktoré v sebe ukrýva les. „Veľa rastlín a stromov v sebe skrýva silnú dávku magnetizmu a môžu ju zo seba rovnako vydávať, ako ju aj čerpať z okolia“, hovorí doktor Kresánek a dodáva: „Pokus o načerpanie liečivej sily stromov môže urobiť každý, kto prechováva lásku a úctu k prírode, ku všetkému, čo je v nej živé i neživé.“

 

Ak sa cítite slabí, nájdite si vo svojom okolí dub. Je zdrojom vitality a energie. Pri problémoch s láskou zase vyhľadajte lipu. Sebavedomie vám pomôže zdvihnúť jedľa a ak ste nešťastní alebo nervózni, pomôže vám breza. Svoje trápenie tiež môžete zveriť mocnému gaštanu. Stromy v sebe ukrývajú množstvo liečebných účinkov, ktoré poznali už naši predkovia. 

 

Ako správne čerpať energiu zo stromov?

Pri výbere toho „správneho“ stromu sa nechajte viesť inštinktom. Či už vás osloví elegantná breza, priateľská lipa či mocný gaštan, mali by ste v ich prítomnosti pociťovať priaznivé emócie. MUDr. Jaroslav Kresánek vám poradí, ako na to: „Priblížiť sa k svojmu stromu treba s pocitom, akoby bol živou bytosťou. Potom v duchu požiadajte o nadobudnutie takého zdravia a sily, aký ma aj on. Získať ju môžete tak, že sa postavíte do vzdialenosti 2-3 krokov od kmeňa a obe ruky natiahnete vodorovne k nemu. Pritom v sebe musíte zintenzívniť predstavu, že jeho magnetická liečebná moc a sila prúdi od jeho koreňov pod povrchom kôry až k vašim rukám a vy ju do seba pomaly nasávate. Zvlášť citlivá a vnímavá osoba čoskoro účinky zacíti.“

 

Vedeli ste, že:

-       optimálnu silu vyžarovania pozitívnej energie majú stromy okolo 14.hodiny? Po 17.tej naopak zaspávajú a ich pôsobenie maximálne oslabne.

-       podľa stredovekých povestí v stromoch prebývali lesné víly, preto majú mnohé z nich názvy v ženskom rode?

-       keď naši predkovia ešte presne nepoznali liečivé účinky brezy, Plínius ju označil za „ozdobu krajiny“ pre jej belostnú kôru?

-       keď sa Indiáni stromu zverili so svojimi starosťami, nechali mu malý darček, napríklad kamienok alebo trochu tabaku ako poďakovanie?

-       na Slovensku tvorí lesný porast 41% z celkového územia (20 tisíc km2) a najzalesnenejším regiónom Slovenska je Žilinský kraj (takmer 56%)?

-       stromom vďačíme za pitnú vodu? Lesy Slovenska totiž trvale zadržiavajú a postupne nám „dodávajú“ 4,5 miliardy m3 vody, čo je 4 krát viac, ako obsahujú všetky naše vodné nádrže.

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.