Posilnite si imunitu ešte pred príchodom chrípkovej sezóny
Autor(ka) : eva
Dátum a čas : 7.2.2011 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Odborníci už niekoľko dní varujú, že na Slovensko opäť prichádza dlho obávaná chrípková sezóna, kedy na nás každodenne striehnu vírusy zo všetkých strán - chorí kolegovia, rodina, deti v škole, priatelia, známi, ale aj neznámi ľudia na ulici sú skúškou našej imunity. Tá je pritom práve v zimnom období oslabená v dôsledku zníženého príjmu vitamínov z čerstvého ovocia a zeleniny, nedostatku slnečných lúčov, či nízkymi teplotami. Dopĺňanie vitamínov a minerálov má svoj význam najmä v tomto období.

Odborníci už niekoľko dní varujú, že na Slovensko opäť prichádza dlho obávaná chrípková sezóna, kedy na nás každodenne striehnu vírusy zo všetkých strán - chorí kolegovia, rodina, deti v škole, priatelia, známi, ale aj neznámi ľudia na ulici sú skúškou našej imunity. Tá je pritom práve v zimnom období oslabená v dôsledku zníženého príjmu vitamínov z čerstvého ovocia a zeleniny, nedostatku slnečných lúčov, či nízkymi teplotami. Dopĺňanie vitamínov a minerálov má svoj význam najmä v tomto období.

 

Väčšina z nás však na svoju imunitu myslí, až keď je neskoro. Lebo keď choroba prepukne, na užívanie vitamínov je už neskoro. Aj keď nám vitamíny počas choroby pomôžu rýchlejšie sa zotaviť, nevyliečia nás a nezostáva iné, než počkať, kým chrípka odznie. „Je známy fakt, že aj keď spotrebujete veľké množstvo vitamínov naraz, naše telo si z nich vezme len toľko, koľko v daný čas dokáže spracovať. Ostatné bez úžitku z tela vylúči“, hovorí MUDr. Alžbeta Béderová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. „Preto je zbytočné užívať počas choroby veľké množstvá vitamínov. Hladiny vitamínov je potrebné do organizmu dostávať pravidelne v odporúčaných denných dávkach už v predstihu, aby sme organizmus pripravili na zvýšené nároky a podporili imunitu počas chrípkového obdobia. Vtedy je ich pôsobenie v organizme efektívne“, dodáva MUDr. Béderová.

 

Prioritným zdrojom vitamínov pre naše telo by mala byť pestrá a vyvážená strava. To však v zimnom a chrípkovom období často nestačí a preto sa odporúča príjem vitamínov a minerálov doplniť vo forme multivitamínov, prípadne správnej kombinácie vitamínov a minerálov na posilnenie imunity. Myslite preto na svoje zdravie a doprajte svojmu telu každodenný prísun vitamínov a minerálov, ktoré potrebuje. Kombinácia selénu, zinku, vitamínov A a C vzpruží vaše zdravie a posilní celkovú imunitu.  

 

Vitamíny a minerály prospievajú nášmu organizmu nie len na zvýšenie imunity, ale majú pozitívny vplyv na celý organizmus. Selén chráni napríklad cievny systém a bunky pred pôsobením voľných radikálov a pomáha tak obmedziť škodlivé vplyvy prostredia. Vitamín A, C, biotín a niacín zlepšujú stav pleti. Vitamín D, K, vápnik, magnézium a mangán sú dôležité pri tvorbe pevných kostí. Multivitamíny Centrum sú skombinované tak, aby telu poskytli celú škálu potrebných vitamínov a minerálov. Ich každodenné užívanie slúži ako vhodný doplnok zdravého životného štýlu a vyváženej stravy, pomáha telu uvoľniť energiu zo stravy, posilňuje imunitu a chráni pred enviromentálnym stresom.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.