Zápach z úst je nepríjemný spoločník
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 9.12.2010 03:22
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Príčiny a riešenie zápachu z úst a telesného pachu. Pre mnohých je tento problém veľkým tabu, na ktorý poukázať vhodným spôsobom nevedia ani najbližší ľudia z okolia postihnutého. Pritom je toto tabu medicínskym problémom, pri ktorom na veku ani na pohlaví nezáleží. Problém s ním mávame aspoň občas takmer všetci bez rozdielu. Zápach z úst. Nepríjemný spoločník, ktorého prítomnosť enormne sťažuje a znepríjemňuje súkromné i pracovné vzťahy a spoločenský život vo všeobecnosti. Je v podstate medicínskym problémom, ktorý spôsobujú rôzne organické procesy v našom tele. Mali by sme o ňom hovoriť a hľadať riešenia.

Príčiny a riešenie zápachu z úst a telesného pachu. Pre mnohých je tento problém veľkým tabu, na ktorý poukázať vhodným spôsobom nevedia ani  najbližší ľudia z okolia postihnutého. Pritom je toto tabu medicínskym problémom, pri ktorom na veku ani na pohlaví nezáleží. Problém s ním mávame aspoň občas takmer všetci bez rozdielu. Zápach z úst. Nepríjemný spoločník, ktorého prítomnosť enormne sťažuje  a znepríjemňuje súkromné i pracovné vzťahy a spoločenský život vo všeobecnosti. Je v podstate medicínskym problémom, ktorý spôsobujú rôzne organické procesy v našom tele. Mali by sme o ňom hovoriť a hľadať riešenia.

 

Príčiny zápachu z úst...

...môžu byť rôzne. Jednou z najčastejších je plyn vznikajúci pri rozklade bielkovín po požití potravy. Zdrojom zápachu sú napríklad  zvyšky jedla, ktoré sa pri jedení zachytávajú medzi zubami. Za normálnych okolností  sa tieto zvyšky vyplavujú slinami, no v niektorých prípadoch ( napríklad v spánku alebo pri slabo produkujúcich slinných  žľazách ) sa zvyšky nevyplavujú dostatočne.  Ak nie sú rýchlo odstránené mechanicky, teda zubnou kefkou, stávajú sa potravou pre baktérie žijúce v dutine ústnej, ktoré zvyšky jedla rozkladajú. Týmto procesom  vzniká  nepríjemne zapáchajúci plyn, ktorý je v tomto prípade zdrojom zápachu z úst.

 

To isté spôsobuje  konzumácia vysoko aromatických potravín a nápojov ako cibuľa, cesnak, čierny čaj alebo káva. Ich rozklad žalúdočnými šťavami v žalúdku spôsobuje, že plyn pri tom vznikajúci vyráža von cez ústnu dutinu. Okrem zápachu z úst však takéto potraviny zapríčiňujú aj telesný pach. Aromatické látky sa totiž takisto vylučujú cez póry pokožky.

 

Vedeli ste, že pri redukčných diétach a očistných kúrach človek svojmu okoliu nevonia veľmi vábne? A nepomôžu tu ani parfumy a za iných okolností účinné deodoranty.

Pri diétach, kedy organizmu odopierame prísun sacharidov, si telo ich nedostatok v metabolickom procese nahrádza vytváraním tzv. ketónových teliesok, ktoré človek vydychuje a ktoré nepríjemné páchnu acetónom. To isté sa deje pri vynechávaní jedla, resp. v prípade prázdneho žalúdka, čo sa deje najmä pri redukčných diétach. Acetónom v týchto prípadom páchne celý človek, keďže sa takisto vylučuje aj pokožkou.

 

Ďalšími častými príčinami zápachu z úst a telesného pachu je nedostatočná ústna hygiena,  pokazené zuby a rôzne zápaly v ústnej dutine a v hrdle, menej častými príčinami sú poruchy látkovej výmeny,  hormonálne zmeny a choroby tráviaceho traktu.

 

 

 

 

 

Riešenie?...

Riešenia sa ponúkajú rôzne, no nie všetky sú spoľahlivé. Časté čistenie zubov je časovo náročné a nie vždy máte po ruke umývadlo a zubnú pastu s kefkou.  Čistenie rieši iba zápach z ústnej dutiny ale nie ten pôvodom zo žalúdka. Žuvačky sú pomocou pri nedostatku slín, ale zápach prekryjú iba na obmedzenú dobu. Aký je teda spoľahlivý a hlavne dlhodobo zápach potláčajúci spôsob boja proti telesnému pachu a zápachu z úst?

 

...ľahšie, ako ste si mysleli.

Chlorofyl – zelené farbivo nachádzajúce sa vo všetkých listoch rastlín a stromov, ktoré premieňa slnečné žiarenie na energiu v procese zvanom fotosyntéza asi všetci poznáme. Ale vedeli ste, že  chlorofyl preukázal vlastnosti účinného neutralizéra pachov? V boji proti zápachu z úst a telesnému pachu nám teda silného spojenca dáva príroda.

 

Chlorofyl znižuje aktivitu niektorých enzýmov podieľajúcich sa na rozklade bielkovín, čím zabraňuje vzniku  pachov. Buď napáda už vzniknuté bielkovinové zlúčeniny, ktoré páchnu alebo proces rozkladu bielkovín prevádza na iné procesy ešte pred vznikom páchnucich zlúčenín.

Vlastnosti chlorofylu využila na výrobu potravinového doplnku proti zápachu z úst a iným telesným pachom  spoločnosť Quiessier Pharma, ktorá na slovenský trh prináša produkt zabraňujúci vzniku nepríjemných pachov ešte pred ich vznikom.

 

 

Stozzon – vaše zvýšené sebavedomie

Chlorofylové dražé Stozzon, ktoré obsahuje účinnú zlúčeninu chlorofylu a medi, pôsobí rýchlo a účinne. Je prírodným potravinovým doplnkom, ktorého hlavná zložka sa získava priamo zo zelených listov. Stozzon účinne bráni vzniku nepríjemných pachov, či už spôsobených požitím aromatických potravín alebo pretrvávajúcim telesným pachom a zápachom z úst v dôsledku  nedostatku slín, chorôb zažívacieho traktu alebo porúch metabolizmu. Nemá nijaké vedľajšie účinky a dá sa kúpiť v lekárňach.  Ak Vás čaká prvé rande, dôležitá pracovná schôdzka, večer s priateľmi alebo len pre vlastný dobrý pocit, užite prírodné chlorofylové dražé Stozzon a prestaňte sa trápiť tým, či vám náhodou z úst  necítiť toho pstruha na cesnaku, čo ste mali na obed :-).   

 

 

 

 

 

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.