Tvoj dobrý nápad podporí paneurópsky projekt spoločnosti Telefónica - Think Big
Autor(ka) : RP
Dátum a čas : 4.2.2011 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Máš nápad, čo by si s kamarátmi vo svojom okolí vylepšil, ale chýbajú Ti financie? Tak teraz zbystri pozornosť. Druhý ročník paneurópskeho grantového programu spoločnosti Telefónica Think Big podporí 40 mládežníckych projektov z celého Slovenska. Ak máš od 15 do 24 rokov, časť z celkovej hodnoty 80 000 € je určená práve Tebe. Stačí napísať svoj nápad a odoslať ho do 15. marca 2011.

Máš nápad, čo by si s kamarátmi vo svojom okolí vylepšil, ale chýbajú Ti financie? Tak teraz zbystri pozornosť. Druhý ročník paneurópskeho grantového programu spoločnosti Telefónica Think Big podporí 40 mládežníckych projektov z celého Slovenska. Ak máš od 15 do 24 rokov, časť z celkovej hodnoty 80 000 € je určená práve Tebe. Stačí napísať svoj nápad a odoslať ho do 15. marca 2011.

 

„Veríme, že mladí ľudia majú skvelé nápady, sú plní elánu a nadšenia. Zároveň vedia, čo by bolo dobré zlepšiť v ich okolí preto, aby sa im lepšie žilo. Potrebujú však pomoc, aby ich nápady bolo možné aj zrealizovať. A preto je tu program Think Big, ktorý im pomôže vybudovať priestor a vzťahy, v ktorých žijú. Zároveň dokážu aj verejnosti, že majú čo povedať, a že je potrebné s nimi rátať,“ uviedol René Parák, hovorca O2 a senior manažér pre styk s médiami.

 

Čo je Think Big

Think Big je spoločný paneurópsky grantový program, ktorý v Slovenskej republike realizuje O2 v spolupráci s Nadáciou Ekopolis a Nadáciou pre deti Slovenska. Dáva práve mladým ľuďom príležitosť zapojiť sa do pozitívnych zmien vo svojom okolí. Môžu tak napríklad s kamarátmi skrášliť prostredie, v ktorom žijú, vymyslieť novú náplň priestorom, v ktorých sa stretávajú, upraviť športové plochy, zorganizovať zaujímavé kultúrne alebo spoločenské podujatia, realizovať projekty v oblasti umenia alebo vzdelávania. V rámci Think Big budú podporené tzv. malé projekty sumou do 500 € a veľké projekty čiastkou do 3000 €. Rovnaké projekty pomáhajú mladým v Nemecku, Írsku, vo Veľkej Británii a v Českej republike.

 

„Ja som v mladosti trávila čas hlavne vonku a v divadle. Bolo to super, len škoda, že bolo málo priestorov, ktoré boli pre decká naozaj bezpečné. A to bohužiaľ zostalo až dodnes. Som rada, že aj vďaka Think Big si môžu mladí pomôcť práve tam, kde to potrebujú a sú pritom motivovaní aktívne sa podieľať na splnení svojich cieľov. Zároveň sa teším, lebo to pre môjho syna  znamená, že sa bude mať kde hrať a  tráviť čas s kamarátmi, keď na to dorastie,“ dodala s úsmevom Petra Polnišová, herečka a patrónka projektu Think Big.

 

Podporené skupiny mladých ľudí získajú okrem finančných prostriedkov na realizáciu aktivít aj vzdelávanie zamerané na zvyšovanie komunikačných a sociálnych zručností, konzultácie a technické a komunikačné vybavenie pre skupinu, ktorá bude projekt realizovať. Skúsení lektori z Nadácie pre deti Slovenska budú pomáhať mladým ľuďom rozvíjať ich sociálne a osobné  kompetencie potrebné pre život v komunite. Pôjde napríklad o témy spolupráca, riešenie konfliktov, vyjednávanie, facilitácia, finančná gramotnosť a podobne. Osobitná pozornosť bude venovaná mladým ľuďom, ktorí riešia problémové životné alebo komplikované sociálne situácie.

 

Ako prihlásiť projekt

O finančné prostriedky na projekt môžete žiadať ako neformálna skupina mladých ľudí do 24 rokov, ktorú bude reprezentovať jedna až dve osoby zodpovedná za projekt a jedna dospelá osoba v mene mimovládnej organizácie. Žiadosti je potrebné doručiť do sídla Nadácie Ekopolis alebo vyplniť formulár na webovej stránke www.o2thinkbig.sk do 15. marca 2011 do 16,00 hod. Víťazné projekty vyberie 6-členná porota podľa stanovených kritérií do 15. apríla 2011. Podporené projekty bude  potrebné ukončiť do apríla 2012. Všetky informácie o prihláške, grantovom programe a kritériách hodnotenia projektov nájdete na stránke www.thinkbig.skwww.ekopolis.sk. Ak potrebujete poradiť s prihláškou alebo skonzultovať projekt, môžete sa obrátiť na programovú manažérku Think Big – Luciu Skokanovú prostredníctvom kontaktov: skokanova@ekopolis.sk, 0944 555 701.  

 

 

Projekt realizovaný vo Zvolene

 

pred 

 
po


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.